BIG GAMES BET

Ντόρτμουντ - Σάλκε: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει με τον Ρέινα το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Κοπεγχάγη για το Champions League.
Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει με τον Ρέινα το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Κοπεγχάγη για το Champions League. © 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι του Ρουρ ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Σάλκε.

Έπειτα από απουσία ενός έτους το μεγάλο ντέρμπι του Ρουρ επιστρέφει στο καλεντάρι της Bundesliga. Η Σάλκε μετά τη σύντομη περσινή παρένθεση στη Β' Γερμανίας, επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία της χώρας και σήμερα κοντράρεται με την Ντόρτμουντ, στο σπουδαιότερο παιχνίδι της σεζόν για την περιοχή της Βεστφαλίας (16:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24).

Το φετινό ντέρμπι το περιμένουν πώς και πώς οι οπαδοί των δύο ομάδων. Υπενθυμίζεται, ότι τα τελευταία δύο Revierderby στην έδρα της Ντόρτμουντ, τις σεζόν 2019/20 και 2020/21, διεξήχθησαν χωρίς την παρουσία θεατών, λόγω των μέτρων που ίσχυαν για τον περιορισμό του κορονοϊού. Φέτος, τα πράγματα είναι σαφώς πολύ διαφορετικά και το Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ θα είναι κατάμεστο από οπαδούς και των δύο ομάδων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο γήπεδο θα βρεθούν τουλάχιστον 7.000 οπαδοί της Σάλκε και πάνω από 73.000 της Ντόρτμουντ!

Ντόρτμουντ - Σάλκε: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια της. Στο πρωτάθλημα ήταν απογοητευτική κόντρα στη Λειψία. Τέλειωσε το 90λεπτο χωρίς τελική στο στόχο και μοιραία ηττήθηκε με το βαρύ 3-0.

Την Τετάρτη, για το Champions League, η Ντόρτμουντ ήταν σαφώς βελτιωμένη και λίγο έλειψε να πάρει αποτέλεσμα από τη Σίτι μέσα στο Μάντσεστερ. Προηγήθηκε με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 56' και ήταν μπροστά στο σκορ ως το 80'. Μέσα σε τέσσερα λεπτά όμως, η Σίτι γύρισε τούμπα το ματς (2-1) με ένα μακρινό σουτ του Στόουνς και ένα απίθανο ακροβατικό του Χάλαντ. Συνολικά πάντως, η Ντόρτμουντ στάθηκε εξαιρετικά στο Etihad και δέχθηκε πολύ μικρό αριθμό φάσεων.

Η Σάλκε από την πλευρά της, χρειάστηκε έξι αγωνιστικές για να πετύχει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι πάντως θετικό, ότι διαχειρίστηκε με ψυχραιμία τη συντριβή με 6-1 από την Ουνιόν πριν δύο εβδομάδες. Οι "βασιλικοί μπλε" έβγαλαν αντίδραση και στα δύο επόμενα ματς πήραν τέσσερις βαθμούς. Αρχικά έφεραν 1-1 στη Στουτγάρδη, σε ματς που μπορούσαν να κερδίσουν (xGoals 0,71-2,10) και εν συνεχεία επικράτησαν δίκαια με 3-1 της ουραγού Μπόχουμ.

Στο αποψινό ντέρμπι, το πιθανότερο είναι πως η Ντόρτμουντ θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Σάλκε θα προσπαθήσει να χτυπήσει σε κάποια μετάβαση. Σημειώνεται, ότι η ομάδα του Φρανκ Κράμερ έχει από τα μικρότερα ποσοστά κατοχής (40,83%) στο πρωτάθλημα και γενικά βολεύεται να παίζει πίσω από την μπάλα.

Με τη σειρά της, η Ντόρτμουντ προσπαθεί φέτος να βρει μία καλύτερη ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας και να μην εκτίθεται όταν χάνει την μπάλα και οι γραμμές της βρίσκονται ψηλά στο γήπεδο. Δεν αποκλείεται λοιπόν να πάμε σε ένα ματς υπομονής, έστω κι αν η παράδοση των μεταξύ τους αγώνων φωνάζει για Over 2,5.

Στα τελευταία οκτώ ντέρμπι του Ρουρ, το Over 2,5 εμφανίστηκε έξι φορές. Η Σάλκε πάντως έμεινε άσφαιρη στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια με την Ντόρτμουντ, χάνοντας μάλιστα με βαρύ σκορ τα τρία πιο πρόσφατα (4-0, 3-0, 4-0).

Στοιχηματικά, ούτε οι αποδόσεις του άσου στο 1.35-1.40 προκαλούν ενδιαφέρον, ούτε αυτές του Over 2,5 στο 1.45. Η στροφή λοιπόν στα ειδικά στοιχήματα είναι μονόδρομος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο παίκτης που ξεχωρίζει στο ρόστερ της Ντόρτμουντ και μπορεί να εξελιχθεί στο επόμενο χαφ της εθνικής Αγγλίας, τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια, είναι ασφαλώς ο Μπέλιγχαμ. Ο 19χρονος άσος είναι ο ορισμός του box to box χαφ. Μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση στο έξι και στο οκτώ.

Είναι εξαιρετικός στην ανάκτηση της κατοχής και στο πρέσινγκ. Είναι μαχητικός στις προσωπικές μονομαχίες. Έχει κάθετα τρεξίματα, βγάζει τρομερή ενέργεια, πατάει την περιοχή και απειλεί την αντίπαλη εστία.

Γερμανία Προγνωστικά

Στη φετινή Bundesliga έχει 2,2 τελικές ανά ματς. Συνολικά έχει κάνει 13 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι τέσσερις βρήκαν εστία. Αντίστοιχα, την περσινή σεζόν έκανε συνολικά 44 τελικές, με 12 από αυτές να είναι on target.

Ο Μπέλιγχαμ έχει το potential να αγωνιστεί στο Big6 της Premier League και αυτή τη στιγμή είναι μακράν το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της Ντόρτμουντ, αφού η χρηματιστηριακή του αξία υπερβαίνει τα 80 εκατ. ευρώ.

Το να σκοράρει σήμερα, κόντρα στη Σάλκε, όπως το έκανε με τη Σίτι και την Κοπεγχάγη, προσφέρεται στο ελκυστικό 5.50. Για όποιον δεν θέλει να πάρει τόσο μεγάλο ρίσκο, μπορεί να πάει στο πιο safe 2.20, να βρει έστω μία τελική στο στόχο.

Η Ντόρτμουντ είναι δεδομένο πως χρειάζεται επιθετικές βοήθειες από τις πίσω γραμμές και ιδίως από τους χαφ. Και αυτό διότι ο Μοντέστ ακόμη δεν έχει καταφέρει προσαρμοστεί στο σύστημα των "κιτρινόμαυρων”. Ο Αλέ παραμένει από το ξεκίνημα της σεζόν εκτός με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ οι Μάλεν και Αντεγιέμι, δεν έχουν βρει ρυθμό, καθώς προέρχονται από τραυματισμό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντόρτμουντ – Σάλκε: Μπέλιγχαμ 1+ τελική στο στόχο (απόδοση 2.20), 16:30
TAGS BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ