ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Champions League: Για τη 17η σερί νίκη η Μπάγερν, δίνει δικαιώματα η Γιουνάιτεντ

Bayern's Harry Kane gestures during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SC Freiburg at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Oct. 8, 2023. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Harry Kane gestures during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SC Freiburg at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Oct. 8, 2023. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα παιχνίδια του πρώτου ομίλου από το Champions League.

Για τον πρώτο όμιλο του Champions League, η Μπάγερν υποδέχεται τη Γαλατάσαραϊ στο Μόναχο και η Κοπεγχάγη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Πάρκεν.

Τα πράγματα σε ό,τι αφορά στην πρώτη θέση έχουν σε μεγάλο ξεκαθαρίσει. Η Μπάγερν έχει το απόλυτο μετά από τρεις αγωνιστικές, βρίσκεται στο +5 από τη 2η Γαλατά κι αν κερδίσει απόψε τους Τούρκους, ουσιαστικά θα εξασφαλίσει την πρωτιά (22:00 Cosmote Sport 5HD, Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έρχεται από το επιβλητικό 4-0 επί της Ντόρτμουντ στο Klassiker, μέσα στη Βεστφαλία. Οι Βαυαροί αγρίεψαν μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό στο κύπελλο από ομάδα Γ' Γερμανίας (Ζααρμπρίκεν) και την... οργή τους πλήρωσε τελικά η Ντόρτμουντ.

Το γρήγορο 1-0 από τον Ουπαμεκανό στο 4' απλοποίησε τα πράγματα για την Μπάγερν, η οποία στη συνέχεια βρήκε... στρέμματα στις αντεπιθέσεις για να χτυπήσει τους κιτρινόμαυρους. Με μία τέτοια έγινε το 2-0 στο 9' από τον Κέιν, ο οποίος έβαλε άλλα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος και υπέγραψε φαρδιά πλατιά το πρώτο Klassiker της καριέρας του με χατ τρικ.

Πριν δύο εβδομάδες, η Μπάγερν είχε περάσει και από την Κωνσταντινούπολη με 3-1. Εκείνο το διπλό πάντως είχε έρθει πολύ πιο δύσκολα. Η Γαλατά είναι από τις λίγες ομάδες φέτος που έβαλαν τόσο δύσκολα στους πρωταθλητές Γερμανίας. Είναι χαρακτηριστικό, πως στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε στο 1-1, οι τελικές ήταν 16-3 υπέρ των Τούρκων και τα xGoals 1,95-0,36.

Ήταν αναμφίβολα πρωτοφανές το θέαμα να βλέπεις την Μπάγερν να παίζει για περίπου 60 λεπτά στο μισό γήπεδο και να ψάχνει μόνο κόντρα επιθέσεις. Στο τελευταίο μισάωρο όμως, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Τα τρεξίματα των Τούρκων στέρεψαν και η κλάση των παικτών της Μπάγερν έκανε τη διαφορά, με τον Κέιν να σημειώνει το 2-1 και να πασάρει στον Μουσιάλα για το τρίτο γκολ.

Η Μπάγερν συμπλήρωσε έτσι 16 σερί νίκες σε αγώνες ομίλων του Champions League και είναι πλέον αήττητη στη συγκεκριμένη φάση 37 διαδοχικά ματς (34-3-0). Με αυτά τα στατιστικά και με τον Κίμιχ να επιστρέφει (ήταν τιμωρημένος στο πρωτάθλημα), ο άσος είναι λογικό ότι δεν ξεπερνάει το 1.20. Mε Goal/Goal βέβαια μπορεί να φτάσει στο 2.10.

Η Γαλατά έχει την ποιότητα μεσοεπιθετικά με Ζαχά, Ακτούρκογλου, Ζιγιες και Ικάρντι να απειλήσει την εστία του Νόιερ, ο οποίος επιστρέφει σε ματς Champions League μετά από 13 μήνες! Η ομάδα του Οκάν Μπορούκ μετράει πέντε διαδοχικά αμφίσκορα στη διοργάνωση μαζί με τους αγώνες πλέι-οφ κόντρα στη Μόλντε. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι σε 20 επίσημα ματς φέτος, η Γαλατά έχει χάσει μόνο από την Μπάγερν και έμεινε άσφαιρη μόλις μία φορά.

Προβληματίζει σταθερά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Την ίδια ώρα στη Δανία, η Κοπεγχάγη θα κοντραριστεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο ματς για το ευρωπαϊκό μέλλον και των δύο ομάδων (22:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Η Γιουνάιτεντ μετά τις βαριές εντός έδρας ήττες με 3-0 από Σίτι για το πρωτάθλημα και με το ίδιο σκορ από τη Νιούκαστλ για το Λιγκ Καπ, κέρδισε με τα χίλια ζόρια στο Λονδίνο, τη Φούλαμ, το Σάββατο, με γκολ (1-0) του Μπρούνο Φερνάντες στο 90+1'.

Η εμφάνισή της πάντως ήταν για ακόμη μία φορά προβληματική, όπως μαρτυρούν και τα xGoals (0,96-0,65). Η Γιουνάιτεντ όταν κερδίζει φέτος, το κάνει κυριολεκτικά στο όριο και με... αίμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και το 1-0 επί της Κοπεγχάγης πριν δύο εβδομάδες στο Old Trafford, όπου έπιασε πέναλτι στο 90+7' ο Ονάνα.

Παράλληλα, η φημολογία για έκρυθμο κλίμα στα αποδυτήρια και για εντάσεις μεταξύ παικτών και Τεν Χαγ συνεχίζεται. Το Σάββατο για παράδειγμα, έμεινε εκτός αποστολής ο Ράσφορντ με επίσημη δικαιολογία ότι είχε ενοχλήσεις, ωστόσο ο διεθνής Άγγλος φορ, φαίνεται ότι "πλήρωσε" και την απόφασή του να διοργανώσει πάρτι γενεθλίων μετά την ήττα από τη Σίτι.

Τώρα ο Ράσφορντ επιστρέφει στην αποστολή και μένει να φανεί αν θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Τεν Χαγ και στο κέντρο της άμυνας, καθώς με τη Φούλαμ επέλεξε για βασικό τον 35χρονο Τζόνι Έβανς δίπλα στον Μαγκουάιρ, αφήνοντας εκτός τον Βαράν. Από εκεί και πέρα, παραμένουν στα πιτς οι πολύτιμοι Κασεμίρο, Μαρτίνες και Σο, ενώ ξένο σώμα θεωρείται πια ο Σάντσο, που έχει έρθει σε οριστική ρήξη με τον Ολλανδό τεχνικό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι πρωταθλητές Δανίας, έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι μπορούν απόψε να χτυπήσουν αποτέλεσμα. Η Γιουνάιτεντ έχει τη φανέλα και το ειδικό βάρος στην Ευρώπη, αλλά στην παρούσα φάση μοιάζει πιο ευάλωτη από ποτέ.

Η Κοπεγχάγη με βάση τις εμφανίσεις της στον πρώτο γύρο των ομίλων άξιζε παραπάνω από έναν βαθμό. Στην Κωνσταντινούπολη προηγήθηκε με 2-0 και ισοφαρίστηκε σε 2-2 (86', 88') στο φινάλε, διότι έμεινε με δέκα παίκτες.

Στο εντός έδρας ματς με την Μπάγερν έπαιξε στα ίσα τους Βαυαρούς, δέχθηκε ελάχιστες φάσεις και παρότι τελικά υπέστη την ανατροπή (2-1), μπορούσε τουλάχιστον το βαθμό, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για το 2-2.

Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε την εμφάνιση των Δανών στο Μάντσεστερ, όπου έκαναν 14 τελικές, είχαν 49% κατοχή, εκτέλεσαν 9 κόρνερ και τα xGoals (1,28-1,12) ήταν σχεδόν ισορροπημένα.

Η Κοπεγχάγη γυροφέρνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο φετινό Champions League και η κατάσταση της Γιουνάιτεντ είναι τέτοια, που μας επιτρέπει να πάμε στην κόντρα, έστω με κάλυψη, από τη στιγμή που ο άσος παίζει στο 4.50+. Στο 2,15 με AH +0,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν – Γαλατάσαραϊ: 1 & Goal/Goal (απόδοση 2.10), 22:00
  • Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 1 ΑΗ+ 0,5 (απόδοση 2.15), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ