BIG GAMES BET

Προγνωστικά Champions League: Δίνει πάτημα ο Κόβατς για το 2.80

Ο Βίκτορ Οσιμχεν στο παιχνίδι της Νάπολι με τη Λίβερπουλ για το Champions League στο "Αρμάντο Μαραντόνα"
Ο Βίκτορ Οσιμχεν στο παιχνίδι της Νάπολι με τη Λίβερπουλ για το Champions League στο "Αρμάντο Μαραντόνα" © 2022 ANDREW MEDICHINI/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις δύο μεγάλες αναμετρήσεις του Champions League, Λίβερπουλ - Ρεάλ και Αϊντραχτ - Νάπολι.

Το μεγαλύτερο ζευγάρι αναντίρρητα στη φάση των “16” του φετινού Champions League, είναι αυτό ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ (22:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Από τη μία η “βασίλισσα”, που έχει αναδειχθεί 14 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και από την άλλη οι Reds των έξι τίτλων.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το remake του περσινού τελικού στο Παρίσι, όπου η Ρεάλ κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας με 1-0. Οι Μαδριλένοι είναι ελαφρύ φαβορί για την πρόκριση στο 1.80, με τη Λίβερπουλ να προσφέρεται στο 2.00+. Βέβαια, στο αποψινό παιχνίδι στο Anfield, φαβορί είναι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με το σετ να βρίσκεται στο 2.20-3.55-3.15.

Η Ρεάλ έχει πάει τον αέρα της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια, αφού στις έξι προηγούμενες συναντήσεις τους, μετράει πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Ανάμεσα σε αυτές, το 3-1 στον τελικό του 2018, στο Κίεβο. Επίσης, η “βασίλισσα” είχε αποκλείσει τους Reds στα προημιτελικά της διοργάνωσης το 2021 (3-1 στη Μαδρίτη, 0-0 στο Λίβερπουλ), ενώ είχε πετύχει δύο νίκες και στον όμιλο τη σεζόν 2014/15.

Η Λίβερπουλ έχει να κερδίσει τη Ρεάλ από το 2009, όταν την είχε αποκλείσει στη φάση των "16" με δύο νίκες (1-0 στη Μαδρίτη και 4-0 στο Anfield).

Μετά από έναν απογοητευτικό Ιανουάριο, όπου η Λίβερπουλ πήρε μόλις έναν βαθμό σε τρία ματς πρωταθλήματος και αποκλείστηκε στο κύπελλο, δείχνει σταδιακά να ανεβάζει στροφές. Έκανε δύο σερί νίκες στην Premier League με Έβερτον και Νιούκαστλ και πλέον στρέφει την προσοχή της στο Champions League, που αδιαμφισβήτητα είναι ο μεγάλος της στόχος φέτος, δεδομένου ότι στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την τέταρτη θέση.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, ο Κλοπ προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ακριβώς την ίδια ενδεκάδα, με την οποία η ομάδα του κέρδισε στο St James' Park. Το μοναδικό ερωτηματικό προκύπτει στην επίθεση, καθώς τραυματίστηκε στον ώμο ο Ντάργουιν Νούνιες και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη. Ο Γερμανός τεχνικός είπε πως υπάρχει πιθανότητα να προλάβει, ωστόσο αν το ιατρικό επιτελείο δεν ανάψει πράσινο φως, τότε τη θέση του Ουρουγουανού στην επιθετική τριπλέτα της Λίβερπουλ, δίπλα σε Σαλάχ και Χάκπο θα πάρει είτε ο Ζότα, είτε ο Φιρμίνιο.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ ταξίδεψε στο Νησί χωρίς τους Τσουαμενί και Κρόος, που είναι άρρωστοι, επομένως τις θέσεις τους στην ενδεκάδα θα πάρουν οι Καμαβινγκά και Θεμπάγιος αντίστοιχα. Στα θετικά ασφαλώς η επιστροφή του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος σε σύγκριση με το παιχνίδι στην Παμπλόνα, κόντρα στην Οσασούνα θα πάρει τη θέση του Ροντρίγκο στην κορυφή της επίθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στοιχηματικά, δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνουν προβλέψεις και ασφαλώς όπου και να κάτσει η μπίλια στο τέλος, κανένα αποτέλεσμα δεν θα είναι έκπληξη. Ούτε η νίκη της Λίβερπουλ, ούτε προφανώς η νίκη της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ. Αυτό που ίσως έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το αουτσάιντερ Under 2,5 σε τιμές άνω του 2.05. Όπως είδαμε και στην πρώτη δόση των αγώνων για τη φάση των "16", τα παιχνίδια δεν άνοιξαν. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε 4/4 Under 2,5. Δεν αποκλείεται το σερί να συνεχιστεί και απόψε, δεδομένου ότι παραδοσιακά οι πρώτες αναμετρήσεις στις νοκ άουτ φάσεις είναι πιο κλειστές.

Από εκεί και πέρα, συγκεντρώνει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να υποδειχθεί έστω ένα πέναλτι σε απόδοση 2.80. Διαιτητής είναι ο Ιστβαν Κόβατς, ο οποίος φέτος έχει διευθύνει τρεις αγώνες για το Champions League στη φάση των ομίλων και υπέδειξε συνολικά τέσσερα πέναλτι. Τα τρία εξ αυτών στο ματς Λεβερκούζεν – Πόρτο και το άλλο στο Κλαμπ Μπριζ – Ατλέτικο.

Ο Ρουμάνος ρέφερι είχε δώσει δύο πέναλτι και στον πρόσφατο ημιτελικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ανάμεσα στη Φλαμένγκο και την Αλ-Χιλάλ. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, ότι η Ρεάλ έχει κερδίσει φέτος τα περισσότερα πέναλτι στη La Liga, δέκα σε 22 παιχνίδια. Παραδόξως, η Λίβερπουλ δεν έχει κερδίσει ούτε ένα πέναλτι φέτος στην Premier League, ενώ πέρυσι είχε οκτώ!

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η πρωτάρα της διοργάνωσης Αϊντραχτ υποδέχεται στη Φρανκφούρτη τη Νάπολι, η οποία δικαίως φέτος χαρακτηρίζει απ' όλους ως η πιο εντυπωσιακή ομάδα της Ευρώπης (22:00 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24). Το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν έχει κανέναν αντίπαλο εντός συνόρων και όλα δείχνουν ότι θα κατακτήσει δια περιπάτου το Σκουντέτο. Μένει λοιπόν να φανεί μέχρι πού μπορεί να φτάσει και στην κορυφαία ευρωπαϊκή σκηνή, αυτή του Champions League.

Οι στοιχηματικές εταιρίες είναι λογικό να δίνουν καθαρό φαβορί για πρόκριση τη Νάπολι στο 1.55, ωστόσο η Αϊντραχτ είναι αποφασισμένη να δώσει μεγάλη μάχη. Η Φρανκφούρτη προέρχεται από ένα μαγικό 2022, αφού τον Μάιο κατέκτησε το Europa League και εν συνεχεία έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League. Παρότι στο παρθενικό της παιχνίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ηττήθηκε εύκολα με 3-0 εντός έδρας από τη Σπόρτινγκ, κατάφερε στη συνέχεια να προκριθεί, βγάζοντας πολύ μεγάλα διπλά σε Μασσαλία και Λισαβόνα.

Η Αϊντραχτ έχει αλλάξει στάτους την τελευταία τριετία και ως κλαμπ διψάει για μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Μπορεί όλοι να θεωρούν αχτύπητο το δίδυμο Οσιμχεν-Κβαρατσκέλια, όμως έχουν και οι "αετοί" τα δικά τους όπλα για να δημιουργήσουν προβλήματα στην ιταλική άμυνα.

Το δίδυμο Μουανί-Λίντστρεμ ενδεχομένως δεν είναι τόσο προβεβλημένο όσο αυτό της Νάπολι, ωστόσο μιλάμε για δύο παίκτες υψηλών προδιαγραφών, που με την εκρηκτικότητά τους μπορούν να εκθέσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

Όλα λοιπόν προμηνύουν ένα πολύ μεγάλο και θεαματικό ματς στη Φρανκφούρτη, ανάμεσα σε δύο ταχύτατες ομάδες με επιθετική λογική και σούπερ φορμαρισμένους στράικερ. Ο Οσιμχεν της Νάπολι έχει πετύχει 9 γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια των παρτενοπέι στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Μουανί έχει σημειώσει επτά τέρματα στα έξι προηγούμενα επίσημα ματς της Αϊντραχτ για το πρωτάθλημα και το κύπελλο Γερμανίας.

Απολύτως φυσιολογικά το Goal/Goal προσφέρεται φαβορί στο 1.70. Πάνω σε αυτή τη λογική ωστόσο, μπορούμε να ζητήσουμε και το 1-1 anytime, δηλαδή να περάσει το παιχνίδι από το 1-1, για να πάρουμε απόδοση στο 2.50.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λίβερπουλ – Ρεάλ: Να υποδειχθεί πέναλτι (απόδοση 2.80), 22:00
  • Αϊντραχτ Φρ. - Νάπολι: 1-1 anytime (απόδοση 2.50), 22:00
TAGS BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ