BIG GAMES BET

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Προγνωστικά και ανάλυση για τον τελικό του Κυπέλλου Λουξ

Ο Φελίπε Σοάρες του ΠΑΟΚ κόντρα στον Γκατσίνοβιτς του Παναθηναϊκού σε αναμέτρηση στην Τούμπα
Ο Φελίπε Σοάρες του ΠΑΟΚ κόντρα στον Γκατσίνοβιτς του Παναθηναϊκού INTIME

Ώρα τελικού στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα ακονίσουν τα ξίφη τους με έπαθλο το Κύπελλο. Ποντάρισμα σε τρεις επιλογές.

Η δίψα είναι μεγάλη, τεράστια για την ακρίβεια, η αγωνία τελείωσε και η ώρα του τελικού Κυπέλλου Λουξ μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ (20:00 COSMOTE SPORT 1 , LIVE σε ηχητική περιγραφή από το SPORT24 ) έφτασε. Τα ψέματα τελείωσαν, οι δύο φιναλίστ θα μπουν στο ΟΑΚΑ να μονομαχήσουν για το τρόπαιο του Κυπέλλου υπό την παρουσία του κόσμου τους.

Στον 80ο τελικό του θεσμού η κάθε ομάδα θα έχει 21,500 οπαδούς στο πλευρό, σ’ ένα φαινόμενο όχι τόσο σύνηθες τα τελευταία χρόνια ειδικά εν καιρώ πανδημίας. Η αναμέτρηση είναι μονή και σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο ακολουθεί ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί πέναλτι. Ρέφερι του αγώνα ο κορυφαίος Ισπανός διαιτητής Ματέου Λαόθ.

Οι δύο φιναλίστ έχουν συναντηθεί σε τελικό Κυπέλλου 4 φορές με τον Παναθηναϊκό να μετράει τρεις κατακτήσεις, έναντι μιας του ΠΑΟΚ. Τελευταία κατάκτηση του Κυπέλλου για τους Πράσινους τη σεζόν 2013-14 όταν και αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ (4-1). Τα 4/5 τελευταία Κύπελλα τα έχει κατακτήσει ο ΠΑΟΚ. Φέτος στο πρωτάθλημα, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (1-3 και 2-1), ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (2-1 και 2-0).

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Προγνωστικά και ανάλυση

Η συμμετοχή στον τελικό ήταν από τους βασικούς στόχους για τον Παναθηναϊκό την τρέχουσα σεζόν. Έτσι όπως διαμορφώθηκε το μονοπάτι του θα ήταν αποτυχία εάν δεν έφτανε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Απέκλεισε κατά σειρά Ατρόμητο, Βόλο, Αναγέννηση Καρδίτσας και Λαμία. Μια ισοπαλία μόνο πέτυχε στο διάστημα αυτό, όλα τα άλλα νίκες, ενώ δέχτηκε μόλις ένα γκολ, στο πρώτο ματς με τον Βόλο στη Λεωφόρο που επικράτησε 2-1.

Την τελευταία αγωνιστική των playoffs δεν την είδε ως πρόβα τζενεράλε κόντρα στον ΠΑΟΚ, έπαιξε με πλειάδα αλλαγών, και τα σημάδια απουσίας συνοχής ήταν εμφανή. Δίκαιη λοιπόν η ήττα στην Τούμπα με 2-0. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από 13 ματς. Μετά από πέντε χρόνια επιστρέφει στην Ευρώπη και βάσει των όσων έδειξε στα playoffs της Super League Interwetten ενδεχομένως η τέταρτη θέση να μην αποτυπώνει επαρκώς τη συνολική δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των παικτών του. Μοναδική απουσία αυτή του Μακέντα που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα της Τούμπας την Τρίτη στις καθυστερήσεις.

Το Κύπελλο εξελίσσεται σε αγαπημένο θεσμό του ΠΑΟΚ με βάση τα κατορθώματά του την τελευταία πενταετία. Η χρονιά για τον Δικέφαλο είχε αρκετά ups and downs, κριτική, ενώ από ένα σημείο και μετά έχασε την επαφή του με την κορυφή του πρωταθλήματος. Προσπάθησε να πετύχει το κάτι παραπάνω στο Europa Conference League, αλλά λύγισε στα προημιτελικά από τη Μαρσέιγ. Έδειξε από ένα σημείο και έπειτα να μένει από δυνάμεις και καθαρό μυαλό, αλλά τερμάτισε δεύτερος τελικά, που ήταν και ο μίνιμουμ στόχος. Στο Κύπελλο άφησε εκτός κατά σειρά ΑΕΛ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Την Τρίτη ήταν κυρίαρχος κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και έπαιξε με καλή ενδεκάδα. Επικράτησε δίκαια 2-0, ενώ είχε τις στιγμές του και για άλλα γκολ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά τις 20 Μαρτίου σ’ όλες τις διοργανώσεις, αφού ακολούθησε ένα ρεκόρ 0-4-7. Το κλίμα είναι θετικό, άπαντες αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της κατάκτησης του τροπαίου, αφού θέλουν να κλείσουν με θετικό πρόσημο τη σεζόν, σε μια δύσκολη χρονιά με βαρύ πρόγραμμα, τραυματισμούς και απουσίες ανά διαστήματα. Μοναδική απουσία αυτή του Μιχαηλίδη.

Προγνωστικά στοιχήματος

Ο ΠΑΟΚ είναι μαθημένος σε τελικούς Κυπέλλου τα τελευταία χρόνια, αλλά στον Παναθηναϊκό η δίψα είναι μεγαλύτερη. Το μέγεθος των δύο ομάδων είναι αδιαμφισβήτητο, όπως και η ικανότητα των δύο προπονητών. Γιοβάνοβιτς και Λουτσέσκου έχουν χτίσει σύνολα που υπακούν στις επιταγές τους. Το παιχνίδι είναι τόσο ισορροπημένο όσο καταδεικνύει και το σετ τιμών με τον ΠΑΟΚ ελαφρώς το φαβορί του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα και αυτή που έχει την κάψα όμως. Δείχνουν να ρολάρουν καλύτερα Πράσινοι το τελευταίο διάστημα, ναι μεν σημαντική η απουσία του Μακέντα, αλλά το Τριφύλλι φέτος έχει αποδείξει πως μπορεί και δίχως αυτόν. Αναμένεται ματς υπομονής και το 1.95 για το Χ στο ημίχρονο μπορεί να μπει στο παιχνίδι, εξίσου αξιόλογο και το 2.05 για το Goal/Goal, καθώς παρά τις απαιτήσεις του αγώνα, οι δύο φιναλίστ παραδοσιακά έχουν γκολ και φάσεις στα μεταξύ τους παιχνίδια. Σε ό,τι αφορά στα σημεία το 1Χ παίρνει το προβάδισμα και σε συνδυασμό με το over 1,5 που κυκλοφορεί στο 2.16 μπαίνει στο παιχνίδι, αφού καλύπτει πολλά ενδεχόμενα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: 1Χ & over 1,5 (απόδοση 2.16), 20:00
  • Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Goal/Goal (απόδοση 2.05), 20:00
  • Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Χ ημίχρονο (απόδοση 1.95), 20:00
TAGS BIG GAMES BET ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ