BIG GAMES BET

Πόρτο - Μπενφίκα: Προγνωστικά και ανάλυση, το διαζύγιο αλλάζει τα δεδομένα

Ο Ζόρζε Ζεσούς στην αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Μπαρτσελόνα στο Champions League
Ο Ζόρζε Ζεσούς στην αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Μπαρτσελόνα στο Champions League © 2021 ARMANDO FRANCA / AP IMAGES

Πόρτο και Μπενφίκα τίθενται αντιμέτωπες στο Νταγκάο για την πλέον παραδοσιακή μονομαχία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Με υπηρεσιακό τεχνικό η Μπενφίκα, αλλά συσπειρωμένη. Χωρίς τον καλύτερό της παίκτη η Πόρτο. Ποντάρισμα στο 1.94.

Σε σούπερ κατάσταση η Πόρτο εντός συνόρων, που θέλει να κλείσει το 2021 με νίκη και τι νίκη μάλιστα; Στο clasico της Πορτογαλίας (23:00 COSMOTE SPORT 8 , LIVE από το SPORT24 ) και μάλιστα εντός έδρας κόντρα στην Μπενφίκα. Ματς πάντως που δεν είναι καθόλου εύκολο.

Πόρτο - Μπενφίκα: Παράδοση

Συνολικά έχουν τεθεί αντιμέτωπες 248 φορές ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Η Πόρτο μετράει 98 νίκες, η Μπενφίκα 88, ενώ 62 ματς δεν είχαν νικητή. Από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά η Πόρτο έχει πάρει με εμφατικό τρόπο τον αέρα της αντιπάλου της και τρέχει ρεκόρ 6-2-1.

Πόρτο - Μπενφίκα: Στοιχηματική ανάλυση

Χωρίς ήττα από πέρσι στο πρωτάθλημα η Πόρτο, που δεν έχει δείξει ούτε στιγμή διαθέσεις να αφήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στη Σπόρτινγκ και οι δυο τους πάνε χέρι - χέρι. Με νίκη σήμερα την ξαναπιάνει στην κορυφή και θα αυξήσει τη διαφορά από την Μπενφίκα στους επτά βαθμούς. Στο τελευταίο χρονικά ματς οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για το Κύπελλο Πορτογαλίας, με τους Κονσεϊσάο και Ζεζούς να είναι τιμωρημένοι και να μην κάθονται στον πάγκο.

Νίκη-δήλωση για τους δράκους με 3-0. Ήταν η καλύτερη ομάδα του αγώνα, μπήκε με πάθος και αποφασιστικότητα από την πρώτη στιγμή και το 3-0 ήρθε εύκολα, προσπάθησε να σηκώσει κεφάλι η Μπενφίκα, αλλά ήταν αργά, ενώ της ακυρώθηκαν και 2 γκολ-οφσάιντ. 3-0 από το 31’, με δέκα η Πόρτο από το 45’ ύστερα από αποβολή του Εβανίλσον, αλλά δεν άλλαξε κάτι από εκεί και πέρα. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς και η Μπενφίκα μετά αποβολή του Οταμέντι.

Κίνηση τακτικής και για να κοπάσει ο ενθουσιασμός από τον Κονσεϊσάο που δεν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του clasico. Θετικός στον κορονοϊό ο παικταράς εξτρέμ Ντίαζ, τιμωρημένος ο επιθετικός Εβανίλσον (σκόραρε τα 2/3 γκολ στο προηγούμενο μεταξύ τους).

Με τον Νέλσον Βερίσιμο, τεχνικό της Β’ ομάδας πάει η Μπενφίκα στο Ντραγκάο. Άνω κάτω η ομάδα και δόθηκε η λύση με το διαζύγιο με τον Ζεζούς. Η δεύτερη θητεία του ήταν ομολογουμένως απογοητευτική, το 3-0 στο Κύπελλο πόνεσε πολύ, ο πολύπειρος τεχνικός έτσι και αλλιώς δεν είχε καλές σχέσεις με κάποιους παίκτες του, ενώ μετά τον αποκλεισμό έθεσε εκτός αρχηγίας τον Πίτσι κάτι που ξεσήκωσε τους παίκτες.

Μέσα σ’ όλα αυτά συνομιλούσε και με τη Φλαμένγκο ώστε να επιστρέψει στο Brasileirao, εν τέλει η Φλα κατέληξε στο Πάουλο Σόουζα. Συγκινητικό το αντίο του στις κάμερες, αλλά ήταν κίνηση που έπρεπε να γίνει, αφού δεν ρόλαρε η ομάδα όπως θα ήθελε η διοίκηση μ’ αυτόν στον πάγκο. Θετικός στον κορονοϊό ο Γκριμάλντο, τιμωρημένος ο στόπερ Οταμέντι.

Προγνωστικά στοιχήματος

Μετά από μια εβδομάδα οι δύο τους τίθενται ξανά αντιμέτωποι, αλλά από τότε έχουν αλλάξει τόσα πολλά. Η Πόρτο δύσκολα θα σκορπίσει ξανά την αντίπαλό της μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και η Μπενφίκα θα πάει υποψιασμένη. Ο άσος στο 1.82 στον μέσο όρο των εταιριών δεν λέει τίποτα.

Στην εξίσωση μπαίνουν πολλά. Από τη μια η Πόρτο παίζει χωρίς τον καλύτερο της παίκτη της τη φετινή σεζόν, τον Ντίαζ, ενώ ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά την μπάλα. Από την άλλη στην Μπενφίκα το κλίμα δεν είναι πια τόσο βαρύ, δεν υπάρχει πια ο Ζεζούς, ανέλαβε ο Βερίσιμο, οι παίκτες συσπειρώθηκαν και δεν έχουν καμία δικαιολογία. Ίσα ίσα που θα θέλουν να αποδείξουν πολλά στη διοίκηση. Στο 1.94 κατά μέσο όρο το Χ2, αξίζει το ρίσκο. Υπάρχουν τα δεδομένα έστω να μην χάσουν οι Λουζιτανοί απόψε.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Πόρτο - Μπενφίκα: Χ2 (απόδοση 1.94), 23:00
TAGS BIG GAMES BET ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ