ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Αγγλία: Η ευκαιρία της Νότιγχαμ, γεμάτο ματς στο Anfield

Προγνωστικά Αγγλία: Η ευκαιρία της Νότιγχαμ, γεμάτο ματς στο Anfield
Ο Μανγκαλά στην αναμέτρηση της Νότιγχαμ απέναντι στην Τότεναμ 2023 AP PHOTO/LEILA COKER

Τελευταίες στροφές στην Premier League και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την παραμονή.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στην τέταρτη θέση με ματς λιγότερο και ελέγχει την κατάσταση σε ό,τι αφορά την έξοδό της στο επόμενο Champions League. Ωστόσο, με τη Λίβερπουλ να μετράει 7x7 νίκες και να έχει μειώσει τη διαφορά στο -1, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλάρωση.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγ κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα με 2-0 τη Γουλβς, στο Old Trafford και απόψε παίζει στο Vitality με την Μπούρνμουθ, η οποία διέψευσε όλα τα προγνωστικά και κατάφερε να σωθεί, με σχετική άνεση μάλιστα (17:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24).

Τα "κεράσια" είναι λογικά να εμφανίζουν πλέον σημάδια χαλάρωσης. Μετά λοιπόν από ένα διάστημα με τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές, έχασαν διαδοχικά από την Τσέλσι και την Κρίσταλ Πάλας.

Από την άλλη, η Γιουνάιτεντ έχει μέτριο ρεκόρ εκτός έδρας (2-2-5) μέσα στο 2023, ωστόσο δεν είναι ώρα τώρα για να δίνει δικαιώματα. Το διακύβευμα για αυτήν είναι πολύ σημαντικό και εκτός απροόπτου θα περάσει από την έδρα της Μπόρνμουθ, έστω κι αν απουσιάσει ο Ράσφορντ (16 γκολ), που δίνεται αμφίβολος λόγω ασθένειας.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" άλλωστε, έχουν κάνει φέτος 38 επίσημες νίκες, τις περισσότερες δηλαδή από τη σεζόν 2010/11. Χαμηλά το διπλό, στο 1.45-1.50. Πηγαίνει πάνω από το 2.80 αν ρισκάρουμε στην καθαρή νίκη της Γιουνάιτεντ, η οποία μετά την επιστροφή του Βαράν νιώθει σαφώς μεγαλύτερη αμυντική ασφάλεια. Ούτως ή άλλως και οι έξι τελευταίες νίκες της στο πρωτάθλημα ήρθαν με καθαρό παθητικό (Γουλβς, Αστον Βίλα, Νότιγχαμ, Εβερτον, Μπρέντφορντ, Λέστερ, Λιντς).

7x7 νίκες η Λίβερπουλ

Την ίδια ώρα στο Anfield η Λίβερπουλ υποδέχεται τη μεταμορφωμένη Άστον Βίλα, μετά την πρόσληψη του Ουνάι Έμερι (17:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Οι Reds τρέχουν το καλύτερό τους σερί στο πρωτάθλημα, έχουν ρεκόρ 31-9-1 στα τελευταία 41 ματς εντός έδρας για την Premier League και στις έξι προηγούμενες χρονιές κερδίζουν πάντα το τελευταίο ματς της σεζόν στο Anfield.

Η Λίβερπουλ παίζει την επόμενη αγωνιστική με την υποβιβασμένη Σαουθάμπτον, επομένως αν λυγίσει απόψε τη Βίλα, λογικά θα τερματίσει με 71 βαθμούς και θα περιμένει στραβοπατήματα από τη Νιούκαστλ ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να παίξει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στο Champions League. Η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της.

Στον αντίποδα, η Αστον Βίλα, μετά από δύο κολλητές ήττες, κέρδισε 2-1 την Τότεναμ και την έπιασε στην έβδομη θέση (είναι από κάτω λόγω διαφοράς τερμάτων). Παραμένει λοιπόν γερά στο κόλπο της Ευρώπης, ωστόσο το πρόγραμμά της είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού μετά τη Λίβερπουλ παίζει και με την Μπράιτον.

Σε κάθε περίπτωση, οι "χωριάτες" θα τερματίσουν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια στην πρώτη δεκάδα της Premier League, διότι από τότε που ανέλαβε ο Εμερι μαζεύουν 1,96 βαθμούς ανά ματς. Αυτό είναι το τρίτο καλύτερο rating πίσω από εκείνο των Μάντσεστερ Σίτι (2,41) και Άρσεναλ (2,31).

Το αρνητικό για τον Εμερι είναι ότι μετά την κατάκτηση του Europa League, με τη Σεβίλλη το 2016, δεν έχει κερδίσει ξανά τον Κλοπ σε επτά συναντήσεις τους (0-2-5). Επίσης, η Βίλα μετράει εννιά ήττες στα τελευταία δέκα ματς με τη Λίβερπουλ.

Ο άσος πάντως στο 1.55 είναι επίφοβος. Προτιμότερο το Goal/Goal & Over 2,5 σε τιμές διπλασιασμού, στη λογική ότι και οι δύο ομάδες είναι υποχρεωμένες να παίξουν για τη νίκη. Στα υπόψη ασφαλώς και το anytime του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος σκοράρει στο Anfield εννιά σερί επίσημα ματς, επίδοση ρεκόρ για παίκτη της Λίβερπουλ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ευνοϊκό μομέντουμ για τη Νότιγχαμ

Στο βραδινό ματς του προγράμματος, η Νότιγχαμ φιλοξενεί την απογοητευμένη Άρσεναλ, η οποία μετά το βαρύ 3-0 από την Μπράιτον μέσα στο Λονδίνο αποχαιρέτισε οριστικά τις όποιες ελπίδες είχε για τον τίτλο (19:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Η Αρσεναλ πραγματοποίησε αν μη τι άλλο μία εντυπωσιακή σεζόν, αφού αν κάνει μία ακόμη νίκη στις δύο αγωνιστικές που απομένουν θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του συλλόγου με 26 από το 2002 και το 2004! Παρόλα αυτά, η Σίτι είναι φέτος απλά αχτύπητη και η Αρσεναλ για να έπαιρνε τον τίτλο, θα έπρεπε να κάνει ακόμη καλύτερη πορεία και από το αήττητο πρωτάθλημα του 2004, όταν είχε συγκεντρώσει 90 βαθμούς!

Η αλήθεια είναι πως οι "κανονιέρηδες" μέχρι τον Απρίλιο φαινόταν ότι αντέχουν. Στα τελευταία επτά ματς όμως, κατέρρευσαν και με ρεκόρ 2-3-2 θα τερματίσουν τελικά δεύτεροι.

Στον αντίποδα, η Νότιγχαμ βρίσκεται στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς μάζεψε επτά βαθμούς στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια της. Απόψε, δίνει το τελευταίο ματς της σεζόν στο City Ground και θα προσπαθήσει να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της. Σημειώνεται ότι την τελευταία αγωνιστική παίζει στο Λονδίνο με τη σωσμένη Κρίσταλ Πάλας.

Το μομέντουμ μοιάζει ευνοϊκό, δεδομένου ότι η Άρσεναλ και αρκετές απουσίες έχει (Σαλιμπά, Μαρτινέλι, Ζιντσένκο, Τομιγιάσου, Ελνένι) και η ψυχολογία της είναι πεσμένη. Ας μην ξεχνάμε, ότι η Νότιγχαμ έχει μαζέψει φέτος 27 βαθμούς στην έδρα της, έχει σκοράρει πρώτη 12 φορές στο City Ground και έχει μεταξύ άλλων πάρει αποτελέσματα κόντρα σε ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι (1-1), η Τσέλσι (1-1), η Μπράιτον (3-1) και η Λίβερπουλ (1-0)!

Για όσους αρέσκονται σε μεγάλες αποδόσεις, ο άσος σε τιμές άνω του 5.00 δεν είναι τόσο απίθανος όσο φανερώνει το σετ. Πιο συνετά μπορούμε να πάμε στη διπλή ευκαιρία, στο 2.40, καθώς η Νότιγχαμ δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ εδώ και 15 αγωνιστικές.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γ.: 2 & No/Goal (απόδοση 2.85), 17:00
  • Λίβερπουλ – Αστον Βίλα: Goal/Goal & Over 2,5 (απόδοση 2.00), 17:00
  • Νότιγχαμ – Αρσεναλ: 1Χ (απόδοση 2.40), 19:30
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ