ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Champions League: Χωρίς Όσιμεν η Νάπολι, συντηρητικά η Μίλαν

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι παίκτες του μετά από νικηφόρο ματς της Νάπολι στην Serie A κόντρα στην Μίλαν | 19 Δεκεμβρίου 2021
Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι παίκτες του μετά από νικηφόρο ματς της Νάπολι στην Serie A κόντρα στην Μίλαν | 19 Δεκεμβρίου 2021 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο προημιτελικό της Μίλαν με τη Νάπολι για το Champions League.

Στο στοιχηματικό πρόγραμμα της ημέρας ξεχωρίζουν ασφαλώς οι δύο μεγάλοι προημιτελικοί για το Champions League. Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ φιλοξενεί την Τσέλσι, ενώ στο Σαν Σίρο, έχουμε τον ιταλικό "εμφύλιο" ανάμεσα στη Μίλαν και τη Νάπολι (22:00 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24).

Η Νάπολι πραγματοποιεί φέτος μία απίστευτη σεζόν. Έχει ουσιαστικά κλειδώσει το πρωτάθλημα στη Serie A και στο Champions League έχει φτάσει με επιβλητικό τρόπο ως τα προημιτελικά. Στον προηγούμενο γύρο, απέκλεισε με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-0 την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και στις δύο αναμετρήσεις.

Είναι πάντως αλήθεια, πως μέσα στον Απρίλιο, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι εμφάνισε κάποια σημάδια κάμψης. Πρώτα ήρθε το εντελώς απρόσμενο 4-0 από τη Μίλαν, στο πρωτάθλημα, μέσα στο "Αρμάντο Μαραντόνα" και την περασμένη Παρασκευή, κέρδισε πολύ δύσκολα στο Λέτσε με 2-1, χάρη σε ένα αυτογκόλ.

Την ίδια ώρα βέβαια, η Μίλαν εξακολουθεί να είναι μνημείο αναξιοπιστίας φέτος. Μετά το τεράστιο διπλό στη Νάπολη τα έκανε... μαντάρα στο εντός έδρας ματς με την Έμπολι, μένοντας στο 0-0 και είναι εντελώς αβέβαιο αν θα καταφέρει να βγει στο επόμενο Champions League. Συμπλήρωσε μάλιστα, έξι σερί επίσημα ματς με μόλις νίκη (1-3-2).

Το εντυπωσιακό είναι, πως οι μπουκ γύρισαν φαβορί τον άσο της Μίλαν, παρά το γεγονός ότι οι ροσονέρι έχουν κερδίσει μόνο τρία από τα τελευταία εννιά παιχνίδια τους εντός έδρας. Το σετ άνοιξε με το διπλό στο 2.30, όμως πλέον παίζει στο 2.80-2.90. Αυτό οφείλεται περισσότερο στις απουσίες της Νάπολι και λιγότερο στη δυναμική της Μίλαν. Οι παρτενοπέι θα παίξουν απόψε στο Σαν Σίρο χωρίς τον κορυφαίο τους φορ, Όσιμεν (25 γκολ φέτος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη), ενώ είναι εκτός και η "ρεζέρβα" του, ο Σιμεόνε. Συν τοις άλλοις, ο Ρασπαντόρι προέρχεται από δίμηνη απουσία, επομένως υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για το “9”.

Η Νάπολι βέβαια, έχει την ταχύτητα με τους Κβαρασκέλια, Λοσάνο και Πολιτάνο για να χτυπήσει από τις πλευρές και αν η Μίλαν παρασυρθεί μπορεί να το πληρώσει πολύ ακριβά. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι το σύνολο του Σπαλέτι μετράει οκτώ διαδοχικές νίκες εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις και συνολικά 31 σε 38 επίσημα ματς ανεξαρτήτως έδρας από την αρχή της σεζόν!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Οι μπουκ περιμένουν κλειστό ματς και δίνουν το Under 2,5 καθαρό φαβορί στο 1.60. Λογικό, δεδομένου ότι η Μίλαν και στους "16' πόνταρε κυρίως στην αμυντική της οργάνωση για να περάσει την Τότεναμ. Κέρδισε με 1-0 στο Μιλάνο και έπαιξε άμυνα για σεμινάριο στη ρεβάνς του Λονδίνου, κρατώντας το 0-0.

Από την άλλη, η Νάπολι ξέρει ότι απέναντί της έχει την πιο βαριά ιταλική φανέλα στην Ευρώπη και μετά την πρόσφατη τεσσάρα, αναμένεται πολύ πιο προσεκτική και μετρημένη. Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά πιθανό να κυριαρχήσει η σκοπιμότητα σε μία ευρωπαϊκή κόντρα ανάμεσα σε δύο ιταλικά κλαμπ. Ούτως ή άλλως, η Μίλαν στο παρελθόν μετράει 8x8 Under 2,5 σε ιταλικούς "εμφύλιους" σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ το ντέρμπι με την Ιντερ, τη σεζόν 2004/05 για τα προημιτελικά του Champions League, είχε διακοπεί οριστικά στο 72' με το σκορ στο 1-0.

Πρώτη σκέψη συνεπώς, είναι το Under 2,5. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να πάρουμε και τη διπλή ευκαιρία της Νάπολι, στη λογική ότι ποντάρουμε σε τιμές αουτσάιντερ την σαφώς καλύτερη από τις δύο ομάδες. Το combo προσφέρεται στο 2.25.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μίλαν – Νάπολι: Χ2 & Under 2,5 (απόδοση 2.25), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ