XGOALS BET

Προγνωστικά Αγγλία: Πνιγμένη στο άγχος η Λιντς, σε τοπ φόρμα η Μπράιτον

Ο άσος της Λιντς, Ραφίνια στο ματς με την Τσέλσι
Ο άσος της Λιντς, Ραφίνια στο ματς με την Τσέλσι © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και ανάλυση για το κρίσιμο ματς της Λιντς κόντρα στη φορμαρισμένη Μπράιτον, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Premier League.

Η Λιντς υποδέχεται την Μπράιτον στο Ελαντ Ρόουντ σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για την παραμονή της στην Premier League (16:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Μετά την αντικατάσταση του Μαρσέλο Μπιέλσα με τον Τζέσι Μαρς, η Λιντς φάνηκε προς στιγμήν να βρίσκει το δρόμο της. Οι τρεις διαδοχικές ήττες όμως, από Σίτι, Αρσεναλ και Τσέλσι την έχουν φέρει ξανά σε δύσκολα μονοπάτια.

Λιντς - Μπράιτον: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Λιντς υποχώρησε στη 18η θέση και έχει μπλέξει για τα καλά. Τα δύο ματς με Μπράιτον και Μπρέντφορντ έχουν χαρακτήρα τελικού για το σύνολο του Μαρς, ωστόσο τα "παγώνια" είναι φανερό πως έχουν πνιγεί στο άγχος και την πίεση. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο στο παιχνίδι με την Αρσεναλ, όσο και σε αυτό με την Τσέλσι, χάθηκε τελείως ο έλεγχος, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και η Λιντς ολοκλήρωσε τους αγώνες της με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο.

Για τη Λιντς είναι απαραίτητο να κερδίσει απόψε, περιμένοντας παράλληλα ήττα της Μπέρνλι στο Λονδίνο από την Τότεναμ, προκειμένου να βάλει από κάτω τους Clarets. Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες ισοβαθμούν, ωστόσο η Μπέρνλι έχει ματς λιγότερο και υπερέχει ξεκάθαρα στη διαφορά τερμάτων, διότι η Λιντς έχει τραγική άμυνα φέτος με 77 γκολ παθητικό.

Μέσα σε όλα, έχουν ασφαλώς προκύψει και σημαντικές απουσίες, αφού είναι τιμωρημένοι ο βασικός μπακ Εϊλινγκ, ο βασικός εξτρέμ Τζέιμς, ενώ παραμένει εκτός και ο σημαντικός μπακ/χαφ Ντάλας. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Λιντς καλείται να κερδίσει απόψε τη σούπερ φορμαρισμένη Μπράιτον, η οποία προέρχεται από τον θρίαμβο με 4-0 επί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η νίκη επί των "κόκκινων διαβόλων είναι η ευρύτερη στην ιστορία της Μπράιτον σε επίπεδο Premier League!

Η ομάδα του Γκράχαμ Πότερ έχει κερδίσει τέσσερα από τα τελευταία έξι ματς, έχει δηλαδή περισσότερες νίκες απ' όσες έκανε στις 25 αγωνιστικές που είχαν προηγηθεί. Επίσης, είναι εντυπωσιακό ότι έχει μαζέψει 28 βαθμούς εκτός έδρας, έχει δηλαδή χειρότερη συγκομιδή μόνο από την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας (Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι).

Προγνωστικά Αγγλία

Η εξαιρετική φόρμα των "γλάρων" επιβεβαιώνεται και από τα xGoals στις τρεις πιο πρόσφατες αγωνιστικές. Κόντρα στη Γιουνάιτεντ είχε 2,83-0,93. Στο διπλό με 3-0 επί της Γουλβς τα xGoals ήταν 0,53-2,91, ενώ στο εντός έδρας 2-2 με τη Σαουθάμπτον, ήταν 1,87-0,93. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι ενώ το βαθμολογικό κίνητρο είναι στην πλευρά της Λιντς, το διπλό από τιμές στο 2.80-2.85 έχει περάσει σε ρόλο φαβορί, στο 2.60 κατά μέσο όρο.

Άλλωστε, η Λιντς έχει υποστεί εννιά ήττες φέτος στο Ελαντ Ρόουντ και κινδυνεύει να ισοφαρίσει το αρνητικό της ρεκόρ με δέκα εντός έδρας ήττες από το 1946/47! Εξάλλου, η Μπράιτον διατηρεί άριστη πρόσφατη παράδοση κόντρα στα "παγώνια", με 8-1-1 στα τελευταία δέκα μεταξύ τους ματς.

Δεν θα προξενήσει λοιπόν καμία έκπληξη αν η παντελώς αναξιόπιστη αμυντικά Λιντς, λυγίσει απόψε από την πίεση που κουβαλάει και χάσει από την Μπράιτον των εννιά γκολ στις τρεις πιο πρόσφατες αγωνιστικές. Το 2.65 ανώτερη τιμή του διπλού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λιντς - Μπράιτον: 2 (απόδοση 2.65), 16:00
TAGS XGOALS BET ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ