ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Euro 2024: Κατά κανόνα στο Goal/Goal τα ματς του Ισραήλ

Ο Βεντάτ Μουρίτσι πανηγυρίζει το γκολ του με την εθνική ομάδα του Κοσόβου κόντρα στην Κύπρο
Ο Βεντάτ Μουρίτσι πανηγυρίζει το γκολ του με την εθνική ομάδα του Κοσόβου κόντρα στην Κύπρο © 2022 VISAR KRYEZIU/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Ελβετία - Ισραήλ και Κόσοβο - Ανδόρα για τα προκριματικά του Euro.

Στον ένατο προκριματικό όμιλο πήρε άμεσα κεφάλι η Ελβετία, η οποία στην πρεμιέρα, κέρδισε πανεύκολα με 5-0 τη Λευκορωσία, στο Νόβι Σαντ της Σερβίας (21:45 Novasports Extra 1, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν ανησύχησε μόνο στο 2ο λεπτό, όταν γλίτωσε από δοκάρι. Στη συνέχεια όμως κυριάρχησε απόλυτα και πέρα από τα πέντε γκολ είχε και τρία δοκάρια! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο έμπειρος εξτρέμ Ρενάτο Στέφεν (Λουγκάνο), που πέτυχε χατ τρικ.

Απόψε, η Ελβετία υποδέχεται στη Γενεύη το Ισραήλ με στόχο να κάνει το 2x2. Παρά τις σημαντικές απουσίες του Μπριλ Εμπολό (Μονακό) και του Σερντάν Σακίρι (Σικάγο), οι Ελβετοί έδειξαν πως έχουν τις λύσεις και τον τρόπο να σκοράρουν. Άλλωστε, η μεσαία τους γραμμή αποτελείται από παίκτες επιπέδου Premier League και Bundesliga όπως οι Τσάκα (Αρσεναλ), Ζακάρια (Τσέλσι), Φρόιλερ (Νότιγχαμ), Σο (Αϊντραχτ) και Βάργκας (Αουγκσμπουργκ).

Ούτως ή άλλως, το Ισραήλ είναι μία ομάδα με επιθετική νοοτροπία, που σπάνια κρατάει το μηδέν πίσω. Στην πρεμιέρα, το σύνολο του Αλόν Χαζάν έφερε ισοπαλία 1-1 εντός έδρας με το Κόσοβο. Βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ με αυτογκόλ στο 36', κόντρα στη ροή του αγώνα. Παρόλα αυτά, ισοφάρισε στο 56' με τον άσο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντον Πέρετς.

Συνολικά, το Ισραήλ ήταν ανώτερο με βάση τη στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης (1,79-0,56 xGoals, 18-7 τελικές, 53-47 κατοχή), ωστόσο στο τέλος φλέρταρε έντονα με την ήττα, αφού το Κόσοβο έχασε κλασική ευκαιρία για το 2-1 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το εντυπωσιακό με το Ισραήλ είναι ότι μετράει 14/16 αμφίσκορα στα τελευταία παιχνίδια του, φιλικά και επίσημα και 18/20 Over 2,5! Επίσης, στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις του με την Ελβετία, όλες στο πλαίσιο των προκριματικών για το Μουντιάλ, έφερε ισάριθμες ισοπαλίες, τρεις εκ των οποίων με Goal/Goal.

Μπορεί στην αποστολή να μην υπάρχει πλέον ο αρχισκόρερ Εράν Ζάχαβι, όμως το Ισραήλ διαθέτει μία εξαιρετικά ευέλικτη και γρήγορη επιθετική τριάδα με τους Σόλομον (Φούλαμ), Χαζίζα (Μακάμπι Χάιφα) και Βάισμαν (Γρανάδα). Δεν αποκλείεται λοιπόν να βρει τις στιγμές του για ένα γκολ και κόντρα στην Ελβετία.

Υπενθυμίζεται, ότι στο προηγούμενο Nations League σκόραρε από δύο γκολ εκτός έδρας κόντρα σε Αλβανία και Ισλανδία. Επίσης, στην τελευταία προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, έβαλε δύο γκολ εκτός έδρας στη Σκωτία και την Αυστρία και από τέσσερα απέναντι σε Μολδαβία και Νησιά Φερόε. Δεν βρήκε δίχτυα μόνο κόντρα στη Δανία. Στο 1.95 το Goal/Goal, στο 2.35 σε combo με το Over 2,5.

Στην Πρίστινα, το Κόσοβο φιλοξενεί την Ανδόρα και έχει απόψε την ευκαιρία για την πρώτη του νίκη στον όμιλο (21:45 Novasports Extra 3, Live από το SPORT24). Το ξεκίνημα για την ομάδα του Αλέν Ζιρές κρίνεται θετικό με την ισοπαλία στο Ισραήλ, έστω κι αν στο φινάλε ο Μίλοτ Ράσιτσα (Γαλατασαράι) θα μπορούσε να χαρίσει ακόμη και τη νίκη στους Κοσοβάρους.

Στο Τελ Αβίβ, το Κόσοβο έπαιξε κυρίως στην κόντρα και έγινε απειλητικό περισσότερο με την ταχύτητα του Ράσιτσα και του Έντον Ζέγκροβα (Λιλ). Απόψε, κόντρα στην αδύναμη Ανδόρα οι απαιτήσεις του αγώνα θα είναι πολύ διαφορετικές. Το Κόσοβο θα κληθεί να παίξει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο και θα προσπαθήσει να διασπάσει μία πολυπρόσωπη άμυνα. Σε αυτό το στιλ, προφανώς είναι πολύ πιο χρήσιμος ο θηριώδης Βεντάτ Μουρίτσι.

Ο φορ της Μαγιόρκα πραγματοποιεί φέτος σπουδαία σεζόν στη La Liga, σημειώνοντας δέκα γκολ με τη φανέλα των νησιωτών. Επίσης, είναι μακράν ο κορυφαίος σκόρερ στη σύντομη ιστορία της εθνικής Κοσόβου, με 23 γκολ σε 44 διεθνές συμμετοχές. Στο 1.90 το anytime του Μουρίτσι, πολύ πιο ενδιαφέρουσα επιλογή συγκριτικά με το 1.15 του άσου.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελβετία – Ισραήλ: Goal/Goal & Over 2,5 (απόδοση 2.35), 21:45
  • Κόσοβο – Ανδόρα: Μουρίτσι Anytime (απόδοση 1.90), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ