ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Αγγλία: Με το 2.72 του Χάλαντ και το 2.00 του Σαλάχ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Άστον Βίλα
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Άστον Βίλα © 2022 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς και Λίβερπουλ - Μπρέντφορντ.

Η Μάντσεστερ Σίτι συμπλήρωσε εννιά διαδοχικές νίκες και πλέον χρειάζεται άλλους 12 βαθμούς στα πέντε παιχνίδια που απομένουν για να κατακτήσει τον τρίτο διαδοχικό της τίτλο στην Premier League και πέμπτο στις τελευταίες έξι σεζόν, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Άρσεναλ στα δικά της τέσσερα ματς.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε με 3-0 της Γουέστ Χαμ την Τετάρτη στο Μάντσεστερ, σε μία αναμέτρηση που ο Έρλινγκ Χάλαντ έγραψε ιστορία, αφού έφτασε τα 35 γκολ σε μία σεζόν στην Premier League, ξεπέρασε δηλαδή το ρεκόρ που κρατούσαν οι θρυλικοί Αντι Κόουλ και Αλαν Σίρερ με 34 τέρματα έκαστος.

Απόψε, οι "πολίτες" φιλοξενούν τη Λιντς (17:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24), την οποία είχαν κερδίσει με 7-0 πέρυσι στο Etihad και με 3-1 φέτος στο Elland Road. Η Λιντς βρίσκεται σε δεινή θέση, έχοντας συλλέξει μόλις έναν βαθμό στις πέντε προηγούμενες αγωνιστικές. Μετά μάλιστα το βαρύ και ασήκωτο 4-1 στο Μπόρνμουθ, τα “παγώνια” απέλυσαν τον Χάβι Γκράθια και επιστράτευσαν τον πολύπειρο Σαμ Αλαρντάις, ελπίζοντας ότι ο Big Sam θα διατηρήσει το ιστορικό κλαμπ στα μεγάλα σαλόνια.

Τα αμυντικά προβλήματα πάντως της Λιντς μοιάζουν άλυτα. Μέσα στον Απρίλιο δέχθηκε συνολικά 23 γκολ! Από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν έχει φάει 146 τέρματα. Σε 22 διαφορετικά ματς έχει δεχθεί από τρία γκολ και πάνω.

Πρακτικά, για το σημερινό ματς στο Μάντσεστερ, η Λιντς το μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι να δείξει... έλεος η υπερηχητική Σίτι. Μπορεί να τη σώσει το γεγονός ότι την Τρίτη ακολουθεί ο πρώτος μεγάλος ημιτελικός για το Champions League, στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ. Το πιθανότερο είναι πως οι πρωταθλητές Αγγλίας θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν από το πρώτο ημίχρονο το τρίποντο για να κάνουν συντήρηση δυνάμεων στη συνέχεια. Πάνω σε αυτή τη λογική προκρίνεται το 2.72 στο anytime του Χάλαντ στο πρώτο 45λεπτο. Στα τελευταία δέκα επίσημα παιχνίδια ο Νορβηγός στράικερ έχει πετύχει συνολικά 20 γκολ, εκ των οποίων τα εννιά στο πρώτο μέρος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Σκοράρει κατά ριπάς ο Σαλάχ

Η Λίβερπουλ, έστω και καθυστερημένα, αποφάσισε να αντεπιτεθεί και με πέντε διαδοχικά τρίποντα σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις προηγούμενες 13 αγωνιστικές είχε μόλις τέσσερις νίκες.

Παρά το ντεμαράζ που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, οι ελπίδες της για την τετράδα είναι λιγοστές, δεδομένου ότι η τέταρτη Γιουνάιτεντ παραμένει στο +4, έχοντας μάλιστα και ένα ματς στο χέρι.

Από την άλλη, η Μπρέντφορντ με τον τρόπο που κέρδισε τη Νότιγχαμ, απέδειξε ότι δεν έχει πάει ακόμη... διακοπές. Με πείσμα και επιμονή οι Λονδρέζοι έφεραν τούμπα το ματς (2-1), με γκολ στο 82' και στο 90+4'. Διατήρησαν έτσι κάποιες μαθηματικές ελπίδες για την έβδομη θέση και την έξοδο στο Conference League.

Η ομάδα του Τόμας Φρανκ θα προσπαθήσει απόψε να πετύχει για πρώτη φορά τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα μετά τον Ιανουάριο, όταν είχε κερδίσει και τη Λίβερπουλ με 3-1 (19:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Γενικά, οι "μέλισσες" είναι μία θαρραλέα και επικίνδυνη ομάδα και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι το Goal/Goal προσφέρεται φαβορί στο 1.70. Άλλωστε, οι Reds έχουν δεχθεί φέτος 42 τέρματα, που είναι η χειρότερή τους επίδοση από τότε που ανέλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Μέσα στο Anfield πάντως, η Λίβερπουλ έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα στα τελευταία 40 ματς για το πρωτάθλημα. Την Τετάρτη, λύγισε τη Φούλαμ με 1-0, χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος άσος σκόραρε εντός έδρας για όγδοο διαδοχικό επίσημο ματς. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ μέσα στο Anfield από τη σεζόν 2013/14, όταν είχε πετύχει επίσης γκολ σε οκτώ κολλητά παιχνίδια ο Λουίς Σουάρες. Σε τιμές διπλασιασμού το anytime του Σαλάχ κόντρα στην Μπρέντφορντ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς: Χάλαντ Anytime στο α' ημίχρονο (2.72), 17:00
  • Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ: 1 (απόδοση 2.00), 19:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ