ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Όπως το 2019 η μάχη Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ, το πρόγραμμα και οι αποδόσεις

Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκιουαρδιόλα χαιρετούν ο ένας τον άλλον στο πλαίσιο αγώνα της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League | 8 Νοεμβρίου 2020
Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκιουαρδιόλα χαιρετούν ο ένας τον άλλον στο πλαίσιο αγώνα της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League | 8 Νοεμβρίου 2020 © 2020 MARTIN RICKETT/POOL VIA AP IMAGES

Η κούρσα τίτλου ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ ξυπνάει μνήμες από το 2019 και εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής, ζυγίζουμε τις πιθανότητες των δύο μονομάχων για την κατάκτηση της φετινής Premier League.

Οι δύο κορυφαίες αγγλικές ομάδες και πιθανότατα του πλανήτη συγκρούονται την Κυριακή (18:30 COSMOTE SPORT 3, LIVE από το SPORT24) στο Έτιχαντ σε ένα ματς με χαρακτήρα τελικού για την ανάδειξη του πρωταθλητή στη φετινή Premier League. Το ποδόσφαιρο στην καλύτερή του εκδοχή, με τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ να έχουν απόσταση ενός βαθμού, οχτώ παιχνίδια πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Οι "μπλε" του Μάντσεστερ και οι "κόκκινοι" του Λίβερπουλ επιδίδονται ξανά σε ένα απίστευτο ράλι τίτλου, που θυμίζει τη σεζόν 2018/19, όταν η Σίτι έκοψε οριακά πρώτη το νήμα, έχοντας 98 βαθμούς, έναντι 97 της Λίβερπουλ, η οποία έχασε τον τίτλο, κλείνοντας το πρωτάθλημα με μόνο μία ήττα.

Στο κυριακάτικο παιχνίδι στο Μάντσεστερ τούτη την ώρα η ομάδα του Γκουαρδιόλα κυκλοφορεί σε αποδόσεις φαβορί, στο 2.05 κατά μέσο όρο, το διπλό στο 3.47, ενώ η ισοπαλία στο 3.69. Σε ό,τι αφορά στα γκολ το Goal/Goal στο 1.59, ενώ το ενδεχόμενο να σκοράρει μόνο η μια ομάδα ή καμία στο 2.31. Παρόμοια η λογική των εταιριών και στο over/under, με το over 2,5 να τιμάται στο 1.69 και το ενδεχόμενο να έχουμε δύο γκολ και κάτω στο 2.16.

Ο αδυσώπητος ανταγωνισμός και ο ρόλος του Champions League

Το δίπολο Σίτι - Λίβερπουλ κυριαρχεί απόλυτα στο Νησί εδώ και μία τετραετία. Από το ξεκίνημα της σεζόν 2018/19 η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει κερδίσει 338 βαθμούς από τους 432 που διεκδίκησε και αντίστοιχα η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ έχει μαζέψει 337. Είναι αδιανόητα τα νούμερα τους και ασφαλώς τονίζουν πώς ο μεταξύ τους αδυσώπητος ανταγωνισμός τις κάνει διαρκώς καλύτερες, με συνέπεια να ανοίγει η ψαλίδα από τις υπόλοιπες.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Ιανουάριο, η Σίτι είχε χτίσει διαφορά 13 βαθμών από τη Λίβερπουλ. Παρότι οι Reds είχαν δύο παιχνίδια στο χέρι, κανείς δεν περίμενε ότι η απόσταση θα μειωθεί στο ελάχιστο πριν το μεταξύ τους ραντεβού στο Μάντσεστερ. Τρεις απρόσμενες γκέλες της Σίτι με Σαουθάμπτον (1-1), Κρίσταλ Πάλας (0-0) και Τότεναμ (2-3) στα οχτώ προηγούμενα ματς, σε συνδυασμό με ένα εκπληκτικό σερί δέκα νικών της Λίβερπουλ έχουν φέρει ξανά τη μάχη του τίτλου σχεδόν στην ισοπαλία.

Η Σίτι έχει το πλεονέκτημα του ενός πόντου και ότι παίζει εντός έδρας την Κυριακή, ωστόσο η Λίβερπουλ πάει με φόρα στο Έτιχαντ κι έχοντας καθαρίσει την μπουγάδα στα προημιτελικά του Champions League με την Μπενφίκα, μετά το 3-1 στη Λισαβόνα, την περασμένη Τρίτη. Αντίθετα, οι "πολίτες" έχουν την ερχόμενη Τετάρτη μπροστά τους, μία πολύ απαιτητική ρεβάνς με την Ατλέτικο, στη Μαδρίτη.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Γιούργκεν Κλοπ σε αναμέτρηση για την Premier League στο Έτιχαντ
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Γιούργκεν Κλοπ © 2022 DAVE THOMPSON/ASSOCIATED PRESS


Προφανώς, όταν έχεις ένα ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, δεν μπορείς να σκέφτεσαι και το επόμενο παιχνίδι, παρόλα αυτά θα πρέπει να προσμετρηθεί ότι για τον οργανισμό της Σίτι, το Champions League αποτελεί μεγάλο απωθημένο, επομένως η διαχείριση δύο τόσο κρίσιμων αγώνων σε διάστημα τριών ημερών δεν είναι απλή υπόθεση, ακόμη και για μία ομάδα στα κυβικά των "πολιτών". Και όλα αυτά, γνωρίζοντας ότι στις 16 Απριλίου, δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο, Σίτι και Λίβερπουλ θα λύσουν τις διαφορές τους και στον ημιτελικό του Κυπέλλου, στο Wembley!

Ο τίτλος περνάει από το Έτιχαντ για τη Λίβερπουλ

Αυτή τη στιγμή, η Σίτι είναι φαβορί στο 1.50 για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ η Λίβερπουλ προσφέρεται στο 2.50. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε δηλώσεις του, έχει παραδεχθεί ότι δεν περιμένει από τη Λίβερπουλ να χάσει βαθμούς σε άλλα ματς μέχρι το φινάλε της σεζόν και φυσικά παραδέχεται απόλυτα την κρισιμότητα του αγώνα της Κυριακής.

"Γνωρίζουμε ότι θα κερδίσουν σχεδόν όλα τα παιχνίδια τους από εδώ και πέρα. Ελπίζουμε ότι δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν το επόμενο. Θα προσπαθήσουμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πεπ, ενθυμούμενος ασφαλώς την εκπληκτική κούρσα του 2019. Τότε, η Λίβερπουλ είχε κάνει το 9/9 στις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά η Σίτι τη μιμήθηκε και κράτησε μέχρι τέλους τη βραχεία κεφαλή που της χάρισε τον τίτλο.

Το πρόγραμμα της Σίτι

  • Μπράιτον (εντός)
  • Γουότφορντ (εντός)
  • Λιντς (εκτός)
  • Νιούκαστλ (εντός)
  • Γουέστ Χαμ (εκτός)
  • Άστον Βίλα (εντός)
  • Γουλβς (εκτός)

Το πρόγραμμα της Λίβερπουλ

  • Μάντσεστερ Γ. (εντός)
  • Έβερτον (εντός)
  • Νιούκαστλ (εκτός)
  • Τότεναμ (εντός)
  • Άστον Βίλα (εκτός)
  • Σαουθάμπτον (εκτός)
  • Γουλβς (εντός)

Διόλου απίθανο να γίνουμε μάρτυρες φέτος σε κάτι παρόμοιο. Βλέποντας το πρόγραμμα των δύο πρωτοπόρων της Premier League, μετά το μεταξύ τους ντέρμπι, αυτό της Σίτι μοιάζει ελαφρώς πιο βατό. Οι "πολίτες" έχουν στην πράξη δύο πονηρά ματς, με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και με τη Γουλβς στο Molineux. Φυσικά, επικίνδυνο παιχνίδι θεωρείται και το ματς με την Άστον Βίλα, καθώς στον πάγκο της Βίλα βρίσκεται ο Στίβεν Τζέραρντ. Σε κάθε περίπτωση, αν η Σίτι δεν χάσει τη μάχη της Κυριακής, τότε θα έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ, μετά το Έτιχαντ, έχει ακόμη τρία ντέρμπι στο καλεντάρι της, όλα όμως εντός έδρας. Και με τη Γιουνάιτεντ και με την Τότεναμ και με την Έβερτον, παραπαίει, παίζει στο Άνφιλντ. Με δεδομένο ότι η Λίβερπουλ έχει φέτος το πιο πλήρες και γεμάτο ρόστερ της ιστορίας της, αν φύγει με το διπλό από το Μάντσεστερ, έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους χωρίς λάθος, προκειμένου να κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημά της σε επίπεδο Premier League.

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ