BIG GAMES BET

Πόρτο - Μπενφίκα: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι

Ο Μεχντί Ταρέμι της Πόρτο πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Champions League
Ο Μεχντί Ταρέμι © 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο πορτογαλικό ντέρμπι τίτλου ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Το ματς της ημέρας στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα είναι ασφαλώς το Πόρτο – Μπενφίκα (22:15 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24). Πρόκειται για ένα ντέρμπι τίτλου στην πορτογαλική λίγκα, καθώς η πρωτοπόρος και αήττητη Μπενφίκα δοκιμάζεται στο "Ντραγκάο" με την πρωταθλήτρια Πόρτο, που ακολουθεί στο -3 και θέλει να πατήσει την κορυφή.

Η Πόρτο πέρασε δύσκολες στιγμές πριν έναν μήνα, όταν συνετρίβη με 4-0 από την Κλαμπ Μπριζ εντός έδρας για το Champions League και καπάκι έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με την Εστορίλ για το πρωτάθλημα. Ο σύλλογος πάντως έκανε το κλικ που έπρεπε στη διακοπή για τις εθνικές και επέστρεψε πολύ πιο ενωμένος.

Οι “δράκοι” κέρδισαν πειστικά με 4-1 την ανταγωνιστική Μπράγκα, κάλυψαν το χαμένο έδαφος στο Champions League με τις δύο κολλητές νίκες απέναντι στη Λεβερκούζεν και δεν είχαν πρόβλημα να περάσουν από την έδρα της Πορτιμονένσε.

Χάρη σε αυτές τις τέσσερις διαδοχικές νίκες, η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχτισε θετικό μομέντουμ και τώρα θέλει να σπάσει το εκπληκτικό αήττητο σερί της Μπενφίκα.

Το σύνολο του Ρόγκερ Σμιντ δεν έχει γνωρίσει καμία ήττα σε 18 επίσημα ματς την τρέχουσα σεζόν. Ακόμη και στις δύο κολλητές μονομαχίες με την Παρί Σεν Ζερμέν στάθηκε όρθιο και πήρε ισοπαλίες με 1-1. Εντός συνόρων η μοναδική απώλεια ήρθε στο εκτός έδρας 0-0 με την Γκιμαράες.

Είναι όμως προφανές πως η φετινή Μπενφίκα είναι πολύ βελτιωμένη συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και δείχνει αποφασισμένη να κάνει πρωταθλητισμό. Το αρνητικό για τους "αετούς" είναι πως αγνοούν τη νίκη επί της Πόρτο την τελευταία τριετία. Με το διπλό στο “Ντραγκάο” το 2019, η Μπενφίκα έχει ρεκόρ 0-2-6 κόντρα στην Πόρτο ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Για την Μπενφίκα, θεωρητικά και η ισοπαλία απόψε θα είναι θετικό αποτέλεσμα, αφού θα διατηρήσει την πρωτοπορία. Από την άλλη βέβαια, αν κερδίσει θα ανοίξει τη διαφορά στο +6 και θα στείλει το μήνυμα ότι φέτος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Οι “αετοί” αναμένεται να κατέβουν πάνοπλοι απόψε, αφού και ο αμφίβολος Νέρες λογικά θα βρίσκεται στην αποστολή. Στον αντίποδα, ο Κονσεϊσάο θα στερηθεί σίγουρα τις υπηρεσίες του πολύπειρου Πέπε, ενώ πιθανότατα θα απουσιάσει και ο ποιοτικός εξτρέμ Γκαλένο.

Στοιχηματικά σε τόσο μεγάλα ντέρμπι, όπου δεν υπάρχει ξεκάθαρη αγωνιστική διαφορά, συνήθως ο δρόμος της ισοπαλίας είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή. Άλλωστε, την προηγούμενη εξαετία, έφεραν τρεις φορές Χ στο “Ντραγκάο”. Στο 3,30 το ενδεχόμενο της ισοπαλίας, με την οποία αφενός η Μπενφίκα θα διευρύνει το αήττητο φετινό σερί της, αφετέρου η Πόρτο θα μεγαλώσει το δικό της αήττητο σερί κόντρα στους "αετούς".

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Πόρτο – Μπενφίκα: Χ (απόδοση 3.30), 22:15
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ