TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Champions League: Δεν σηκώνει κεφάλι η Ουνιόν, ευκαιρία για τη Νάπολι

Ο Κβαρατσχέλια
Ο Κβαρατσχέλια @ 2022 ANDREW MEDICHINI / AP IMAGES

Μετά το 4/4 του Σαββατοκύριακου από την Bundesliga, η στήλη ποντάρει απόψε στο παιχνίδι της Ουνιόν Βερολίνου με τη Νάπολι.

Για τον τρίτο όμιλο του Champions League η Ρεάλ δοκιμάζεται στην Πορτογαλία με την Μπράγκα και την ίδια ώρα η Ουνιόν θα κοντράρεται με τη Νάπολι στο Βερολίνο (22:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Η Ουνιόν βιώνει φέτος την παρθενική της συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κανονικά αυτό το γεγονός θα έπρεπε να συνδυάζεται με χαρά και κέφι, ωστόσο τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα έχουν αναπόφευκτα βγάλει στην επιφάνεια προβληματισμό και ανησυχία.

Πέντε ολόκληρα χρόνια καθοδηγεί την Ουνιόν ο Ουρς Φίσερ και για πρώτη φορά η ομάδα περνάει τέτοια "θύελλα" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο Ελβετός τεχνικός. Οι Βερολινέζοι μετρούν οκτώ διαδοχικές ήττες, οι έξι για το πρωτάθλημα και οι υπόλοιπες δύο για το κύπελλο.

Στην Ουνιόν ήλπιζαν πως η διακοπή θα τους έκανε καλό, όμως στο πρώτο παιχνίδι μετά το παράθυρο των εθνικών, οι πρωτευουσιάνοι ηττήθηκαν με το βαρύ 3-0 από τη Στουτγάρδη μέσα στο Αλτεν Φερστεράι. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι τόσο το σκορ και η ήττα, όσο η εικόνα. Η Ουνιόν τέλειωσε το ματς με μόλις δύο τελικές εντός εστίας και συνολικά xGoals 0,57-1,88. Ήταν δηλαδή παντελώς ακίνδυνη επιθετικά.

Η αλήθεια είναι πως στα δύο ματς του Champions League θα μπορούσε να είχε πάρει έστω μία ισοπαλία. Στη Μαδρίτη έβγαλε εύκολα το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο αντίθετα δέχθηκε καταιγισμό ευκαιριών. Φαινόταν πάντως ότι θα κρατήσει το μηδέν, αλλά τελικά λύγισε στο 94'. Στο ίδιο λεπτό, στο 94', ηττήθηκε και από την Μπράγκα στο Βερολίνο, σε ένα ματς όπου προηγήθηκε με 2-0 και μετά το 2-2 είχε αυτή τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Όλα έδειχναν τελικά ότι το παιχνίδι θα κάτσει στην ισοπαλία και όμως στο φινάλε ήρθε από το πουθενά το 2-3 για τους Πορτογάλους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως είναι φυσιολογικό οι συνεχόμενες ήττες έχουν πλήξει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της Ουνιόν. Ο Φίσερ προσπάθησε να εμψυχώσει τους παίκτες του και τόνισε πως η ομάδα θα βγει από την κρίση αν παραμείνει ενωμένη.

Σε άλλο κλαμπ θα είχε ήδη τεθεί θέμα προπονητή, στην Ουνιόν όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο Φίσερ είναι κάτι σαν λαϊκός ήρωας πλέον στο Βερολίνο. Μιλάμε για τον τεχνικό που ανέβασε το κλαμπ για πρώτη φορά στην Bundesliga και το έφτασε για πρώτη φορά μέχρι τους ομίλους του Champions League, παίζοντας σταθερά στην Ευρώπη εδώ και μία τριετία.

Δεν προξενεί λοιπόν εντύπωση ότι το Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο χρησιμοποιεί η Ουνιόν στο Champions League, θα είναι απόψε κατάμεστο με πάνω από 72.000 θεατές, ενώ η φυσική της έδρα, το Αλτεν Φερστεράι χωράει κάτι παραπάνω από 22.000.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στον αντίποδα, η Νάπολι ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις με πολύ δύσκολη νίκη 2-1 στην Μπράγκα, αλλά στη δεύτερη αγωνιστική ηττήθηκε στο "Αρμάντο Μαραντόνα" με 3-2 από τη Ρεάλ. Παρότι κοίταξε στα μάτια τους Μαδριλένους και άξιζε μίνιμουμ την ισοπαλία, έχασε λόγω μίας άτυχης στιγμής του γκολκίπερ Μερέτ, που άθελά του σημείωσε το αυτογκόλ, που έκρινε το ματς.

Μετά το 3-2 από τη Ρεάλ, ακολούθησε νέα εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά με 3-1 από τη Φιορεντίνα, με σαφώς πολύ χειρότερη εμφάνιση. Ο Ρούντι Γκαρσιά βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κριτικής, όμως τα πνεύματα ηρέμησαν στη διακοπή και μετά τις εθνικές ήρθε το διπλό (3-1) στη Βερόνα για να βελτιώσει το κλίμα.

Πιο σημαντική και από τη νίκη στη Βερόνα ήταν η εμφάνιση του Κβαρατσκέλια, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και θύμισε κάτι από τον περσινό καλό του εαυτό, που έκανε τη διαφορά για τους παρτενοπέι. Με τον Κβαρατσκέλια σε κέφια η Νάπολι είναι άλλη ομάδα και ασφαλώς έχει τον πρώτο λόγο στο Βερολίνο, έστω κι αν απουσιάζει ο Οσιμχεν.

Σε κάθε περίπτωση, η Νάπολι οφείλει να εκμεταλλευτεί τη βαριά ψυχολογία της Ουνιόν από τις οκτώ κολλητές ήττες. Φυσικά, το ματς δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο η Νάπολι υπερέχει αισθητά στο τεχνικό κομμάτι έναντι των φίσικαλ και πεισματάρηδων Γερμανών.

Αν λοιπόν πιάσει απόδοση σύμφωνα με τις δυνατότητές της θα μπορέσει να επιβεβαιώσει το φαβορί διπλό στο 2.02 και η Ουνιόν θα κοιτάξει να σπάσει το αρνητικό σερί της στο σαφώς πιο βατό ματς του Σαββάτου με τη Βέρντερ, στη Βρέμη. Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η Νάπολι είχε κερδίσει μέσα στη Φρανκφούρτη την Αϊντραχτ με 2-0 για τους "16" του Champions League και τελικά προκρίθηκε στα προημιτελικά με συνολικό σκορ 5-0.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουνιόν Βερολίνου – Νάπολι: 2 (απόδοση 2.02), 22:00
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ