ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Προγνωστικά Champions League: Η επιστροφή του Όσιμεν αλλάζει τα δεδομένα

Ο Βίκτορ Όσιμεν της Νάπολι πανηγυρίζει με τον Χβίτσα Κβαρατσχέλια γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άιντραχτ για τη φάση των 16 του Champions League 2022-2023 στην "Ντόιτσε Μπανκ Αρένα", Φρανκφούρτη | Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023
Ο Βίκτορ Όσιμεν της Νάπολι πανηγυρίζει με τον Χβίτσα Κβαρατσχέλια γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άιντραχτ για τη φάση των 16 του Champions League 2022-2023 στην "Ντόιτσε Μπανκ Αρένα", Φρανκφούρτη | Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 © 2023/MICHAEL PROBST/AP IMAGES

Αποκτάει άλλη δυναμική η επίθεση της Νάπολι με τον Βίκτορ Όσιμεν. Για την ανατροπή οι παρτενοπέι κόντρα στη Μίλαν σε απόδοση 3.10.

Η Νάπολι υποδέχεται απόψε στο "Αρμάντο Μαραντόνα" τη Μίλαν (22:00 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24) στον επαναληπτικό προημιτελικό για το Champions League. Πριν έξι βράδια, οι ροσονέρι είχαν κερδίσει με 1-0 στο Σαν Σίρο και απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης. Πλέον δίνονται φαβορί στο 1.60 για να περάσουν στους "4", ενώ η ανατροπή της Νάπολι τιμάται στο 2.30.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι δεν ήταν ανώτερη (xGoals 1,29-1,55), ωστόσο έπαιξε πιο έξυπνα και αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική. Η Μίλαν είχε κοντά τις γραμμές της και επέλεξε να χτυπήσει την αντίπαλο κυρίως στη μετάβαση. Προειδοποίησε με την ταχύτητα του Λεάο και τελικά βρήκε το γκολ, που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση, στο 40' με τον Μπενασέρ, σε υποδειγματική αντεπίθεση, που ξεκίνησε ο Μπραχίμ Ντίαθ.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 σε κεφαλιά του Κιάερ, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο επέλεξαν κυρίως να προστατεύσουν το προβάδισμά τους.

Στον αντίποδα, η Νάπολι ξεκίνησε με κλασική ευκαιρία του Κβαρατσκέλια στο πρώτο λεπτό και στο δεύτερο ημίχρονο πάλεψε μέχρι τέλους για το 1-1, παρότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 72'. Ακόμη και με αριθμητικό μειονέκτημα η πρωτοπόρος του ιταλικού πρωταθλήματος πλησίασε δύο φορές την ισοφάριση.

Είναι αλήθεια, πως η Νάπολι δεν βρίσκεται πλέον στην καλύτερή της φόρμα. Στα τελευταία τέσσερα επίσημα ματς, κέρδισε μόνο τη Λέτσε κι αυτή πολύ δύσκολα με ένα αυτογκόλ (2-1). Το Σάββατο έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με τη Βερόνα, τελειώνοντας το ματς με μία τελική στο στόχο.

Ούτε και η Μίλαν βέβαια θαμπώνει με τις εμφανίσεις της. Το παράδοξο πάντως στην περίπτωσή της, είναι ότι έχει δύο νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, αμφότερες κόντρα στη Νάπολι. Υπενθυμίζεται, ότι πριν 16 ημέρες είχε κερδίσει με το εκκωφαντικό 4-0 στο "Αρμάντο Μαραντόνα" για το πρωτάθλημα.

Το Σάββατο, στο 1-1 με την Μπολόνια, στο Ρενάτο Νταλ' Άρα, ο Πιόλι έκανε δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα του, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι αυτή τη στιγμή έχει το Champions League σε απόλυτη προτεραιότητα. Άλλωστε, η Μίλαν διεκδικεί την πρώτη της πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο επαναληπτικός ωστόσο στη Νάπολη, αναμένεται πολύ πιο δύσκολος και απαιτητικός για την άμυνα των ροσονέρι, καθώς επιστρέφει για τους παρτενοπέι ο Βίκτορ Όσιμεν. Ο Νιγηριανός φορ είναι φέτος το σημείο αναφοράς στην επίθεση της Νάπολι και η απουσία του από το πρώτο ματς ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.

Ο 24χρονος άσος θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας εκ των καλύτερων φορ στην Ευρώπη και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της Μπάγερν, η οποία δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι το περασμένο καλοκαίρι.

Είναι ο πρώτος σκόρερ της Serie A με 21 γκολ σε 24 συμμετοχές, ενώ στο ενεργητικό του έχει φέτος και τέσσερα γκολ στο Champions League. Το Σάββατο κόντρα στη Βερόνα μπήκε αλλαγή στο 70' για να πάρει λίγο ρυθμό και αμέσως έγινε απειλητικός, έχοντας δοκάρι.

Η παρουσία του Όσιμεν μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες του ζευγαριού και ασφαλώς να απελευθερώσει τον Κβαρατσκέλια, που στο πρώτο ματς έπεσε στα δίχτυα της άμυνας της Μίλαν. Το ενδεχόμενο να σκοράρει ο "κανονιέρης" της Νάπολι απόψε προσφέρεται σε τιμές άνω του 2.10.

Με το σχετικό ρίσκο, μπορούμε να ζητήσουμε και τον άσο, για να χτίσουμε ένα combo ακόμη και σε αποδόσεις άνω του τριπλασιασμού. Το σύνολο του Σπαλέτι έχει πραγματοποιήσει φέτος πολύ καλύτερη σεζόν από τη Μίλαν και παρότι η ευρωπαϊκή φανέλα των ροσονέρι είναι πολύ βαριά, η Νάπολι, σε αυτό το ζευγάρι, είναι ξεκάθαρα η πιο ποιοτική ομάδα, έχοντας σαφώς μεγαλύτερες τεχνικές αρετές και δυνατότητες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νάπολι – Μίλαν: 1 & Όσιμεν Anytime (απόδοση 3.10), 22:00
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ