BIG GAMES BET

Προγνωστικά Αγγλία: Βελτιωμένη η Γιουνάιτεντ, παραμένει φαβορί η Σίτι

Προγνωστικά Αγγλία: Βελτιωμένη η Γιουνάιτεντ, παραμένει φαβορί η Σίτι

Προγνωστικά και ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και τη Σίτι.

Μετά από αρκετά χρόνια σε ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ, η Σίτι δεν προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί (14:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Οι πρωταθλητές εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο, ωστόσο είναι φανερό πως οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν αρχίσει πλέον να υπολογίζουν περισσότερο τη Γιουνάιτεντ.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Σίτι είχε συντρίψει με 6-3 τη Γιουνάιτεντ στο Etihad ο άσος με τα βίας ξεπερνούσε το 1.40. Απόψε, η νίκη των "πολιτών" βρίσκεται στο 1.90+, αφενός διότι οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι πολύ βελτιωμένοι σε σύγκριση με πριν τέσσερις μήνες, αφετέρου γιατί στο Old Trafford η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ αναμένεται πολύ πιο ανταγωνιστική.

Η Γιουνάιτεντ προέρχεται από οκτώ διαδοχικές νίκες, κερδίζοντας στα τελευταία παιχνίδια της, την Έβερτον και την Τσάρλτον με 3-1, για να περάσει στον τέταρτο γύρο του FA Cup και στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ αντίστοιχα. Πλέον χρειάζεται άλλη μία για να ισοφαρίσει το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί της από τότε που παραιτήθηκε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, το 2013.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μπει και η Γιουνάιτεντ στο κόλπο του τίτλου τόνισε χαρακτηριστικά: “Η βελτίωσή της είναι εμφανής. Όταν τη βλέπω να παίζει, λέω γιατί όχι; Παίζουν πολύ καλά. Για εμάς θα είναι ξανά μία μεγάλη πρόκληση για να αποδείξουμε πράγματα".

Από την πλευρά του, ο Έρικ Τεν Χαχ υπογράμμισε πως για την ομάδα του είναι πολύ σημαντικό να επιβεβαιώσει τα βήματα προόδου που έχει κάνει μετά από την ντροπιαστική ήττα, του περασμένο Οκτωβρίου, στην έδρα της Σίτι. Έκτοτε, η Γιουνάιτεντ σε 18 αγώνες έχασε μόνο μία φορά από την Αστον Βίλα, του Ουνάι Έμερι. "Υπάρχει μόνο μία αλήθεια και αυτή είναι πάντα στο γήπεδο. Η εξελικτική διαδικασία δεν διαρκεί ένα βράδυ, αλλά μήνες. Πρέπει να παίξουμε γενναία και να πιστέψουμε στον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Πήραμε το μάθημά μας κι έχουμε καταγράψει τεράστια πρόοδο. Οφείλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο", ήταν τα λόγια του Ολλανδού τεχνικού.

Η παράδοση στην πλευρά της Σίτι

Σημειώνεται, ότι η Γιουνάιτεντ έχει χάσει τα τελευταία τρία ντέρμπι του Μάντσεστερ, για το πρωτάθλημα κι αν ηττηθεί και σήμερα θα ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ της με τέσσερις διαδοχικές ήττες κόντρα σε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο, σε επίπεδο Premier League. Της έχει συμβεί ξανά το ίδιο το 2002 απέναντι στη Λίβερπουλ και το 2014 απέναντι στη Σίτι.

Οι "πολίτες" έχουν κερδίσει εννιά παιχνίδια στις τελευταίες 14 επισκέψεις τους στο Θέατρο των Ονείρων, ενώ προηγουμένως είχαν μόλις μία νίκη σε 32 αναμετρήσεις εκεί! Εξάλλου, η Γιουνάιτεντ απέτυχε να σκοράρει εντός έδρας κόντρα στη Σίτι, στις τρεις πιο πρόσφατες συναντήσεις τους. Αν δεν σκοράρει ούτε σήμερα θα ισοφαρίσει μία αρνητική επίδοση, που έχει να εμφανιστεί από το 1914!

Για τους γηπεδούχους θα είναι καθοριστικό να προηγηθούν στο σκορ, αφού φέτος κέρδισαν όλα τα παιχνίδια τους, 11 στον αριθμό, που πέτυχαν το πρώτο γκολ. Βέβαια, στα τελευταία τέσσερα ματς με τη Σίτι, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, οι "κόκκινοι διάβολοι" έχουν γνωρίσει ισάριθμες ήττες με γκολ 16-6.

Πήραν ανάσες και επιστρέφουν οι βασικοί

Σε ό,τι αφορά στη Σίτι, το σημερινό παιχνίδι θα είναι το 500ο στην καριέρα του Περ Γκουαρδιόλα στην Premier League. Ο Πεπ έχει εξωφρενικό ποσοστό νικών (76%), από τότε που ανέλαβε τους "πολίτες". Το πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι, πως μετράει έξι νίκες στο Old Trafford και μόλις τις μισές στο Etihad κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

Ο Πεπ την Τετάρτη κατέβασε εναλλακτική σύνθεση στον προημιτελικό με τη Σαουθάμπτον, για το Λιγκ Καπ και το πλήρωσε, αφού οι "άγιοι" επικράτησαν με 2-0 (23', 28'). Αυτός ήταν ο πρώτος αποκλεισμός της Σίτι σε προημιτελικό εγχώριας διοργάνωσης μετά από 15 διαδοχικές προκρίσεις! Το πιο ανησυχητικό απ' όλα είναι ότι οι πρωταθλητές τέλειωσαν το παιχνίδι χωρίς τελική στο στόχο.

Ο Πεπ αναγκάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο να ρίξει στη μάχη τους Χάλαντ, Ντε Μπρούιν και Ρόδρι, όμως τίποτα δεν άλλαξε στην πράξη και μετά το ματς παραδέχθηκε πως με ανάλογη εμφάνιση η ομάδα του δεν θα έχει καμία τύχη κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

Συγκριτικά με την Τετάρτη, αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα ο Έντερσον στο τέρμα, ο Ακάντζι και ο Ακέ στην άμυνα, οι Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρούιν στους χαφ και οι Μαχρέζ, Χάλαντ στην επίθεση. Ανοιχτό αν θα ξεκινήσει ο Φόντεν ή ο Γκρίλις. Δεδομένα εκτός είναι ο Στόουνς και ο Ρούμπεν Ντίας.

Διευρυμένο ροτέισον έκανε και ο Τεν Χαχ στο Λιγκ Καπ για να μην επιβαρύνει τους βασικούς του. Συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Τσάρλτον, θα επιστρέψουν ο Ντε Χέα στον άσο, οι Βαράν και Σο στην άμυνα, οι Κασεμίρο, Έρικσεν, Μπρούνο Φερνάντες στους χαφ και στην επίθεση ο Ράσφορντ και ο Μαρσιάλ. Λόγω τραυματισμού, θα μείνει λογικά εκτός ο Νταλότ και θα καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνας ο Γουάν-Μπισάκα.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στοιχηματικά, δεν είναι εύκολο να πας κόντρα στη Σίτι, όμως είναι φανερό πως η ομάδα του Πεπ δεν έχει γυρίσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά το Μουντιάλ. Από την άλλη, η Γιουνάιτεντ έχει κλείσει αισθητά την ψαλίδα, όμως συνεχίζει να βλέπει την πλάτη της συμπολίτισσας.

Απολύτως νορμάλ σκέψη είναι το Goal/Goal, δεδομένου ότι από τη μία είναι ο Χάλαντ των 21 γκολ σε 16 συμμετοχές στην Premier League και από την άλλη ο Ράσφορντ, που έχει σκοράρει και στα έξι παιχνίδια της Γιουνάιτεντ μετά το Μουντιάλ, συνολικά επτά γκολ! Για καλύτερη απόδοση, που φτάνει πάνω από το 2.25, μπορούμε να ζητήσουμε το 1-1 ως anytime σκορ.

Από εκεί και πέρα, παίζεται ασφαλώς και το 4.00+ στο anytime του Ράσφορντ, ο οποίος αν σκοράρει απόψε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ντένις Βάιολετ από το 1959, όταν είχε σημειώσει γκολ σε εννιά διαδοχικά εντός έδρας ματς για τη Γιουνάιτεντ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι, 14:30

  • 1-1 Anytime σκορ (απόδοση 2.27)
  • Ράσφορντ Anytime (απόδοση 4.30)
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ