BET CORNER

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πέντε επιλογές για το ντέρμπι

Ο Πρίντεζης πανηγυρίζει στο ΟΑΚΑ
Ο Πρίντεζης πανηγυρίζει στο ΟΑΚΑ EUROKINISSI

Η υπεροχή του Βασίλη Σπανούλη, η παραγωγικότητα των κοντών του Ολυμπιακού και ο Μάρκους Φόστερ. Πέντε επιλογές για το ντέρμπι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για την 24η αγωνιστική της EuroLeague μπορεί να μην έχει το βαθμολογικό ενδιαφέρον των προηγούμενων ετών, δεν παύει όμως να ιντριγκάρει και να δημιουργεί πολλή συζήτηση γύρω από την τακτική προσέγγιση και την εικόνα των παικτών των δύο ομάδων.

Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ στο ΣΕΦ λοιπόν, πέντε στοιχηματικές επιλογές είναι αυτές που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όλες τους για πολύ συγκεκριμένους λόγους βάσει όσων έχουμε δει φέτος, αλλά και των συνθηκών που διαμορφώνονται τις τελευταίες δύο μέρες μετά τον τραυματισμό του Νεμάνια Νέντοβιτς και το αμφίβολο της συμμετοχής του Σάσα Βεζένκοβ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ VS ΣΕΛΒΙΝ ΜΑΚ

Το head to head των δύο περιφερειακών προσφέρεται με νικητή τον αρχηγό του Ολυμπιακού στο 1.80 από τη Stoiximan. Ο Kill Bill μπορεί φέτος να μην έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και αρκετές φορές να περιορίζονται αισθητά οι υποχρεώσεις που έχει στο παρκέ, εν προκειμένω όμως πρόκειται για έναν αγώνα που του ταιριάζει. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έχει πολλές επιλογές στην περιφέρεια (και δη με αθλητικά προσόντα), γεγονός που επιτρέπει στον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον αφήσει στο παρκέ περισσότερο από το συνηθισμένο.

Ακόμη κι έχοντας τον Κώστα Σλούκα στο πλευρό του, αφού ουδείς εκ των περιφερειακών του τριφυλλιού (Χάουαρντ Σαντ Ρος, Λευτέρης Μποχωρίδης, Σέλβιν Μακ, Μάρκους Φόστερ) είναι ικανός να "χτυπάει" επί μακρώ αμφοτέρους σε προσωπικές φάσεις ή μέσα από το πικ εν ρολ. Κι όλα αυτά, την στιγμή που ο Σέλβιν Μακ είναι σε κακή κατάσταση τον τελευταίο μήνα, παρουσιάζεται ασταθής στο περιφερειακό σουτ και ξέρει πως εν τη απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς η ανάγκη για οργάνωση είναι ακόμη μεγαλύτερη -σε σχέση με αυτή για εκτέλεση.

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Η απουσία του Σάσα Βεζένκοβ από την αποψινή αναμέτρηση, ρίχνει όλο το βάρος στο "4" για τον Ολυμπιακό θα πέσει στον Γιώργο Πρίντεζη. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την επίθεση και την στόχευση των γηπεδούχων. Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού είχε κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην πράσινη άμυνα. Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να παίξει πολύ παραπάνω από αυτό που έχει δείξει φέτος. Είναι σαφές πως θα πάρει μπάλες στο low post, θα κληθεί να βάλει -έστω ένα- σουτ από μακριά για να τραβήξει τον Ντίνο Μήτογλου στην περιφέρεια. Όπως και να έχει μπορεί να κινηθεί στα επίπεδα των 10+ πόντων και των 5+ ριμπάουντ. Γι αυτό, το over 14.5 σε πόντους/ριμπάουντ/ασίστ που δίνει η Stoiximan στο 1.87 αποτελεί μια επιλογή που μόνο αδιάφορη δεν περνά.

ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός αποτελεί το φαβορί της αποψινής αναμέτρησης. Ειδικά από την στιγμή που ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι στα "πιτς" εδώ και δύο μέρες. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καλείται να βρει πόντους και δημιουργία από τους υπόλοιπους, κάτι που μόνο απλό δεν είναι βάσει του πώς παίζει ο 29χρονος γκαρντ. Ο άσος των ερυθρολεύκων στο -4.5 σε συνδυασμό με τα over 0.5 τρίποντα του Κώστα Σλούκα δεν είναι παρά ένας συνδυασμό που δικαιολογείται απόλυτα βάσει των συνθηκών της αναμέτρησης. Το 1.70 που προσφέρει μάλιστα η Stoiximan γι αυτή, κρίνεται εξαιρετικό.

Η ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ UNDER

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο Τσαρλς Τζένκινς θα είναι μείζονα ρόλο στο αμυντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Όπου "φυσιολογικές συνθήκες" βάλτε την παρουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς. Πλέον όμως, οι υποχρεώσεις του περιορίζονται, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει ανάλογα τον χρόνο συμμετοχής του. Αναφέραμε πιο πάνω άλλωστε, πως πλέον ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να κερδίσει έξτρα λεπτά συμμετοχής στο παρκέ του ΣΕΦ. Μια προέκταση αυτού είναι οι αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν οι κοντοί του Ολυμπιακού στο δεύτερο και τρίτο ροτέισον. Επ' αυτού λοιπόν, ο συνδυασμός του under για τους 6.5 πόντους του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τους 3.5 του Τσαρλς Τζένκινς στο 2.70 της Stoiximan είναι εξαιρετικός.

ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟΥΣ ΦΟΣΤΕΡ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Μάρκους Φόστερ ενδεχομένως πλέον να ξαναβγεί μπροστά. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές άλλωστε. Αυτό βέβαια απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή σκοραρίσματος για τον Όντεντ Κάτας, στο αγωνιστικό πλάνο του οποίου δεν ταιριάζει. Ακόμη κι έτσι λοιπόν, το under 7.5 πόντοι του 26χρονου γκαρντ που προσφέρει η Stoiximan στο 1.80 δεν είναι παρά εφικτό.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ