ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Αγγλία: Με ένα Goal/Goal και ένα συνδυαστικό, δυάδα στο 2.70

Ο άσος της Λιντς Ραφίνια στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League
Ο άσος της Λιντς Ραφίνια © 2022 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και ανάλυση για τα παιχνίδια της Λιντς με την Τσέλσι και της Λέστερ με τη Νόριτς. Δυάδα στο 2.70

Η Λιντς υποδέχεται την Τσέλσι στο Έλαντ Ρόουντ σε ένα πολύ κρίσιμο ματς για το μέλλον της στην κατηγορία, αφού υποχώρησε στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου και πλέον κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό (21:30 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Τζέσι Μαρς υστερεί στην ισοβαθμία με την Μπέρνλι και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο -1 από τη 16η Έβερτον. Με δεδομένο ότι η Έβερτον έχει απόψε βατό παιχνίδι με την καταδικασμένη Γουότφορντ, άρα αναμένεται να κερδίσει, η Λιντς είναι υποχρεωμένη και αυτή με τη σειρά της, να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα από την Τσέλσι.

Λιντς - Τσέλσι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τα "παγώνια" προέρχονται από δύο φυσιολογικές ήττες κόντρα σε Σίτι και Αρσεναλ, οι οποίες διαδέχθηκαν ένα θετικό σερί πέντε αγώνων (3-2-0) με 11 κεκτημένους βαθμούς. Από την άλλη, η Τσέλσι αυτοκτόνησε το Σάββατο στο εντός έδρας ματς με τη Γουλβς. Παρότι προηγήθηκε 2-0 χάρη στα τέρματα του Ρομέλου Λουκάκου, ισοφαρίστηκε σε 2-2 με γκολ στο 79' και στο 97', καταρρέοντας αμυντικά στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έχει κερδίσει μόνο τη Γουέστ Χαμ με γκολ στο 90' (1-0) στις πέντε προηγούμενες αγωνιστικές (1-2-2). Παρόλα αυτά, βρίσκεται ακόμη στο +5 από την πέμπτη Τότεναμ και κρατάει στα χέρια της ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Έχοντας μάλιστα, στις επόμενες δύο αγωνιστικές, τα εντός έδρας ματς με Λέστερ και Γουότφορντ, λογικά η Τσέλσι δεν θα έχει πρόβλημα να διατηρηθεί εντός της τετράδας.

Για τους "μπλε", όλα τα λεφτά, είναι ο τελικός κυπέλλου με τη Λίβερπουλ, το ερχόμενο Σάββατο, όπου οι Λονδρέζοι θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν έναν τίτλο σε μία σεζόν, όπου τέθηκαν νωρίς εκτός μάχης στην Premier League και δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους στο Champions League.

Το πιθανότερο είναι ότι ο Τόμας Τούχελ θα προστατεύσει τους Ζορζίνιο (6 γκολ) και Καντέ (2 γκολ) εν όψει Λίβερπουλ, καθώς οι δύο παίκτες προέρχονται από τραυματισμούς. Επίσης, εκτός αναμένεται ο Αλόνσο (3 γκολ), ο οποίος φέρεται να είχε επεισόδιο με τον Τούχελ στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Γουλβς.

Από την άλλη, ο Μαρς είναι υποχρεωμένος να παρατάξει τη Λιντς χωρίς τους δύο κομβικούς μπακ Εϊλινγκ και Ντάλας, αφού ο πρώτος είναι τιμωρημένος και ο δεύτερος τραυματίας.

Η Λιντς αντιμετωπίζει φέτος σοβαρά αμυντικά θέματα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Έχει 34 γκολ παθητικό εντός έδρας και δέχεται σταθερά τουλάχιστον ένα τέρμα εδώ και 10 παιχνίδια μέσα στο Έλαντ Ρόουντ. Επίσης, δεν έχει καταφέρει να πάρει κανέναν βαθμό με ομάδες της πρώτης εξάδας, αφού σε 11 ματς εναντίον τους, ανεξαρτήτως έδρας, έχει υποστεί ισάριθμες ήττες φέτος με 44 γκολ παθητικό.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, η Λιντς είναι υποχρεωμένη να ψάξει αποτέλεσμα κόντρα σε μία Τσέλσι, η οποία επίσης δεν εμπνέει καμία αμυντική σταθερότητα το τελευταίο διάστημα. Πρώτη σκέψη συνεπώς είναι το Goal/Goal στο 1.65, το οποίο έχει επιβεβαιώσει φέτος η Λιντς 20 φορές στο πρωτάθλημα.

Λέστερ - Νόριτς: Προγνωστικά και ανάλυση

Το Λέστερ – Νόριτς είναι παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά (21:45 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24). Ο άσος βέβαια είναι καθαρό φαβορί σε τιμές κάτω του 1,50, αφού η Νόριτς είναι μακράν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και υποβιβάστηκε απολύτως δίκαια.

Τα “καναρίνια” έχουν εξελιχθεί σε ασανσέρ, αφού ο φετινός είναι ο τέταρτος υποβιβασμός τους από την Premier League από το 2014 και μετά. Η Νόριτς φέτος έχει μείνει άσφαιρη 20 φορές. Προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες με γκολ 2-12 και ουσιαστικά ήδη σκέφτεται τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν στην Championship.

Η Λέστερ από την πλευρά της, είναι δίχως νίκη επτά διαδοχικά επίσημα παιχνίδια (0-3-4). Μετά τον αποκλεισμό από τη Ρόμα στο Conference League, λογικά έχασε και από την Έβερτον με 2-1 στο πρωτάθλημα, πληρώνοντας την κόπωση και την απογοήτευσή της. Αυτή ωστόσο, ήταν μόλις η δεύτερη ήττα των "αλεπούδων" στο στα τελευταία 17 επίσημα ματς (10-5-2) στο King Power.

Λογικά, ο Μπρένταν Ρότζερς θα ζητήσει από τους παίκτες του αντίδραση και κόντρα στο... ελβετικό τυρί της Νόριτς, που έχει δεχθεί φέτος 75 γκολ, η Λέστερ θα έχει την ευκαιρία απόψε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ο άσος με Over 1,5 ανεβαίνει ανεβαίνει πάνω από 1.60. Σημειώνεται, ότι στα τελευταία 19 ματς της Νόριτς, εμφανίστηκε μόνο μία φορά το Under 1,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λιντς – Τσέλσι: Goal/Goal (απόδοση 1.65), 21:30
  • Λέστερ – Νόριτς: 1 & Over 1,5 (απόδοση 1.65), 21:45
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ