ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ

Προγνωστικά Αγγλία: Εντυπωσιάζει η Μπράιτον, με διάθεση εκδίκησης η Νότιγχαμ

Οι παίκτες της Νότιγχαμ πανηγυρίζουν την πρόκριση από τα προημιτελικά του League Cup 2022-2023 εις βάρος της Γουλβς στο "Σίτι Γκράουντ", Νότιγχαμ | Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023
Οι παίκτες της Νότιγχαμ πανηγυρίζουν την πρόκριση από τα προημιτελικά του League Cup 2022-2023 εις βάρος της Γουλβς στο "Σίτι Γκράουντ", Νότιγχαμ | Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 © 2023/RUI VIEIRA/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από την Premier League.

Η δράση στην Premier League συνεχίζεται και σε όλα τα μέτωπα το ενδιαφέρον χτυπάει “κόκκινο” καθώς οι ισορροπίες βαθμολογικά είναι λεπτές. Είναι ενδεικτικό ότι η 13η Νότιγχαμ απέχει αυτή τη στιγμή μόλις πέντε βαθμούς από την τελευταία Σαουθάμπτον. Την ίδια στιγμή, η Μπράιτον έφτασε τους 30 βαθμούς, έχοντας δύο ματς λιγότερα από την πέμπτη Τότεναμ, που έχει 33 πόντους και από την έκτη Φούλαμ, που έχει 31.

Εν ολίγοις, αν οι "γλάροι" κερδίσουν απόψε στο King Power τη Λέστερ θα πιάσουν την Τότεναμ και θα επιβεβαιώσουν ότι είναι κι αυτοί γερά στο κόλπο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (17:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και δεν αρκείται σε απλές νίκες, αλλά το κάνει και με στιλ.

Τελευταία της θύματα η Έβερτον με 4-1 και η Λίβερπουλ με 3-0. Ενδιάμεσα, είχε κερδίσει εμφατικά και τη Μίντλεσμπρο για το κύπελλο με 5-1. Είναι εντυπωσιακό ότι η φετινή Μπράιτον σκοράρει στην Premier League 1,94 γκολ ανά παιχνίδι, που είναι ο μεγαλύτερος μέσος όρος της, σε οποιαδήποτε κατηγορία, από το 1964/65!

Στον αντίποδα, η Λέστερ έχει χάσει το δρόμο της μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ με συνέπεια να υποστεί τέσσερις απανωτές ήττες στο πρωτάθλημα, από Νιούκαστλ, Λίβερπουλ, Φούλαμ και εσχάτως από τη Νότιγχαμ. Οι "αλεπούδες" πραγματοποιούν φέτος τη χειρότερή τους σεζόν από το 2014/15, όταν ήταν νεοφώτιστες στην Premier League.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς κινδυνεύει σήμερα να γνωρίσει για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο σερί πέντε ηττών, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά στη Λέστερ το 1978, όταν είχε υποβιβαστεί από την κορυφαία κατηγορία. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι οι "αλεπούδες" έχουν φέτος κερδίσει μόλις έναν βαθμό σε 10 ματς κόντρα σε ομάδες, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

Το μοναδικό θετικό νέο είναι πως επιστρέφει μετά από 2,5 μήνες απουσίας ο ηγετικός χαφ Τζέιμς Μάντισον, ωστόσο μοιάζει πολύ δύσκολο να παίξει από την αρχή. Η Μπράιτον, παρότι πώλησε τον Λεάντρο Τροσάρ (7 γκολ) στην Άρσεναλ, εξακολουθεί να έχει μία εξαιρετική μεσοεπιθετική γραμμή (ΜακΑλιστερ, Καϊσέρο, Μαρτς, Λαλάνα, Μιτόμα, Φέργκιουσον) και ειδικά ο Μαρτς βρίσκεται σε τοπ φόρμα με τέσσερα γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς.

Απολύτως φυσιολογικό ότι το διπλό από τα αρχικά 2.30-2.35 έχει πλέον μαζευτεί σε τιμές κάτω του 2.00, στο 1.95 κατά μέσο όρο. Με Over 1,5 πάντως φτάνει στο 2.40. Εννιά νίκες έχει φέτος η Μπράιτον στο πρωτάθλημα, εξ αυτών μόνο η μία ήρθε με 1-0.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Αγγλία

Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη μάχη της ουράς είναι το Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ (17:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Κι εδώ υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά στη φόρμα και την αυτοπεποίθηση των δύο ομάδων. Η Μπόρνμουθ έχει υποστεί 10 ήττες στα 12 προηγούμενα επίσημα παιχνίδια της, κερδίζοντας σε αυτό το διάστημα μόνο την απογοητευτική Έβερτον, για το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ αντίστοιχα.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο ότι τα "κεράσια" ήταν αήττητα στα πρώτα έξι παιχνίδια τους στην Premier League, έχοντας τον Γκάρι Ο'Νιλ ως υπηρεσιακό στον πάγκο τους. Από την ημέρα ωστόσο, που η διοίκηση έδωσε επίσημα το χρίσμα στον Ο'Νιλ η Μπόρνμουθ έχει υποστεί 6/6 ήττες ανεξαρτήτως διοργάνωσης!

Μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι νεοφώτιστοι δεν έχουν καν σκοράρει σε τέσσερις αγώνες κι αν δεν τα καταφέρουν ούτε απόψε, θα ισοφαρίσουν το αρνητικό τους ρεκόρ. Η Μπόρνμουθ πάντως έχει τη χειρότερη εντός έδρας επίθεση (9 γκολ) της κατηγορίας μετά τη Γουλβς (6 γκολ) και απόψε θα παίξει χωρίς τον κορυφαίο της φορ Σολάνκε (3 γκολ) και τον σημαντικό χαφ Ταβερνίερ (2 γκολ). Πολύ πιθανό βέβαια να κάνει ντεμπούτο ο νεοφερμένος εξτρέμ Ουαταρά από τη Λοριάν.

Στη Νότιγχαμ το τοπίο είναι σαφώς πιο αισιόδοξο και το ταξίδι στο βρετανικό νότο περιλαμβάνει και μία επιθυμία εκδίκησης, καθώς στον πρώτο γύρο είχε υποστεί μία οδυνηρή ήττα από την Μπόρνμουθ στο City Ground, 3-2 με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα του Στιβ Κούπερ έχει μαζέψει 10 βαθμούς στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια της, όσους δηλαδή στις πρώτες 14 αγωνιστικές. Μέσα στο 2023, η Φόρεστ είναι αήττητη στο πρωτάθλημα, αφού μετά το 1-1 με την Τσέλσι, σε ματς που θα μπορούσε ακόμη και να το κερδίσει, έβγαλε διπλό στη Σαουθάμπτον (1-0) και επικράτησε καθαρά με 2-0 εντός έδρας της Λέστερ.

Για το αποψινό ματς έχει δύο σοβαρές απουσίες, αφού τραυματίστηκε ο πολύτιμος γκολκίπερ Χέντερσον, ενώ είναι εκτός και ο στράικερ Αβονίγι (4 γκολ). Για τον άσο πάντως, υπάρχει ο έμπειρος Χένεσι, ενώ στην επίθεση ενισχύθηκε κι άλλο, φέρνοντας δανεικό από τη Νιούκαστλ τον δοκιμασμένο φορ Γουντ.

Το αντίθετο μομέντουμ αποτυπώνεται και στην εξέλιξη των αποδόσεων, καθώς το διπλό από αουτσάιντερ στο 2.90-2.95 έχει αρχίσει δειλά-δειλά να περνάει οριακό φαβορί στο 2.70-2.75. Ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα, μπορούμε να πάμε με τη διπλή ευκαιρία, επιλέγοντας παράλληλα και το Under 3,5 για να χτίσουμε μία απόδοση λίγο πιο ελκυστική στο 1.80+. Σημειώνεται ότι και οι δύο ομάδες μετρούν φέτος 12/18 Under 3,5.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση αναμένεται και στο St. Mary's ανάμεσα στη Σαουθάμπτον και την Άστον Βίλα (17:00 Live από το SPORT24), όπως άλλωστε μαρτυράει και το σετ με τον άσο και το διπλό να βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα (2,70).

Η Σαουθάμπτον έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια αντίδρασης και προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες. Αρχικά απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας στο κύπελλο, εν συνεχεία έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Λιγκ Καπ, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι και το καλό τρίτωσε στο πρωτάθλημα, παίρνοντας με 2-1 το εξάποντο κόντρα στην Έβερτον.

Σε ανοδική πορεία είναι και η Βίλα μετά την πρόσληψη του Ουνάι Έμερι. Οι “χωριάτες” είναι αήττητοι στην Premier League μέσα στο 2023, έχοντας συλλέξει επτά βαθμούς στα τρία ματς με Τότεναμ, Γουλβς και Λιντς.

Εδώ έχουμε ένα παιχνίδι που μπορεί να πάει οπουδήποτε. Πιο safe επιλογή λοιπόν, μοιάζει το να βρει μία τελική στο στόχο ο Γουόρντ-Πράουζ σε απόδοση 1.60.

Ο Νέιθαν Τζόουνς έχει αποφασίσει να φέρει πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή τον κορυφαίο του χαφ. Ο προκάτοχός του, Ραλφ Χάζενχιτλ, τον χρησιμοποιούσε κυρίως ως οκτάρι. Πλέον, ο 28χρονος διεθνής άσος παίζει στη θέση "10", διότι ο Τζόουνς θέλει να παίρνει από εκείνον απειλή από το εξαιρετικό του πόδι.

Η αλλαγή στον τρόπο χρησιμοποίησης του Γουόρντ-Πράουζ φαίνεται και στα νούμερά του. Ο ηγέτης των “αγίων” στα τελευταία έξι επίσημα ματς έχει πέντε γκολ με 12 τελικές, εκ των οποίων οι οκτώ βρήκαν στόχο. Ειδικά, στο τελευταίο ματς με την Έβερτον είχε τέσσερις τελικές εντός εστίας! Σε ένα παιχνίδι δηλαδή, έκανε μία τελική on target λιγότερη, απ' όσες είχε στις πρώτες 17 συμμετοχές του φέτος σε όλες τις διοργανώσεις (5)!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λέστερ – Μπράιτον: 2 & Over 1,5 (απόδοση 2.40), 17:00
  • Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ: Χ2 & Under 3,5 (απόδοση 1.83), 17:00
  • Σαουθάμπτον – Αστον Βίλα: Γουόρντ-Πράουζ 1+ τελική στο στόχο (απόδοση 1.60), 17:00
TAGS ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ