ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Αγγλία: Ασκεί πίεση η Τότεναμ, από έξι σερί Over 2,5 η Σίτι

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν το τέταρτο γκολ του Κέβιν Ντε Μπρούιν κόντρα στη Γουλβς
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν το τέταρτο γκολ του Κέβιν Ντε Μπρούιν κόντρα στη Γουλβς © 2022 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και ανάλυση για τις αναμετρήσεις της Τότεναμ με την Μπέρνλι και της Γουέστ Χαμ με τη Μάντσεστερ Σίτι για την 37η αγωνιστική της Premier League.

Το σημερινό πρόγραμμα της Premier League, ανοίγει με την αναμέτρηση της Τότεναμ κόντρα στην Μπέρνλι (14:00 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24) . Οι Λονδρέζοι μάχονται για την τέταρτη θέση και την έξοδό τους στο Champions League. Από την άλλη, οι Clarets παλεύουν για την παραμονή τους.

Η Τότεναμ κυριάρχησε απόλυτα στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Κέρδισε 3-0 (22' πέναλτι, 37', 47') την Άρσεναλ, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 33' και μείωσε τη διαφορά της στο -1 από τους "κανονιέρηδες".

Τότεναμ - Μπέρνλι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τα "σπιρούνια" έχουν θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, αφού μετά την Μπέρνλι παίζουν εκτός έδρας με την ουραγό Νόριτς. Αντίθετα, τα ματς της Αρσεναλ με Νιούκαστλ και Εβερτον μοιάζουν περισσότερο περίπλοκα.

Σε κάθε περίπτωση, για την Τότεναμ είναι κομβικό να κερδίσει σήμερα την Μπέρνλι, προκειμένου να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην Αρσεναλ, η οποία παίζει τη Δευτέρα στο St James' Park. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με ρεκόρ 6-2-1 στα τελευταία οκτώ ματς στο πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό, πως από τότε που ανέλαβε ο Ιταλός τεχνικός τους Λονδρέζους, μόνο η Σίτι και η Λίβερπουλ έχουν κερδίσει περισσότερους βαθμούς.

Η Μπέρνλι δεν είναι απλός αντίπαλος. Μάχεται για την παραμονή της και αυτή τη στιγμή είναι οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης, διότι υπερέχει στην ισοβαθμία της Λιντς. Το θετικό για τους Clarets είναι ότι έχουν ένα ματς λιγότερο συγκριτικά με τη Λιντς, συνεπώς ακόμη κι αν ηττηθούν απόψε, θα συνεχίσουν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Η Μπέρνλι, μετά την απόλυση του Σον Ντάις, έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί τεσσάρων αγώνων (3-1-0), όπου μάζεψε δέκα βαθμούς. Η φόρα της όμως κόπηκε από την Αστον Βίλα, καθώς έχασε εντός έδρας με 3-1.

Στον πρώτο γύρο, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Μπέρνλι είχε κερδίσει με 1-0 την Τότεναμ. Εκείνη είναι η μοναδική νίκη της φέτος σε 13 ματς απέναντι στις πρώτες επτά ομάδες της Premier League.

Η Τότεναμ έχει εξαιρετική παράδοση όταν φιλοξενεί την Μπέρνλι, αφού στα τελευταία εννιά ματς εντός έδρας, μετράει εναντίον της οκτώ νίκες και μία ισοπαλία. Από αυτές τις οκτώ νίκες, οι επτά συνοδεύτηκαν με Over 2,5. Στο 1.85 να κερδίσει η Τότεναμ των σούπερ φορμαρισμένων Κέιν και Σον και παράλληλα το παιχνίδι να λήξει στο Over 2,5.

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Λίγο αργότερα, η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι θα επιχειρήσει να κάνει ακόμη ένα βήμα για το back to back. Οι "πολίτες" βρίσκονται στο +3 από τη δεύτερη Λίβερπουλ και απόψε παίζουν στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ (16:00 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24).

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, με τη Σίτι μάλιστα να υπερέχει και 7 γκολ της Λίβερπουλ στη διαφορά τερμάτων, θεωρητικά της κάνει και η ισοπαλία. Βέβαια, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θέλει να δώσει κανένα δικαίωμα στους Reds και είναι δεδομένο πως θα παίξει μόνο για τη νίκη και απόψε, όπως άλλωστε κάνει πάντα.

Η Σίτι πέρασε εντυπωσιακά από το Γουλβερχάμπτον την Τετάρτη, κερδίζοντας με 5-1. Από άλλον πλανήτη ο Κέβιν Ντε Μπρούιν, έκανε χατ τρικ στα πρώτα 24 λεπτά και ολοκλήρωσε το ματς με καρέ τερμάτων. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη πεντάρα για τους πρωταθλητές Αγγλίες, μετά το 5-0 επί της Νιούκαστλ.

Η Σίτι λοιπόν, ξεπέρασε άμεσα το σοκ του αποκλεισμού από τη Ρεάλ στα ημιτελικά του Champions League και δείχνει αποφασισμένη να διατηρήσει τα σκήπτρα της στην Αγγλία. Βέβαια, το ματς με τη Γουέστ Χαμ δεν αναμένεται περίπατος στο πάρκο, διότι τα "σφυριά" και καλή ομάδα είναι και κίνητρο έχουν.

Το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγες είναι αυτή τη στιγμή στην έβδομη θέση και πρακτικά έχει κλειδώσει την έξοδο στο Conference League. Διατηρεί ωστόσο ελπίδες και για το Europa League, αφού απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την έκτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπερέχοντας μάλιστα σε πιθανή ισοβαθμία με τους "κόκκινους διαβόλους".

Επίσης, το θετικό για τη Γουέστ Χαμ είναι πως δεν είχε ματς μεσοβδόμαδα, άρα θα υποδεχθεί φρέσκια τη Σίτι και προερχόμενη από το 4-0 επί της Νόριτς, σε ένα ματς που διασκέδασε τις εντυπώσεις, μετά τον επώδυνο αποκλεισμό στα ημιτελικά του Europa League από την Αϊντραχτ.

Προγνωστικά Αγγλία

Η Σίτι έχει θετική παράδοση με τη Γουέστ Χαμ, αφού είναι αήττητη εναντίον της 12 διαδοχικά ματς. Επίσης, είναι εντυπωσιακή εσχάτως στην Premier League, αφού μετράει έξι διαδοχικά Over 2,5 σκοράροντας σε αυτό το διάστημα 24 γκολ.

Παράλληλα όμως, έχει ξανά σημαντικές απουσίες στην άμυνα. Οι Ντίας, Γουόκερ και Στόουνς παραμένουν εκτός, ενώ μεσοβδόμαδα έγιναν αναγκαστική αλλαγή ο Λαπόρτ και ο Φερναντίνιο, που έπαιξε στόπερ. Αμφότεροι θεωρούνται αμφίβολοι και είναι αβέβαιο αν θα καταφέρουν να παίξουν, ή ο Πεπ θα χρειαστεί να καταφύγει σε νέα πειράματα, βάζοντας στόπερ τον Ρόντρι δίπλα στον Ακέ ή ακόμη και τον πιτσιρικά Ιγκαν Ρίλεϊ, που προέρχεται από τη Β' ομάδα της Σίτι.

Με βάση τα μαζεμένα προβλήματα απουσιών της Σίτι στην άμυνα και με δεδομένο ότι η Γουέστ Χαμ έχει φέτος σκοράρει και στα 18 παιχνίδια της εντός έδρας στην Premier League, το Goal/Goal στο 1.70 αποτελεί την πρώτη σκέψη. Μαζί με το Over 2,5, φτάνουμε σε απόδοση άνω του 2.00

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τότεναμ – Μπέρνλι: 1 & Over 2,5 (απόδοση 1.85), 14:00
  • Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι: Goal/Goal & Over 2,5, 16:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ