ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Αγγλία: Κρίσιμα "εξάποντα" για τη μάχη της παραμονής

Ο τεχνικός της Γουλβς Χουλέν Λοπετέγκι στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ για το FA Cup
Ο τεχνικός της Γουλβς Χουλέν Λοπετέγκι στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ για το FA Cup © 2023 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για της κρίσιμες μάχες παραμονής στην Premier League.

Κρίσιμες βαθμολογικά αναμετρήσεις σε όλα τα μέτωπα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Premier League. Ειδικά στην ουρά, όλα τα αποψινά ματς έχουν χαρακτήρα εξάποντου.

Ένα από αυτά είναι και το Γουλβς – Γουέστ Χαμ (17:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η Γουλβς έχει εμφανώς βελτιώσει την αγωνιστική της συμπεριφορά, από τότε που άλλαξε τεχνικό. Σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Χουλέν Λοπετέγκι στον πάγκο, μάζεψε τέσσερις βαθμούς, όσους δηλαδή στα προηγούμενα εννιά.

Την Τετάρτη, οι "λύκοι" έχασαν στα πέναλτι από τη Νότιγχαμ και δεν κατάφεραν να προκριθούν στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ, ωστόσο τέσσερις ημέρες πριν, είχαν πάρει 2-2 μέσα στο Anfield από τη Λίβερπουλ για το κύπελλο, όντας απόλυτα ανταγωνιστικοί.

Με την αύρα του Λοπετέγκι και τη μεταγραφική ενίσχυση που καταφτάνει φαίνεται πως η Γουλβς είναι θέμα χρόνου να βγει εκτός επικίνδυνης ζώνης. Την Παρασκευή ανακοινώθηκε η απόκτηση του 29χρονου χαφ Μάριο Λεμινά (Νις). Επίσης, μην ξεχνάμε ότι έχει έρθει ήδη δανεικός από την Ατλέτικο ο Ματέους Κούνια και ίσως απόψε παίξει για πρώτη φορά βασικός (στα προηγούμενα τρία παιχνίδια μπήκε αλλαγή).

Στον αντίποδα, η Γουέστ Χαμ δεν βγάζει την ίδια αισιοδοξία. Η αλήθεια είναι πως πήρε μία ψυχολογική ώθηση με την κυπελλική πρόκριση (1-0) στο λονδρέζικο ντέρμπι κόντρα στην Μπρέντφορντ, ωστόσο στο πρωτάθλημα τα αποτελέσματά της είναι απογοητευτικά. Μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ έχει έναν βαθμό σε τρία ματς. Αν πάμε και πιο πίσω θα δούμε ότι τα "σφυριά" έχουν κερδίσει μόνο τη νεοφώτιστη Μπόρνμουθ στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές (1-2-6).

Η ομάδα του Μόγες κινδυνεύει να μείνει για έβδομο σερί παιχνίδι στην Premier League χωρίς νίκη, κάτι που έχει να της συμβεί από το 2020. Επίσης, δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ εδώ και πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ στις τέσσερις πιο πρόσφατες επισκέψεις της στο Molineux γνώρισε τρεις ήττες.

Το μομέντουμ των δύο ομάδων είναι εκ διαμέτρου αντίθετο και ο άσος στο 2.70 σηκώνει ρίσκο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Πολύ μεγάλο ματς για τη μάχη της παραμονής είναι και το Έβερτον – Σαουθάμπτον (17:00 Novasports Start, Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση και ψάχνουν απεγνωσμένα ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Η Σαουθάμπτον άλλαξε τεχνικό πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ, όμως γνώρισε τέσσερις απανωτές ήττες στο πρωτάθλημα, με τον Νέιθαν Τζόουνς στον πάγκο. Οι κυπελλικές διοργανώσεις πάντως έδωσαν την απαραίτητη ψυχολογία στους "αγίους", που πρώτα απέκλεισαν την Κρίσταλ Πάλας στο κύπελλο Αγγλίας και εν συνεχεία έκαναν τη μεγάλη έκπληξη στον προημιτελικό του Λιγκ Καπ, απέναντι στη Σίτι.

Παράλληλα, η Σαουθάμπτον συνεχίζει τη μεταγραφική της ενίσχυση και μετά τον 20χρονο Αργεντινό χαφ Κάρλος Αλκαράθ (Ρασίνγκ), απέκτησε και τον διεθνή Κροάτη επιθετικό, Μίσλαβ Ορσιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμ).

Η Έβερτον πήρε έναν ανέλπιστο βαθμό στο Μάντσεστερ από τη Σίτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ακολούθως όμως, συνετρίβη εντός έδρας από την Μπράιτον με 4-1 και στο κύπελλο δεν μπόρεσε να κάνει πολλά κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1), στο Old Trafford.

Γενικά, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ βγάζει μία επικίνδυνη μιζέρια και για δεύτερη σερί σεζόν φλερτάρει έντονα με τον υποβιβασμό. Έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια της, εκείνη επί της Κρίσταλ Πάλας στις 22 Οκτωβρίου. Με τον Λάμπαρντ στον πάγκο, έχει γνωρίσει 19 ήττες σε 36 ματς πρωταθλήματος (μόνο η Σαουθάμπτον με 21 και η Γουλβς με 20 έχουν περισσότερες στο ίδιο διάστημα).

Επίσης, η Εβερτον μπορεί να κάνει φέτος νέο αρνητικό ρεκόρ συλλόγου, καθώς έχει μόλις 15 βαθμούς σε 18 αγωνιστικές. Ποτέ στην ιστορία της δεν τέλειωσε τον πρώτο γύρο της Premier League με κάτω από 17 βαθμούς.

Μέσα σε όλα ήρθε και ο τραυματισμός του πολύτιμου Άλεξ Ιγουόμπι, ο οποίος δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι φέτος. Την περσινή σεζόν, ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός έλειψε σε δέκα αγώνες και η Εβερτον δεν κέρδισε κανέναν εξ αυτών.

Το μοναδικό θετικό για τα "ζαχαρωτά" είναι ότι έχουν δυνατή παράδοση κόντρα στη Σαουθάμπτον. Σε 23 παιχνίδια Premier League στο Goodison Park, η Έβερτον έχει χάσει μόνο μία φορά από τους "αγίους" το 1997!

Το ματς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και για τις δύο πλευρές, επομένως αναμένεται μία σκληρή μάχη, χωρίς μεγάλα ρίσκα και πιθανότατα αρκετή σκοπιμότητα. Ειδικά από την πλευρά της Έβερτον, δεδομένου ότι ο Φρανκ Λάμπαρντ βρίσκεται ξανά υπό κρίση.

Απολύτως λογικό λοιπόν, ότι το Under 2,5 κινείται πτωτικά και έχει υποχωρήσει κάτω από το 1.80. Άλλωστε, Έβερτον και Σαουθάμπτον είναι δύο από τις χειρότερες επιθέσεις της κατηγορίας με 14 και 15 γκολ ενεργητικό αντίστοιχα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γουλβς – Γουέστ Χαμ: 1 (απόδοση 2.70), 17:00
  • Έβερτον – Σαουθάμπτον: Under 2,5 (απόδοση 1.75), 17:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ