TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Bundesliga: Η επίφοβη Ντόρτμουντ, η πληγωμένη Φιρτ και το ντεμπούτο του Κόφελντ στο 1.90

Ο νέος τεχνικός της Βόλφσμπουργκ Φλόριαν Κόφελντ
Ο Φλόριαν Κόφελντ © 2021 CARMEN JASPERSEN/POOL PHOTO VIA ASSOCIATED PRESS

Εξι αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Bundesliga απόψε, ξεχωρίζει το ντεμπούτο του Φλόριαν Κόφελντ στον πάγκο της Βόλφσμπουργκ.

Πλούσιο στοιχηματικό πρόγραμμα στην Bundesliga με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια. Πρώτο και καλύτερο το Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ (16:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24), όπου θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ο νέος τεχνικός των "λύκων", Φλόριαν Κόφελντ.

Η Βόλφσμπουργκ ξεκίνησε θετικά τη σεζόν με τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, όμως έκτοτε τρέχει ένα σερί 0-1-4. Αν συνυπολογίσουμε και τα παιχνίδια στο Champions League, το αρνητικό σερί των "λύκων" χωρίς νίκη ανέρχεται στους οχτώ αγώνες (0-3-5).

Με αυτά τα αποτελέσματα ήταν δεδομένο πως ο Μαρκ Φαν Μπόμελ δεν θα άντεχε για πολύ ακόμη στον πάγκο της Βόλφσμπουργκ. Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε τελικά να τον απολύσει πριν τη διακοπή των εθνικών και να παραδώσει τα ηνία στον πρώην τεχνικό της Βέρντερ.

Η νέα πρόκληση του Κόφελντ

Ο Κόφελντ δούλεψε για μία τετραετία στη Βρέμη και τα πρώτα δύο χρόνια έκανε σπουδαία δουλειά. Εχτισε πολύ καλό όνομα και μπήκε στη λίστα με τα πιο καυτά ονόματα νέων ανερχόμενων Γερμανών τεχνικών. Στη Βέρντερ όμως των πολλών οικονομικών προβλημάτων μοιραία άρχισε να φθείρεται και τελικά έφτασε το καλοκαίρι να χρεωθεί έναν οδυνηρό υποβιβασμό στη Β’ Γερμανίας.

Προφανώς ο Κόφελντ δεν ακολούθησε τη Βέρντερ στην Τσβάιτε, διότι αφενός συνειδητοποίησε ότι έκλεισε ο κύκλος του εκεί, αφετέρου γιατί ήξερε ότι θα βρει άμεσα νέα δουλειά στην Bundesliga. Η Βόλφσμπουργκ είναι πλέον είναι η νέα πρόκληση της καριέρας του και σίγουρα θα ζητήσει το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο κόντρα στη Λεβερκούζεν.

Η Μπάγερ έχει παίξει μέχρι στιγμής καλύτερο ποδόσφαιρο από τη Βόλφσμπουργκ, ωστόσο στα τελευταία τέσσερα ματς είναι χωρίς νίκη (0-2-2) και παρουσιάζει σημάδια κάμψης. Μεσοβδόμαδα γνώρισε αποκλεισμό σοκ στο κύπελλο από την Καρλσρούη (Β’ κατηγορία), ενώ το χειρότερο είναι πως για το αποψινό ματς έχει πολύ σοβαρές απουσίες. Αναλυτικά θα λείψουν ο πρώτος της σκόρερ Σικ (8 γκολ), ο κορυφαίος της εξτρέμ Ντιαμπί (4 γκολ), ο πιο αξιόπιστος μέσος της Αράνγκις και ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Μπελαράμπι.

Αν συνυπολογίσουμε στα παραπάνω και το γεγονός ότι η Βόλφσμπουργκ έφυγε αλώβητη από την ΜπαϊΑρένα στις τελευταίες πέντε επισκέψεις της εκεί (3-2-0), αξίζει να στηρίξουμε την αλλαγή ψυχολογίας που αναμένεται να φέρει στους "λύκους" η πρόσληψη του Κόφελντ. Στο 1.90 το Χ2Δ.

Ουνιόν Βερολίνου - Μπάγερν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24), οι Βαυαροί είναι το απόλυτο φαβορί σε απόδοση στο 1.30, ωστόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι χρειάζεται προσοχή. Η Μπάγερν προέρχεται από έναν ιστορικό διασυρμό στο κύπελλο, καθώς την Τετάρτη συνετρίβη με 5-0 εκτός έδρας από την Γκλάντμπαχ, παίζοντας μάλιστα με την καλή της ενδεκάδα. Αυτή είναι η ευρύτερη ήττα στην ιστορία των Βαυαρών στη συγκεκριμένη διοργάνωση!

Το λογικό είναι πως η Μπάγερν θα βγάλει αντίδραση απόψε, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν θα απουσιάσει για τέταρτο σερί παιχνίδι από τον πάγκο λόγω κορονοϊού, όπως επίσης και ότι η σκληροτράχηλη Ουνιόν είναι αήττητη στην έδρα της 21 σερί ματς Bundesliga!

Ντόρτμουντ - Κολωνία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Επίφοβο φαβορί μοιάζει και η Ντόρτμουντ, όσο απουσιάζει ο Ερλινγκ Χάαλαντ (16:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Οι "κιτρινόμαυροι" απόντος του Νορβηγού σούπερ σταρ κέρδισαν την Αρμίνια για το πρωτάθλημα και την Ινγκολσταντ για το κύπελλο. Στην πραγματικότητα όμως δεν έκαναν κάτι φοβερό, δεδομένου ότι η Αρμίνια δεν έχει καν νίκη στις πρώτες εννιά αγωνιστικές της Bundesliga και η Ινγκολσταντ είναι ουραγός στη Β’ Γερμανίας.

Η Κολωνία είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό σύνολο, έχει σε εξαιρετική φόρμα τον Γάλλο επιθετικό Αντονί Μοντέστ (τέσσερα γκολ στα τελευταία δύο ματς με Λεβερκούζεν και Στουτγάρδη) και φέτος με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Χοφενχάιμ εκτός έδρας, έχει σταθεί παντού εξαιρετικά, ακόμη και κόντρα στην Μπάγερν, στο Μόναχο.

Η Κολωνία αναμένεται να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Μάρκο Ρόζε, που έχει μπροστά της και το ματς με τον Αγιαξ για το Champions League. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι κέρδισε μέσα στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ" την Ντόρτμουντ, ενώ είχε πολύ χειρότερη ομάδα από φέτος και μάλιστα έσπασε μία αρνητική παράδοση 29 ετών χωρίς διπλό επί των "κιτρινόμαυρων"!

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι το διπλό της Κολωνίας έδινε πάνω από 12.50 και φέτος προσφέρεται κοντά στο 6,00, κάτι που καταδεικνύει πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζεται την τρέχουσα σεζόν από τις στοιχηματικές εταιρίες. Για όποιον λοιπόν αρέσκεται σε παιχνίδι εκπλήξεων, το Χ2Δ μπορεί να εντοπιστεί στο 2.65.

Φράιμπουργκ - Γκρόιτερ Φιρτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζει το παιχνίδι Φράιμπουργκ – Γκρόιτερ Φιρτ (16:30 Novasports Start, Live από το SPORT24) μετά τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο των φιλοξενούμενων. Οι Φράγκοι ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι βρέθηκαν πέντε παίκτες τους θετικοί στον κορονοϊό. Ο σύλλογος δεν γνωστοποίησε ονόματα, ωστόσο ο τεχνικός Στέφαν Λάιτλ είπε πως η ομάδα ταξίδεψε στο Φράιμπουργκ με 15 παίκτες αποστολή, διότι υπάρχουν και προβλήματα τραυματισμών.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι απολύτως φυσιολογική η πίεση στον άσο σε τιμές στο 1.35, ενώ είχε ανοίξει στο 1.45. Αλλωστε, η Φράιμπουργκ πραγματοποιεί φέτος την κορυφαία σεζόν της ιστορίας της, έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας και είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Bundesliga. Συν τοις άλλοις έχει απόψε μεγάλο κίνητρο, αφού θα ψάξει την πρώτη της νίκη στη νέα της έδρα, το Europa-Park (sold out, 34.700 θεατές), αφού στα επίσημα εγκαίνια έμεινε στο 1-1 με τη Λειψία.

Από την άλλη, η Γκρόιτερ Φιρτ είναι ουραγός με μόλις έναν βαθμό, προέρχεται από επτά σερί ήττες, έχει πετύχει μόλις έξι γκολ, εκ των οποίων τα τρία με πέναλτι και με τις συνθήκες που κατεβαίνει στο Φράιμπουργκ, δύσκολα θα γίνει απειλητική. Στο συνδυαστικό άσος και N/G, δηλαδή νίκη της Φράιμπουργκ με καθαρό σκορ προσφέρεται στο 2.30 και παρουσιάζει ενδιαφέρον.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λεβερκούζεν - Βόλφσμπουργκ Χ2Δ (απόδοση 1.90), 16:30
  • Ντόρτμουντ - Κολωνία: Χ2Δ (απόδοση 2.65), 16:30
  • Φράιμπουργκ - Γκρόιτερ Φιρτ: 1 και Ν/G (απόδοση 2.30), 16:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ