ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Ο Ολυμπιακός "καθαρίζει" από το πρώτο ματς την πρόκριση με την Τσουκαρίτσκι

Ο Κώστας Φορτούνης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Γκενκ εκτός έδρας
Ο Κώστας Φορτούνης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Γκενκ εκτός έδρας INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στην Τσουκαρίτσκι και φιλοδοξεί να "τελειώσει" την πρόκριση από το πρώτο ματς στο "Καραϊσκάκης". Προγνωστικά και ανάλυση.

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (24/08, 22:00 COSMOTE SPORT 1HD) υποδέχεται στο "Καραϊσκάκης" την Τσουκαρίτσκι με στόχο ασφαλώς να θέσει από το πρώτο ματς βάσεις πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 48η θέση στο UEFA Ranking, ενώ η σερβική ομάδα στην 162η. Υπάρχει σαφής διαφορά ποιότητας και ευρωπαϊκής εμπειρίας, επομένως δεν προξενεί εντύπωση ότι η πρόκριση του Ολυμπιακού είναι καυτό φαβορί στη Stoiximan σε απόδοση 1.06, ενώ η απόδοση της Τσουκαρίτσκι φτάνει στο 9.00!

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμη διαμορφώσει στο 100% το ρόστερ του για τη νέα σεζόν. Από τη στιγμή πάντως που ξεπέρασε τον πολύ πιο δύσκολο σκόπελο της Γκενκ στον γ' προκριματικό, χωρίς μάλιστα να έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, πριν τις δύο αναμετρήσεις με τη βελγική ομάδα, δεν μπορεί να τρομάξει από την Τσουκαρίτσκι.

Αιφνιδιαστική αλλαγή προπονητή

Άλλωστε, το κλίμα στους Σέρβους δεν είναι και το καλύτερο δυνατό πριν το πρώτο συναπάντημα με τους Πειραιώτες. Η Τσουκαρίτσκι ξεκίνησε το σερβικό πρωτάθλημα με επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες, ωστόσο μετά το εντός έδρας 2-2 με τη Γιάβορ ανακοίνωσε εντελώς αιφνιδιαστικά τη λύση της συνεργασίας της με τον τεχνικό Ντούσαν Κερκέζ.

Ο Κερκέζ καθοδήγησε την Τσουκαρίτσκι για λίγο παραπάνω από έναν χρόνο. Την περσινή σεζόν την έβγαλε τρίτη στο σερβικό πρωτάθλημα και την έφτασε μέχρι τον τελικό στο κύπελλο, αλλά εκεί ηττήθηκε από τον παντοδύναμο Ερυθρό Αστέρα.

Ο σύλλογος βρήκε άμεσα τον αντικαταστάτη του Κερκέζ στο πρόσωπο του Ιγκόρ Μάτιτς, ο οποίος είχε φορέσει για μία 5ετια τη φανέλα της Τσουκαρίτσκι (2012-2017) ως ποδοσφαιριστής. Τα τελευταία χρόνια ο Μάτιτς εργάζονταν στο τμήμα σκάουτ στην ομοσπονδία της Σερβίας και τώρα αναλαμβάνει για πρώτη φορά μία επαγγελματική ομάδα ως πρώτος προπονητής. Το ντεμπούτο του πάντως ήταν απογοητευτικό, αφού ηττήθηκε την περασμένη Παρασκευή, εκτός έδρας, με 3-0 από την IMT Βελιγραδίου.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Τσουκαρίτσκι δεν έχει να επιδείξει κάτι εντυπωσιακό. Η φετινή συμμετοχή της είναι η 7η, όλες από το 2014/15 και μετά. Την προηγούμενη διετία αποκλείστηκε στο γ' προκριματικό γύρο του Conference League από την Τβέντε με συνολικό σκορ 7-2 και από τη Χάμαρμπι με 6-4!

Φέτος θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό όμιλο, αφού ακόμη και να αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό, έχει εξασφαλισμένη θέση στο Conference League. Ως κλαμπ έχει μόλις έναν τίτλο, το κύπελλο του 2015, ωστόσο την προηγούμενη τριετία ήταν σταθερά στην τρίτη θέση της σερβικής λίγκας.

Το ρόστερ της απαρτίζεται κυρίως από Σέρβους ποδοσφαιριστές. Η ευρωπαϊκή της λίστα περιλαμβάενι πάντως και... πινελιές Αφρικής, με παίκτες όπως οι χαφ Σισοκό (Μάλι), Αχλίνβι (Μπενίν), οι εξτρέμ Μάριο Γκόμες (Γουινέα Μπισάου), Οβούσου (Γκάνα) και ο φορ Εντιαγιέ (Σενεγάλη).

Με Σκάρπα και θετική παράδοση ο Ολυμπιακός

Είναι προφανές, πως ένας σοβαρός Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει το ταξίδι στη Σερβία σε τυπική διαδικασία. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπορεί να δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League, κόντρα στο νεοφώτιστο Πανσερραϊκό, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μπήκαν αλλαγή οι Σκάρπα, Φορτούνης και Κίνι βελτίωσε αισθητά την εικόνα της. Ειδικά οι συνεργασίες μεταξύ Σκάρπα και Φορτούνη έδειξαν με το καλημέρα ότι οι δύο παίκτες μιλούν... κοινή ποδοσφαιρική γλώσσα και εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος.

Ο Βραζιλιάνος νεοαποκτηθείς χαφ είναι το ένα από τα δύο νέα πρόσωπα στην "ερυθρόλευκη" ευρωπαϊκή λίστα. Το άλλο είναι ο επίσης νεοφερμένος Μπρνιτς. Οι δύο προαναφερθέντες πήραν τις θέσεις των Χουάνγκ και Αλγκασίμ Μπα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ διατηρεί το δικαίωμα για δύο ακόμη αλλαγές πριν το πρώτο ματς με την Τσουκαρίτσκι, επομένως το πιθανότερο είναι πως θα συμπεριλάβει σε αυτή και το τελευταίο χρονικά απόκτημα, τον Αργεντινό χαφ Έσε.

Υπενθυμίζεται, ότι για το πρώτο ματς δεν είναι διαθέσιμος ο Ροντινέι, καθώς αποβλήθηκε στο Βέλγιο. Αυτό σημαίνει ότι δεξιός μπακ κόντρα στην Τσουκαρίτσκι θα παίξει πιθανότατα ο Κίνι, αν και υπάρχει ως εναλλακτική και η λύση του Βρουσάι, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν ως ακραίος αμυντικός.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν θετική παράδοση με τις σερβικές ομάδες. Τη σεζόν 2019/20, είχαν κερδίσει στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League τον Ερυθρό Αστέρα με 1-0 στο "Καραϊσκάκης", χάρη σε πέναλτι του Ελ Αραμπί και έτσι συνέχισαν στους "32" του Europa League. Επίσης, το 2017/18, ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει την Παρτίζαν στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Τότε είχε κερδίσει με 3-1 στο Βελιγράδι και στον επαναληπτικό του Φαλήρου είχε φέρει ισοπαλία 2-2. Τέλος, τη σεζόν 1989/90 είχε αποκλείσει στον πρώτο γύρο του κυπέλλου UEFA τη Ραντ Βελιγραδίου.

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα τρία επίσημα παιχνίδια του φέτος έχει φέρει ισάριθμα Under 2,5 κι έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ κι αυτό με πέναλτι στο Βέλγιο, το οποίο εκτελέστηκε δύο φορές. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ρίξει σε πρώτη φάση το βάρος στην άμυνα και σταδιακά προσθέτει πράγματα και στην επίθεση. Το ενδεχόμενο λοιπόν ο Ολυμπιακός να κερδίσει την Τσουκαρίτσκι με καθαρό σκορ ανεβάζει τον άσο από το 1.21 στο 1.65, ωστόσο πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το 1-0, 2-0 ή 3-0 στο σκορ πολλαπλών επιλογών της Stoiximan σε απόδοση 2.12.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ