TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Με... αύρα Κέιν η Μπάγερν κόντρα στη Λειψία, ποντάρισμα στο 1.82

Ο Τόμας Τούχελ στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Λειψία
Ο Τόμας Τούχελ στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Λειψία 2023 AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Μπάγερν και Λειψία κοντράρονται απόψε στο Μόναχο για τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Σούπερ Καπ. Προγνωστικά και ανάλυση.

Εβδομάδα αποκαλυπτηρίων στη Γερμανία, αφού διεξάγεται ο πρώτος γύρος του κυπέλλου με τη συμμετοχή και των ομάδων της Bundesliga. Ωστόσο, τα φώτα απόψε θα πέσουν κυρίως στην Αλιάντς Αρένα για το Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Μπάγερν και τη Λειψία.

Φυσικά, η Μπάγερν κινείται πλέον σε ρυθμούς Χάρι Κέιν. Η... πολύκροτη μεταγραφή του Άγγλου στράικερ από την Τότεναμ επιτέλους ολοκληρώθηκε και έτσι οι Βαυαροί, έστω με έναν χρόνο καθυστέρηση, κάλυψαν ιδανικά το κενό που άφησε ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, φεύγοντας το προηγούμενο καλοκαίρι για την Μπαρτσελόνα.

Η αποχώρηση του Λεβαντόβσκι παραλίγο να κοστίσει πολύ ακριβά στην Μπάγερν την περσινή σεζόν. Οι Βαυαροί παρότι αποφάσισαν να αλλάξουν τεχνικό τον Μάρτιο, προσλαμβάνοντας τον Τόμας Τούχελ αντί του Γιούλιαν Νάγκελζμαν, απέτυχαν παταγωδώς στο κύπελλο και στο Champions League, ενώ στο πρωτάθλημα κατέκτησαν τον τίτλο μάλλον από... σπόντα.

Για την ακρίβεια, "αυτοκτόνησε" την τελευταία αγωνιστική η Ντόρτμουντ, εντός έδρας κόντρα στην αδιάφορη Μάιντς και έτσι η "σαλατιέρα" κατέληξε για 11η διαδοχική σεζόν στο Μόναχο.

Βέβαια, η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν έκρυψε τα προβλήματα της ομάδας κάτω από το χαλάκι. Η διοίκηση θορυβημένη από την αγωνιστική εικόνα της περασμένης σεζόν απέλυσε τόσο τον Ολιβερ Καν (CEO), όσο και τον Σαχάν Σαλιχάμιτζιτς (αθλητικός διευθυντής), ρίχνοντας ουσιαστικά το φταίξιμο σε αυτούς τους δύο για το γεγονός ότι η Μπάγερν κινδύνευσε πέρυσι να χάσει τα πάντα. Αντίθετα, ο Τούχελ συνεχίζει κανονικά στον πάγκο και πρακτικά θα αρχίσει να κρίνεται από το φετινό καλόκαιρι.

Πέρα από τον Κέιν, η μεταγραφή του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, οι... ισόβιοι πρωταθλητές Γερμανίας απέκτησαν επίσης τον Κιμ από τη Νάπολι με 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπέγραψαν ως ελεύθερους τον χαφ Λάιμερ (Λειψία) και τον μπακ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ). Επίσης, είναι δεδομένο πως θα αποκτήσουν και έναν τερματοφύλακα για μπακ-απ του Νόιερ.

Στον αντίποδα, παρελθόν αποτελεί ο Μανέ, που πέρασε και δεν ακούμπησε, όπως επίσης και ο Ερναντές, που ποτέ δεν δικαιολόγησε το κόστος της μεταγραφής του (τον είχε αποκτήσει η Μπάγερν με 80 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Κέιν δηλώνει έτοιμος να παίξει και στο Σούπερ Καπ

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, ο Τούχελ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Γκερέιρο και τον ανέτοιμο Νόιερ. Πιθανότατα θα μπουν στην αποστολή ο Τσούπο-Μοτίνγκ και ο Μίλερ, που έρχονται από τραυματισμούς, ωστόσο δεν είναι σε θέση να ξεκινήσουν βασικοί. Σε ό,τι αφορά στον Κέιν, θα αποτελέσει έκπληξη αν ο Τούχελ τον συμπεριλάβει στην αποστολή, δεδομένου ότι η Μπάγερν μόλις πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου άσου. Ο πρώην φορ της Τότεναμ πάντως δήλωσε ανυπόμονος και είπε πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί κανονικά ακόμη και σήμερα!

Σε ό,τι αφορά στη Λειψία, κατέκτησε πέρυσι το κύπελλο Γερμανίας για δεύτερη διαδοχική σεζόν και πλέον εντυπώνεται στις συνειδήσεις όλων ως μία από τις νέες μεγάλες δυνάμεις της χώρας, παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε μόλις πριν 14 χρόνια.

Με τον Μάρκο Ρόζε στον πάγκο (πρώην τεχνικός της Ντόρτμουντ, της Γκλάντμπαχ και της Ζάλτσμπουργκ), απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα της Bundesliga μέσα στο 2023. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως έκλεισε το περασμένο πρωτάθλημα με επτά νίκες στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές.

Φέτος, η Λειψία θα είναι αρκετά αλλαγαμένη, αφού πώλησε σημαντικούς ποδοσφαιριστές της. Μόνο για την τριάδα Γκβάρντιολ (Μάντσεστερ Σίτι), Σομποσλάι (Λίβερπουλ) και Ενκουνκού (Τσέλσι), οι “ταύροι” εισέπραξαν 220 εκατομμυρία ευρώ!

Βέβαια, έχοντας γεμίσει τα ταμεία της, η Λειψία δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Τουναντίον, προχώρησε σε πολύ δυνατές μεταγραφές, αποκτώντας τον φορ Οπεντά (Λανς), τους Σέσκο (φορ) και Ζάιβαλντ από τη Ζάλτσμπουργκ, τους μεσοεπιθετικούς Μπαουμγκάρτνερ (Χοφενχάιμ), Καρβάλιο (Λίβερπουλ), Σίμονς (Παρί Σεν Ζερμέν) και τους στόπερ Λουκεμπά (Λιόν) και Μπιτσιαμπού (Παρί Σεν Ζερμέν). Όλοι τους σπουδαία prospects και εξαιρετικά ταλαντούχοι.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ρόστερ παρέμειναν ουκ ολίγες ηγετικές φυσιογνωμίες, όπως ο Ντάνι Ολμο, ο Ορμπαν, ο Βέρνερ και ο Φόρσμπεργκ. Γενικά, η Λειψία θα είναι και φέτος από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ στη Γερμανία, δεδομένου ότι διαθέτει ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο, φρεσκάδα και νιάτα.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Υπενθυμίζεται, ότι Μπάγερν και Λειψία είχαν συναντηθεί και πέρυσι στο Σούπερ Καπ, με τους Βαυαρούς να κερδίζουν με 5-3. Παραδοσιακά το γερμανικό Σούπερ Καπ προσφέρει γκολ και θέαμα. Από το 2017 και μετά σε έξι τελικούς εμφανίστηκαν πέντε Over 3,5.

Η Μπάγερν είναι το λογικό φαβορί, αφού παίζει στην έδρα της, υπάρχει ενθουσιασμός μετά την απόκτηση του Κέιν και έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο 10 φορές σε 16 συμμετοχές. Σε τιμές πάντως στο 1.50 δεν υπάρχει κανένα στοιχηματικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι μιλάμε για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Ούτως ή άλλως, η Λειψία τον περασμένο Μάιο δεν μάσησε στο Μόναχο και κέρδισε 3-1 την Μπάγερν για το πρωτάθλημα.

Προτιμότερο το combo Goal/Goal & Over 2,5 σε τιμές λίγο πάνω από το 1.80. Σημειώνεται ότι το αμφίσκορο επιβεβαιώθηκε και στα πέντε τελευταία ματς της Μπάγερν με τη Λειψία. Επίσης, όλα τα δυνατά φιλικά προετοιμασίας των Βαυαρών πήγαν στο Goal/Goal & Over 2,5. Έχασε 2-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι, κέρδισε όμως με 4-3 τη Λίβερπουλ και 4-2 τη Μονακό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν – Λειψία: Goal/Goal & Over 2,5 (απόδοση 1.82), 21:45
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ