TIPS ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Προγνωστικά Champions League: Η Μπαρτσελόνα "χτυπάει" τις αδυναμίες της Πόρτο

Ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο
Ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο 2023 AP PHOTO/LUIS VIEIRA

Ο Λάμπρος Μπαλάφας αναλύει στοιχηματικά τα παιχνίδια του Champions League και ποντάρει σε δύο δυνατές επιλογές.

Ολοκληρώνεται απόψε η 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η χθεσινή βραδιά ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές στην ιστορία της διοργάνωσης, με τρομερές ανατροπές και πολλά γκολ. Το "πρέπει" μπαίνει από τώρα στην εξίσωση, ειδικά σε ομίλους που τα μεγάλα ονόματα έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους από την πρώτη στιγμή.

Μια τέτοια κατάσταση επικρατεί στον 7ο όμιλο. Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία δεν συγκρίνονται με Ερυθρό Αστέρα και Γιουνγκ Μπόις. Οι δύο τελευταίοι το γνωρίζουν καλά αυτό, το ένιωσαν στην πρεμιέρα και η αποψινή αναμέτρηση στο "Ράικο Μίτιτς" γνωστό σε όλους ως Μαρακανά, είναι κομβική για την ευρωπαϊκή τους συνέχεια (22:00 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24).

Η ισοπαλία τους κρατάει και τους δύο "ζωντανούς"

Οι Σέρβοι με τον Μπακχάρ (έκανε εξαιρετική δουλειά τρία χρόνια στην Μακάμπι Χάιφα) πλέον στην άκρη του πάγκου, προσπαθούν να παίξουν ένα πιο ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο, ίσως και πιο δύσκολο. Είναι μια ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς, σκοράρουν εύκολα, δεν έχουν όμως καταφέρει μέχρι στιγμής να βρουν ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές και δέχονται εύκολα γκολ.

Η Γιουνγκ Μπόις από τη φύση της παίζει επιθετικά, πολλές φορές πληρώνει αυτή την ορμή, αλλά έτσι είναι δομημένη. Περιμένει την πίεση του Ερυθρού Αστέρα, είναι προετοιμασμένη, θα προσπαθήσει να την απορροφήσει και να ψάξει τις κόντρα επιθέσεις. Είναι ματς στο οποίο και οι δύο ομάδες θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν, αλλά πάνω απ' όλα θέλουν να μείνουν ζωντανές για την ευρωπαϊκή συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σημαντικές οι απουσίες της Πόρτο στην άμυνα

Σπουδαίο ματς διεξάγεται στο "Ντραγκάο" (22:00 MEGA/Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24). Η Πόρτο έχοντας ξεκινήσει με τη νίκη επί της Σαχτάρ, υποδέχεται την Μπαρτσελόνα η οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει 5 γκολ στην Αντβέρπ. Το αποψινό είναι μια άλλη εντελώς κατάσταση, θα επηρεάσει, ίσως και να κρίνει την πρώτη θέση στον όμιλο, ειδικά αν οι Καταλανοί φύγουν με τη νίκη στις... αποσκευές τους

Η Πόρτο έχασε το ντέρμπι με την Μπενφίκα, θα ψάξει αντίδραση έστω κι αν έχει απέναντί της ένα σύνολο με περισσότερο ταλέντο. Οι "μπλαουγκράνα" του Τσάβι μπαίνουν στα ματς με στόχο να πάρουν τη μπάλα και να ορίσουν αυτοί τη συνέχεια. Το καταφέρνουν στις περισσότερες περιπτώσεις, μιλάμε για ένα σύνολο με τεράστιο ταλέντο. Η εμπειρία των Γκουντογάν και Λεβαντόφσκι δίνει την ευκαιρία στους αρκετούς νεαρούς να παίξουν χωρίς φόβο.

Η Πόρτο θα παραταχθεί χωρίς τους Μαρκάνο και Πέπε, τους δύο πιο έμπειρους αμυντικούς της, αυτό είναι πρόβλημα για τον Κονσεϊσάο, το ξέρει καλύτερα απ' όλους. Σημαντική και η απουσία του εξτρέμ Ραφίνια για την Μπαρτσελόνα, αλλά εκεί υπάρχουν περισσότερες λύσεις. Παιχνίδι με μπόλικη και διαφορετική τακτική.

Προγνωστικά στοιχήματος

Παιχνίδι σημαντικό για την ευρωπαϊκή συνέχεια και των δύο, στο Μαρακανά. Ερυθρός Αστέρας και Γιουνγκ Μπόις θα παλέψουν για τη νίκη, αλλά η ισοπαλία κρατάει και τους δύο εντός στόχων.

Η Πόρτο δεν θα πάει να ανοίξει τον ρυθμό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έχει σημαντικές απουσίες στην άμυνα, θα προσπαθήσει να ρίξει το τέμπο και να αιφνιδιάσει. Θα μου φανεί περίεργο να δούμε πολλά τέρματα, η επιλογή 2-3 γκολ μας καλύπτει

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ερυθρός Αστέρας – Γιουνγκ Μπόις: Χ (απόδοση 3.55) 22:00
  • Πόρτο – Μπαρτσελόνα: 2-3 γκολ (απόδοση 2.00) 22:00
TAGS TIPS ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ