BIG GAMES BET

ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Προγνωστικά και Ανάλυση του μεγάλου ματς

Ο Τσούμπα Άκπομ πλασάρει τον Στιβ Μανταντά στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ για το Conference League
Ο Τσούμπα Άκπομ πλασάρει τον Στιβ Μανταντά στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ © 2022 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ευρωπαϊκής ιστορίας του και το παιχνίδι του με τη Μαρσέιγ προσφέρει επιλογές από το 2.20 μέχρι το 3.70.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει απόψε τη Μαρσέιγ στην Τούμπα (22:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24), ίσως στο σημαντικότερο παιχνίδι της ιστορίας του, αφού έχει τη δυνατότητα να φτάσει για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Μασσαλία, άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς και κράτησε ζωντανό το όνειρο του Δικεφάλου για πρόκριση στους "4" του Conference League.

Η Μαρσέιγ, των επτά σερί νικών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, παραμένει το φαβορί, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, ωστόσο η αντιμετώπιση αυτή τη φορά είναι πολύ διαφορετική. Η νίκη των Μασσαλών παίζει στο 2.40 κατά μέσο όρο, όταν πριν μία εβδομάδα ήταν στο 1.60. Σε ό,τι αφορά στις πιθανότητες των δύο ομάδων για πρόκριση, η Ολιμπίκ δίνεται στο 1.25, ενώ ο ΠΑΟΚ στο 4.15.

ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Βελοντρόμ, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να μπει στο κλίμα του αγώνα. Στα πρώτα 45 λεπτά, δεν μπόρεσε να ασκήσει πίεση στην μπάλα, άφησε τον Παγέτ να κάνει το παιχνίδι του και ο 35χρονος άσος τον τιμώρησε με μία κάθετη ασίστ και μία απίστευτη εκτέλεση εκτός περιοχής.

Το σκηνικό άλλαξε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε μέτρα, άρχισε να κάνει κλεψίματα πάνω από τη μεσαία γραμμή και κυκλοφόρησε με μεγαλύτερη σιγουριά την μπάλα. Για 20 λεπτά, δηλαδή μέχρι το 65', ο ΠΑΟΚ δεν ήταν απλά ανταγωνιστικός, αλλά έφερε πραγματικά σε δύσκολη θέση τη Μαρσέιγ και όχι μόνο μείωσε, αλλά είχε και σημαντική ευκαιρία για το 2-2.

Μετά το 70' βέβαια, είναι λογικό πως άρχισε ξανά να οπισθοχωρεί, ωστόσο άντεξε στην πίεση που δέχθηκε, διότι κατάφερε να χαλάσει το μυαλό των Γάλλων και να αμφισβητήσει την εικόνα που είχαν αρχικά σχηματίσει, ότι θα έχουν ένα πολύ εύκολο έργο.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ καλείται να εκμεταλλευτεί την ορμή της Τούμπας, η οποία τα προηγούμενα χρόνια, συνήθως, αποδεικνύονταν η αχίλλειος πτέρνα του. Η Μαρσέιγ, φαίνεται ότι φέτος βολεύεται καλύτερα όταν παίζει μακριά από το Βελοντρόμ. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι αριθμοί της, καθώς έχει την καλύτερη εκτός έδρας συγκομιδή (33) στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Γυμνός ο πάγκος της Μαρσέιγ

Οι Μασσαλοί πάντως, ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη με πολλά προβλήματα και ο Χόρχε Σαμπαόλι, ο οποίος παρεμπιπτόντως θα βρίσκεται στην εξέδρα λόγω τιμωρίας και όχι στον πάγκο, αναγκαστικά πήρε μαζί του στην αποστολή και πέντε πιτσιρικάδες.

Αναλυτικά, είναι τιμωρημένοι ο αμυντικός χαφ Καμαρά, ο ποιοτικός επιθετικός χαφ Ζέρσον, που σκόραρε την περασμένη Πέμπτη και ο νεαρός επιθετικός Ντιένγκ, που άνοιξε το σκορ στο ξεκούραστο 2-0 (9', 19' πέν.) επί της Μονπελιέ, την Κυριακή για τη Ligue 1.

Εξάλλου, τέθηκε οριστικά νοκ άουτ ο κορυφαίος φορ Μίλικ, που έδινε μάχη με το χρόνο για να προλάβει. Παράλληλα, από τραυματισμό έρχεται ο φορ Μπακαμπού, ενώ ο βασικός στόπερ Τσαλέτα-Τσαρ ταλαιπωρήθηκε από ίωση.

Ο Σαμπαόλι αναμένεται να επιλέξει σχηματισμό με 4-3-3, βάζοντας δίπλα στους Γκέιγ και Γκεντουζί, τον Ρονζιέ, ο οποίος αγωνίστηκε σαν αλλαγή στο πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ. Στην επίθεση, αν κριθεί ότι δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο Μπακαμπού, αναγκαστικά θα πάει στο "9" ο Παγέτ και θα ανοίξει θέση για τον τεχνίτη μεσοεπιθετικό Αρίτ, που ήταν εξαιρετικός με τη Μονπελιέ.

Στο ενδεχόμενο που ο Σαμπάολι προτιμήσει το 4-2-3-1, τότε ο Ρονζιέ μάλλον θα παίξει δεξιός μπακ αντί του Λιρόλα, ο Αρίτ θα πάρει τη μία πλευρά στους εξτρέμ, ο Ουντέρ την άλλη και ο Παγέτ θα κινηθεί πίσω από τον Μπακαμπού. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις του Αργεντινού τεχνικού είναι περιορισμένες κι αν η... βαλίτσα πάει μακριά, τότε δεν θα έχει τη δυνατότητα σημαντικής παρέμβασης από τον πάγκο.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, οφείλει να ελέγξει το ρυθμό όσο η Μαρσέιγ έχει ανάσες και ενέργεια και το κυριότερο πρέπει οπωσδήποτε να σκοράρει πρώτος, διότι αν αν προηγηθούν οι Γάλλοι, τότε η διαχείριση του ματς θα γίνει πολύ πιο εύκολη για αυτούς, αφού ο ΠΑΟΚ θα αναγκαστεί να ρισκάρει και θα τους δώσει ανοιχτό γήπεδο στην κόντρα.

Ο Δικέφαλος ξέρει ότι του αρκεί μία νίκη με μισό μηδέν στο 90λεπτο για να αυξήσει κατακόρυφα τις ελπίδες του για πρόκριση. Είτε λοιπόν σκοράρει στο 1', είτε στο 90', το πιο σημαντικό είναι να το κάνει πρώτος. Στο 2.20 το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ, όπως το έπραξε τόσο στη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ, όσο και στα δύο ματς με τη Γάνδη.

Από εκεί και πέρα, είναι κομβικό για τους παίκτες του Λουτσέσκου να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τον Παγέτ κι αν είναι δυνατόν να τον εκνευρίσουν, όπως συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα. Με VAR, ο Παγέτ θα μπορούσε ακόμη και να αποβληθεί για την κλωτσιά που έδωσε στον Ζίβκοβιτς, ωστόσο ο Μαρτσίνιακ δεν του έδωσε ούτε καν κίτρινη κάρτα. Στο 3.70 να πάρει τουλάχιστον μία κίτρινη στη ρεβάνς ο οξύθυμος ηγέτης της Μαρσέιγ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ: Πρώτο γκολ του αγώνα ο ΠΑΟΚ (απόδοση 2.20), 22:00
  • ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ: Κίτρινη κάρτα Παγέτ (απόδοση 3.70), 22:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ