BET CORNER

Πληρώνουν τα γκολ σε Γαλλία και Γερμανία

Ο Αουάρ της Λιόν κόντρα στον Πρτσιτς σε ματς απέναντι στο Στρασβούργο για το πρωτάθλημα
Ο Αουάρ της Λιόν κόντρα στον Πρτσιτς σε ματς απέναντι στο Στρασβούργο ©2021 LAURENT CIPRIANI/ASSOCIATED PRESS

Η δράση στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίζεται και η ένταση στη μάχη της παραμονής αυξάνεται. Αξία στο 2.08 στο Έιμπαρ - Βαγιαδολίδ, λογικό το 1.90 στο Κροτόνε - Σασουόλο, πληρώνουν καλά τα γκολ σε Βερολίνο και Λιόν.

(Σάββατο 19:30) Έιμπαρ - Βαγιαδολίδ: Στο μικρό Ιπουρούα η Έιμπαρ θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να επιστρέψει στις νίκες. Δεν κερδίζει εδώ και έξι ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης, στα 5/6 πάντως επιβεβαιώθηκε το goal/goal. Δεν είναι και στα καλύτερά της η Έιμπαρ, της λείπει η φρεσκάδα από τη μέση και μπροστά, το τσαγανό που την χαρακτηρίζει. Το ματς με τη Βαγιαδολίδ έχει χαρακτήρα εξάποντου και ο Μεντιλίμπαρ προσπαθούσε να συσπειρώσει την ομάδα τις τελευταίες μέρες.

Από άθλια εμφάνιση προέρχεται η Βαγιαδολίδ. Έντονη γκρίνια, κακό αγωνιστικό προφίλ, φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται. Ο Σέρχιο φανερά απογοητευμένος από την εικόνα των παικτών του, έχει ξεμείνει από ιδέες, δεν δείχνει ικανός να ανατρέψει την κατάσταση. Η διοίκηση πάντως τον στηρίζει. Δίκαιη και με το παραπάνω η ήττα στη Βιτόρια από την Αλαβές με 1-0. Δεν παίζουν οι καταλυτικοί χαφ Σαν Εμετέριο και Αλκαράθ, όπως και ο καλός στόπερ Χοακίν, λόγω τιμωρίας. Φρέσκο πρόβλημα ο μπακ Ερβίας. Με πολλές και σημαντικές απουσίες η Βαγιαδολίδ. Καμία από τις δυο δεν πείθει, αλλά η Έιμπαρ είναι ομάδα του προπονητή, πιο δουλεμένη και σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις βγάζει χαρακτηρα. Ο άσος στο 2.08 στη Stoiximan έχει βάση.

(Σάββατο 22:00) Λιόν - Μονπελιέ: Από το καλό στο καλύτερο η Λιόν. Επιβλητική εμφάνιση παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κόντρα στο Στρασβούργο και εύκολη νίκη με 3-0 την προηγούμενη αγωνιστική. Σαρωτική στο Κύπελλο Γαλλίας μεσοβδόμαδα, δεν ίδρωσε και πολύ, έπαιξε με αρκετούς βασικούς και σκόρπισε 5-1 την Αζαξιό με το γκολ μάλιστα να το δέχεται με πέναλτι λίγο πριν την εκπνοή.

Στο ανέβασμα βρίσκεται η Μονπελιέ που προέρχεται από ρεκόρ 2-1-0 έχοντας κάνει καλές εμφανίσεις. Εντυπωσιακή στο 4-2 με τη Ντιζόν, ειδικά μετά την ανάπαυλα. Εύκολα και το Στρασβούργο στο Κύπελλο με 2-0 εκτός έδρας και τους παίκτες σιγά σιγά να παίζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Με τις εμφανίσεις που κάνει δεν έχει να φοβάται τίποτα. Περιμένουμε να πάει να παίξει ανοιχτά και επιθετικά, όπως κάνει το τελευταίο διάστημα. Στυλ που ταιριάζει στη σούπερ φορμαρισμένη Λιόν που η καλύτερή της είναι να παίζει απέναντι σε ανοιχτές άμυνες. Το MatchCombo goal/goal και over 2,5 στη Stoiximan στο 1.90 έχει αξία.

(Σάββατο 19:30) Ουνιόν Βερολίνου - Σάλκε: Ματς επιβίωσης στο Βερολίνο που είτε κερδίζεις και αποκτάς ηθικό για τη συνέχεια, είτε σε πνίγει και άλλο η εσωστρέφεια. Αδιάφορη εμφάνιση για την Ουνιόν κόντρα στη Μάιντς και ήττα με το οριακό 1-0 σε μια αναμέτρηση πάντως που δεν δημιούργησε πολλές φάσεις. Καθόλου απειλητική για την ακρίβεια και δείχνει ξεκάθαρα πως κάνει κοιλιά ούσα τέσσερα ματς χωρίς νίκη (τρεις ήττες και μια ισοπαλία, 2-5 τα γκολ).

Το πάλεψε για ένα ημίχρονο η Σάλκε κόντρα στη Λειψία, αλλά οι Ταύροι ήταν ανώτεροι σ’ όλους τους τομείς και τελικά επικράτησαν 3-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος το πρώτο γκολ. Κάπου εκεί της… κόπηκαντα πόδια και η ομάδα λύγισε. Αισιόδοξο το προπονητικό τιμ, από πού πηγάζει αυτή η αίσθηση δεν ξέρουμε, αφού η ομάδα καιρό τώρα δεν βλέπεται και τα πειθαρχικά παραπτώματα δίνουν και παίρνουν. Μέσα στα τόσα που γίνονται επέστρεψε και ο καλός χαφ Μπενταλέμπ. Ήταν παροπλισμένος για παραπάνω από δύο μήνες, λόγω της συμπεριφοράς του και της αδιαφορίας του στις προπονήσεις.

Η φιλοξενούμενη βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με 8 βαθμούς μετά από 20 ματς και στο -9 από τα μπαράζ παραμονής με ματς παραπάνω από την Μπίλεφελντ. Πιο αξιόπιστη ομάδα η Ουνιόν, αλλά στο 1.73 δεν υπάρχει αξία, αφού η ομάδα του Βερολίνου δείχνει να κάνει κοιλιά. Έτσι και αλλιώς αυτή που έχει ανάγκη για βαθμούς είναι η Σάλκε. Βαριά φανέλα μεν, αλλά όσο και να δελεάζει το πεντάρι δεν μας λέει και κάτι με όλα όσα έχουμε δει από τη φετινή Σάλκε. Οι Βερολινέζοι κάνουν φάσεις, αλλά δίνουν δικαιώματα, ενώ η Σάλκε οφείλει να πάρει αυτό το ματς και να γυρίσει τον διακόπτη αφού ακολουθεί το εντός έδρας ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ. Το 1.83 της Stoiximan για το goal/goal κρίνεται ικανοποιητικό.

(Κυριακή 19:00) Κροτόνε - Σασουόλο: Οι ελπίδες για τη σωτηρία δεν έχουν τελειώσει για την Κροτόνε. Στον βαθμολογικό πίνακα τουλάχιστον, διότι στο χορτάρι άλλα βλέπουμε. Δεν δείχνει να σηκώνει κεφάλι, την έχει πάρει πολύ από κάτω δέχεται τη μια φάση πίσω από την άλλη μετρώντας ρεκόρ 1-0-4 πρόσφατα με γκολ 12-6. Το πάλεψε κόντρα στη Μίλαν για μισή ώρα, αλλά λύγισε μετά το ημίωρο, πάγια εκτός δυο χαφ και ένα στόπερ.

Χωρίς νίκη εδώ και έξι ματς η Σασουόλο, προερχόμενη πάντως και από ένα ύπουλο πρόγραμμα μετρώντας στο διάστημα αυτό 5/6 goal/goal. Πολύ πιο χαλαρή από την αντίπαλό της (στον πάτο της βαθμολογίας η Κροτόνε, όγδοη η Σασουόλο) η φιλοξενούμενη, δίχως ξεκάθαρους στόχους τελευταία, ωστόσο το ματς είναι στα μέτρα της. Υπερτερεί ποιοτικά, είναι πιο δουλεμένη ομάδα και λιγότερο πιεσμένη. Ώρες ώρες σου δίνει την εντύπωση πως το έχει παρατήσει. η Κροτόνε. Πιέζεται ελαφρώς το διπλό, ωστόσο το 1.90 της Stoiximan κρίνεται ικανοποιητικό.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Photo Credits: ©2021 Laurent Cipriani/Associated Press

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ