DAILY BET

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Παπαγιάννης & Παπανικολάου σε Super Ενισχυμένες Αποδόσεις

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Παπαγιάννης & Παπανικολάου σε Super Ενισχυμένες Αποδόσεις
EUROKINISSI

Ανάλυση και προγνωστικά για τον δεύτερο τελικό της Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά είχαμε ντέρμπι στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τη μάχη στις λεπτομέρειες, απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό. Ίσως τελικά το ματσάρισμα αυτό να έχει περισσότερα να μας δώσει σε όρους σασπένς και διακυμάνσεων, από αυτά που αρχικώς περιμέναμε.

Το στοίχημα του Game 2 έχει όλες τις απαντήσεις. Ο Παναθηναϊκός το έχει κυκλώσει καιρό τώρα. Το περιμένει όσο τίποτα άλλο. Όμως η εξέλιξη της εναρκτήριας αναμέτρησης και το δραματικό της φινάλε πολύ πιθανόν θα φέρουν στο παρκέ του ΟΑΚΑ έναν πιο έτοιμο πνευματικά Ολυμπιακό. Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Και οι δύο “μονομάχοι” χρειάζεται να παίξουν καλύτερα για να πετύχουν τον στόχο τους στο ματς που έρχεται.

Βουτιά στον ρεαλισμό για τον Παναθηναϊκό

Αυτό που έμοιαζε ως επερχόμενη κατηφόρα στο ξεκίνημα του αγώνα, εξελίχθηκε σε μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι επέστρεψαν με υπομονή και πείσμα στην τέταρτη περίοδο, πήραν το προβάδισμα σε ένα σημαντικό σημείο όμως δεν κατάφεραν να κλείσουν σωστά τον πρώτο τελικό βάζοντας «φωτιά» στη σειρά. Ήταν ανταγωνιστικοί μάλιστα χωρίς να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα ματς της προηγούμενης φάσης απέναντι στο Περιστέρι και αυτό λέει πολλά για την ιδιαίτερη περίοδο που διανύει ο αντίπαλος.

Georgios Papagiannis: Περισσότερα Ριμπάουντ στον Αγώνα στο 3.70 από 2.75 στη Stoiximan

Οι πράσινοι δεν έχουν πολλά όπλα και η τακτική τους προσέγγιση είναι συγκεκριμένη και άκρως ρεαλιστική. Στοχεύουν να σταματήσουν την κυκλοφορία της μπάλας του αντιπάλου εστιάζοντας στο σημείο που αποτελεί την αφετηρία για την επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας. Στη στιγμή του «πλεονεκτήματος». Άμυνα δύο εναντίον δύο στις Pick & Roll συνεργασίες και καθαρά προσωπική χωρίς κάλυψη στο low post για να βγει από την εξίσωση η ικανότητα του Φαλ στην πάσα και να δημιουργηθούν λιγότερες ευκαιρίες για τους cutters (του παίκτες που εκτελούν «κοψίματα» προς το καλάθι) του Ολυμπιακού, Under στον Ουόκαπ και χώρος για περιφερειακή εκτέλεση στον ΜακΚίσικ. Αυτός είναι πιθανόν ο μόνος δρόμος με γνώμονα τα όπλα που διαθέτουν οι πράσινοι αυτήν τη στιγμή.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει στη φαρέτρα του την «χωρίς φόβο» περιφερειακή εκτέλεση του Κάνααν και αυτό του κόστισε στο πρώτο ματς μιας και τον κάνει πιο διστακτικό απέναντι σε τέτοιας φύσεως άμυνες. Το τρίποντο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ευρύτερης –πολύ επιτυχημένης- φετινής παραγωγικής διαδικασίας των ερυθρολεύκων άλλωστε, καθώς το συγκεκριμένο είδος επιθετικής ανάπτυξης απαιτεί το μάξιμουμ των διαθέσιμων χώρων.

Η άλλη πλευρά του φεγγαριού λέει ότι ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του πρέπει να βάλει τα δικά του σουτ από την περιφέρεια. Ο Λι είχε πολλές ευκαιρίες αλλά ήταν άστοχος και αυτό στοίχισε πολύ, παρά το καλό του παιχνίδι σε επίπεδο δημιουργίας και αποφάσεων (8 τελικές πάσες για 1 λάθος). Χωρίς τους Τόμας και Ουόλτερς, το «τριφύλλι» χρειάζεται και σκορ από τον μοναδικό του πόιντ γκαρντ. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν για τους πράσινους το να έχουν μια σχετικά καλή βραδιά σε όρους περιφερειακής εκτέλεσης.

Ο Χρήστος Σερέλης ελπίζει ότι ο Αρτούρας Γκουντάιτις θα είναι σε καλύτερη κατάσταση σωματικά, ώστε να πάρει περισσότερες μπάλες στο χαμηλό ποστ. Είναι δεδομένο ότι ο Λιθουανός μπορεί να αποτελέσει εστία κινδύνων για τους ερυθρόλευκους στο «ζωγραφιστό» με τις Low post δράσεις του, εξοικονομώντας παράλληλα ανάσες στους περιφερειακούς των πρασίνων και καλύτερη ισορροπία στο αμυντικό transition όπου ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει πρόβλημα.

Το δίδυμο Π.Καλαϊτζάκη-Αγραβάνη έφερε «καλά νέα» στο παιχνίδι των πρασίνων με την ενέργεια και μαχητικότητα των δύο role players να αλλάζει τους συσχετισμούς στο παρκέ. Φυσικά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται απεγνωσμένα ένα καλό ματς από τον Παπαγιάννη ενώ είναι δεδομένο πως θα ακουμπήσει και πάλι στον Μάριους Γκριγκόνις που βρίσκεται σε αρκετά καλή περίοδο εκτελεστικά, αρκεί να έχει υπομονή και να μην εκβιάζει καταστάσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο απέναντι σε μια «φυσική» άμυνα με υψηλό IQ.

Σημαντικό τεστ για αυτόν τον Ολυμπιακό

Ο πρώτος τελικός πιστοποίησε την άποψη ότι αυτήν την περίοδο, οι ερυθρόλευκοι απέχουν αγωνιστικά από την ομάδα που θαυμάσαμε λίγο καιρό πριν. Η επίδραση του F4 της Ευρωλίγκας δεν έχει φύγει από το μυαλό τους όσο και εάν η καθημερινότητα τους ωθεί προς την πνευματική ανάρρωση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας λειτουργεί πρακτικά. Ξέρει ότι δύσκολα το γκρουπ αυτό θα αρχίσει να πετάει «φωτιές» ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν. Και δεν χρειάζεται να το κάνει για να πετύχει τον στόχο του. Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει στον τίτλο εκμεταλλευόμενος την ποιότητα, το βάθος και την έδρα του. Όμως οφείλει να συνεχίσει να δουλεύει και να προσπαθεί για να βελτιώσει την εικόνα του ώστε να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να κατρακυλήσει αγωνιστικά. Ο κίνδυνος ελλοχεύει και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στον πρώτο τελικό.

Kostas Papanikolaou: 13+ Πόντοι στο 4.65 από 3.45 στη Stoiximan

Το πρόβλημα που προέκυψε με τον Κώστα Σλούκα είναι σημαντικό. Η συμμετοχή του στον δεύτερο τελικό αυτήν τη στιγμή είναι αμφίβολη και οι ερυθρόλευκοι καταστρώνουν εναλλακτικό πλάνο για την περίπτωση που παραταχθούν στο ΟΑΚΑ χωρίς τον ηγέτη και καλύτερο δημιουργό τους. Έναν παίκτη με ιδιαίτερο ειδικό βάρος σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Παρόλα αυτά και σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η συνθήκη που έχει δημιουργηθεί δεν είναι άσχημη για τον Ολυμπιακό. Το πρώτο ματς έδωσε ένα καλό ταρακούνημα στους ερυθρόλευκους και η λογική λέει ότι η συγκέντρωση τους τώρα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, με τους φιναλίστ της Ευρωλίγκας να δουλεύουν πνευματικά ακόμα πιο εντατικά ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε χαλάρωση. Ακόμα και χωρίς (ή με λιγότερο έτοιμο) τον Σλούκα, οι ερυθρόλευκοι έχουν εναλλακτικές πηγές δημιουργίας στα πρόσωπα των Ουόκαπ, Φαλ, Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ. Είναι μια καλή ευκαιρία για τους δύο τελευταίους να πάρουν παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια, κατάσταση που ίσως τους βοηθήσει να ζεσταθούν νωρίς.

Shaquielle McKissic Ασίστ 2+ σε απόδοση 3.05 στη Stoiximan

Οι ερυθρόλευκοι μπορούν επίσης να ακουμπήσουν περισσότερο σε Pick & Roll δράσεις, σημαδεύοντας τους ψηλούς των γηπεδούχων, με τον Μπολομπόι ως αιχμή του δόρατος. Πρόκειται για ένα κομμάτι στο οποίο η πράσινη άμυνα είναι αδύναμη. Παράλληλα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διαχειριστεί την αμυντική τακτική του Παναθηναϊκού, η οποία ουσιαστική θέλει να κατευθύνει τις εκτελέσεις στην επίθεση των Πειραιωτών. Οφείλει να έχει υπομονή και να συνεχίσει να μοιράζεται τη μπάλα ώστε να βρει την καλή κατάσταση, αλλάζοντας πιθανόν αφετηρία και χρησιμοποιώντας το low post (Φαλ) ως σημείο αναφοράς ή κάποια side picks με τον Βεζένκοφ ως σκρίνερ.

Ο δεύτερος τελικός της Basket League είναι θεωρητικά το πιο ενδιαφέρον ματς των φετινών playoffs. Η ανταγωνιστικότητα του Παναθηναϊκού στην εναρκτήρια αναμέτρηση ενισχύει κι άλλο αυτήν την άποψη. Η τέταρτη περίοδος του παιχνιδιού της Κυριακής ίσως βοηθήσει το “τριφύλλι” να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό και στη δυναμική του στη σειρά. Έδειξε ότι μπορεί και αναμένεται να παλέψει με ό,τι έχει στην αναμέτρηση που έρχεται.

Παρόλα αυτά το πλεονέκτημα βρίσκεται ακόμα στις τάξεις του Ολυμπιακού. Ένα καλό αμυντικό παιχνίδι σε συνδυασμό με τον έλεγχο των ριμπάουντ ίσως είναι αρκετό για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Κατά καιρούς έχουμε δει βέβαια πολλά τέτοια «δεδομένα» να ανατρέποντα, ειδικά στη φάση των playoffs και των τελικών στις ευρωπαϊκές λίγκες. Η αλήθεια θα φανεί στο παρκέ.

Bet Builder με Πόντοι Under 159.5 και Marius Grigonis Πόντοι 13+ σε απόδοση 2.34 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

TAGS DAILY BET STOIXIMAN BET STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ