TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Προγνωστικά: Κόντρα στις έδρες

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 14ου Champions League
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 14ου Champions League 2022 AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Τσάρλυ αναλύει στοιχηματικά τα δύο μεγάλα παιχνίδια της ημέρας για το Champions League και κοντράρει τις έδρες.

Στην φάση των "16" θα συναντηθούν φέτος οι δύο φιναλίστ του περσινού τελικού (22:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Η Ρεάλ πέρυσι δέχτηκε τεράστια πίεση, είχε ωστόσο σαν ήρωα τον Τιμπό Κουρτουά και κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο κερδίζοντας με 1-0. Στην πορεία της προς τον τίτλο, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι απέκλεισε την Παρί, την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι. Το εντυπωσιακό είναι πως τα κατάφερε χωρίς να είναι καλύτερη σε κανένα από τα τρία νοκ άουτ.

Την περασμένη εβδομάδα, η "βασίλισσα" κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Πρόκειται για τον 5ο τίτλο που κερδίζει από το καλοκαίρι του 2021, όταν και επέστρεψε στη Ρεάλ ο Αντσελότι. Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι η Ρεάλ θα εμφανιστεί στο Άνφιλντ, με τον τρόπο που συνηθίζει στα μεγάλα παιχνίδια.

Ξέρει να κερδίζει χωρίς να είναι ανώτερη

Ο Αντσελότι προκρίνει κατά κανόνα ένα σχήμα με τέσσερις χαφ. Ελλείψει του Κρόος, που έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης, θα παίξει ο Θεμπάγιος, ο οποίος μπορεί να μην έχει την εμπειρία του Γερμανού, αλλά προσφέρει σαφώς μεγαλύτερη φρεσκάδα. Από εκεί και πέρα ο Μόντριτς είναι ασφαλώς αναντικατάστατος και στα δεξιά παίζει σταθερά ο Βαλβέρδε, ο οποίος σε φάση επίθεσης μετατρέπεται σε εξτρέμ και σε φάση άμυνας γίνεται ουσιαστικά τέταρτος κεντρικός μέσος.

Στην θέση "6" θα ξεκινήσει ο Καμαβινγκά, καθώς ο Τσουαμενί δεν είναι διαθέσιμος για το αποψινό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ θα πάρει επιθετικότητα από την ταχύτητα του Βινίσιους και φυσικά ο Μπενζεμά έχει έναν σπάνιο τρόπο να τελειώνει αποτελεσματικά τις περισσότερες φάσεις.

Η Λίβερπουλ τρέχει μία προβληματική χρονιά, καθώς έχει θέμα στον άξονα. Οι δύο νίκες με 2-0 επί της Έβερτον και στο Σεντ Τζέιμς Παρκ με τη Νιουκάστλ, την έβαλαν ξανά στο κόλπο της τετράδας. Πάντως, ακόμη και με τη Νιούκαστλ, που είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 22ο λεπτό δέχτηκε φάσεις. Η ομάδα του Έντι Χάουι είχε ευκαιρίες για 1,98 xGoals!

Δύσκολο ζευγάρι για προγνωστικά. Η Ρεάλ πάντως, πλεονεκτεί στη μεσαία γραμμή, καθώς έχει πιο ποιοτικά χαφ. Επίσης, δεν χρειάζεται στα μεγάλα παιχνίδια να είναι ανώτερη από τον αντίπαλο της, για να πάρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Το Χ2Δ βρίσκεται ανάμεσα στο 1.60 και στο 1.65.

Ικανή για τα πάντα η ομαδάρα του Σπαλέτι

Όταν μιλάμε για φαβορί στο Champions League, αμέσως το μυαλό πάει στις ακριβές και στις πλούσιες ομάδες. Όμως με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο τη φετινή χρονιά, το παίζει η Νάπολι από τον φτωχό ιταλικό νότο.

Όταν έχεις βάλει τέσσερα γκολ στη Λίβερπουλ, δέκα γκολ σε δύο παιχνίδια στον Άγιαξ, πέντε στη Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα και έχεις πάρει προβάδισμα 15 βαθμών από τον δεύτερο στη Serie A, ασφαλώς και μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Δεν υπάρχει καμία ομάδα φέτος, που να μπορεί με ασφάλεια να ισχυριστεί, πως είναι ανώτερη από τη Νάπολι.

Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις τον τρόπο που αναπτύσσεται η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ούτε είναι εύκολο να αναχαιτίσεις το επιθετικό ταλέντο των Όσιμχεν και Κβαρατσκέλια, αν είσαι μία ομάδα κατώτερου επιπέδου, με επιθετική φιλοσοφία και παίζει με τρεις στόπερ και έναν επιθετικό ακραίο σε κάθε πλευρά, όπως δηλαδή κάνει η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Ασφαλώς και ο μεγάλος πόθος των φίλων της Νάπολι είναι το πρωτάθλημα, το οποίο όμως είναι πλέον εξασφαλισμένο. Οπότε η ομαδάρα του Σπαλέτι, μπορεί να προσπαθήσει να αξιοποιήσει αυτήν την εξωπραγματική χρονιά, για να δει που μπορεί να φθάσει στην κορυφαία διοργάνωση. Προφανώς και είναι στο χέρι της να περάσει με διπλό από την καυτή έδρα της Άϊντραχτ (22:00 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24). Η νίκη των παρτενοπέι ανάμεσα στο 2.15-2.20 στο μέσο όρο των εταιριών.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λίβερπουλ - Ρεάλ: Χ2Δ (απόδοση 1.60-1.65), 22:00
  • Άϊντραχτ - Νάπολι: 2 (απόδοση 2,15-2,20), 22:00
TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ