BIG GAMES BET

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αρσεναλ: Προσεκτικό ντέρμπι υπομονής που δίνει το 2.10

Ο Σάντσο πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τσέλσι | 28 Νοεμβρίου 2021
Ο Σάντσο πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τσέλσι | 28 Νοεμβρίου 2021 @2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η πολύ πιο προσεκτική προσέγγιση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η βελτιωμένη αμυντικά Αρσεναλ οδηγούν στο 2.10.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Αρσεναλ (22:15 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24) στο Ολντ Τράφορντ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Premier League. Ο άσος είναι φαβορί στο 2.00 κατά μέσο όρο, ενώ το διπλό παίζει σε τιμές άνω του 3.60.

Μολονότι δεν έχει καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ με την Αρσεναλ θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για το βασικό στόχο των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα, που δεν είναι άλλος από την τετράδα. Οι “κόκκινοι διάβολοι” βρίσκονται ήδη στο -6 από την τέταρτη Γουέστ Χαμ και στο -5 από την πέμπτη Αρσεναλ, συνεπώς το αποψινό ντέρμπι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ να ψαλιδίσει τη διαφορά της από τις βασικές διεκδικήτριες της τέταρτης θέσης.

Αλλαγή πλεύσης στη Γιουνάιτεντ

Φυσικά, η κατάσταση στη Γιουνάιτεντ τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά ιδιαίτερη. Η ομάδα πήρε την απόφαση να απομακρύνει από τον πάγκο της τον Ολε Γκούναρ Σόλτσκιερ μετά το οδυνηρό 4-1 από τη Γουότφορντ και πλέον περνάει σε μία μεταβατική περίοδο, κατά την οποία κυρίαρχο ρόλο θα παίξει ο Ραλφ Ράνγκνικ.

Η πρόσληψη του πρώην τεχνικού της Λειψίας ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τη Γιουνάιτεντ, παρόλα αυτά στον πάγκο των “μπέμπηδων” θα κάτσει και απόψε ο Μάικλ Κάρικ, για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι. Στα προηγούμενα δύο ματς με τον Κάρικ σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού η Γιουνάιτεντ κέρδισε 2-0 εκτός έδρας τη Βιγιαρεάλ και πήρε έναν μάλλον ανέλπιστο βαθμό στο Στάμφορντ Μπριτζ από την Τσέλσι.

Ειδικά, στο παιχνίδι με την Τσέλσι η απόφαση να μείνει στον πάγκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, προφανώς προκάλεσε τεράστια έκπληξη. Εκ του αποτελέσματος πάντως, το πλάνο του Κάρικ (πιθανότατα με τις ευλογίες του Ράνγκνικ) δούλεψε, αφού η Γιουνάιτεντ έχοντας μπροστά, τους Σάντσο και Ράσφορντ πήρε περισσότερα τρεξίματα σε φάση άμυνας, όπου περιορίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Επίσης, επιτυχημένη κρίνεται η επιλογή της τριάδας ΜακΤόμινι, Μάτιτς, Φρεντ στον άξονα, καθώς οι τρεις τους αναχαίτισαν σε μεγάλο βαθμό τις κατά κύματα επιθέσεις των “μπλε”. Συνολικά λοιπόν, η Γιουνάιτεντ πήρε σχετικά καλό βαθμό αμυντικά στο Λονδίνο, παίζοντας με άμυνα κατά 3/4 αναπληρωματικών και με λίγο τύχη τσίμπησε το βαθμό, αφού κατάφερε να σκοράρει με μόλις τρεις τελικές.

Είναι εμφανές πλέον ότι στους “κόκκινους διαβόλους” γίνεται μία προσπάθεια να συμμαζευτεί πρώτα η άμυνα, καθώς η εικόνα στα τελευταία ματς στην Premier League ήταν αποκαρδιωτική. Τέσσερα γκολ παθητικό κόντρα στη Γουότφορντ, πέντε από τη Λίβερπουλ, τέσσερα από τη Λέστερ και δύο σβηστά από τη Σίτι.

Σταθερή αμυντικά η Αρσεναλ, ερωτηματικό ο χαρακτήρας της

Στα βήματα της αμυντικής σταθεροποίησης κινείται εδώ και πολύ καιρό και ο Μικέλ Αρτέτα στην Αρσεναλ. Μετά το ντροπιαστικό 5-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στα τέλη Αυγούστου, οι “κανονιέρηδες” έσφιξαν αισθητά την αμυντική τους λειτουργία και στις δέκα επόμενες αγωνιστικές κράτησαν το μηδέν έξι φορές. Μοναδική παραφωνία είναι πρακτικά η εμφάνιση στο Ανφιλντ, όπου η Αρσεναλ έπεσε πρακτικά αμαχητί και συνετρίβη με 4-0.

Αναπόφευκτα, τίθεται θέμα χαρακτήρα στην Αρσεναλ σε ό,τι αφορά στα μεγάλα ματς, όμως κακά τα ψέματα η φετινή Γιουνάιτεντ δεν είναι ούτε Σίτι, ούτε Λίβερπουλ για να σπείρει τον πανικό στο νεανικό σύνολο του Αρτέτα, ο οποίος έχει βγάλει μπροστά τους πιτσιρικάδες Σακά και Σμιθ-Ρόου και αυτοί με τη σειρά τους τον βγάζουν μέχρι στιγμής ασπροπρόσωπο.

Επιστρέφει ο Μαγκουάιρ – Παίζει ο Ρονάλντο

Για τη Γιουνάιτεντ είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος αναμένεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά στην πίσω γραμμή, αντικαθιστώντας τον επιρρεπή στα λάθη Μπαϊγί. Αντίθετα, είναι αβέβαιη η επιστροφή των Σο και Καβάνι, ενώ παραμένουν εκτός οι Πογκμπά και Βαράν.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, λογικά ο Κάρικ θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Ρονάλντο αντί του Ράσφορντ, αφού απόψε η Γιουνάιτεντ αναμένεται να έχει πιο κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι, συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Τσέλσι.

Στην Αρσεναλ, είναι ξανά εκτός ο Τσάκα, ενώ υπάρχει μία ανησυχία για τον Σακά, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 2-0 επί της Νιούκαστλ και υπάρχει πιθανότητα να μην ξεκινήσει απόψε βασικός. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιστρατευτεί ένας εκ των Μαρτινέλι ή Πεπέ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αρσεναλ: Στοιχηματική Πρόταση

Η Αρσεναλ είναι αήττητη στα τελευταία έξι παιχνίδια της απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε επίπεδο Premier League και μάλιστα έχει να δεχθεί γκολ από τον Σεπτέμβριο του 2019. Στο Ολντ Τράφορντ οι “κανονιέρηδες” έχουν να ηττηθούν από το Απρίλιο του 2018. Εκτοτε μετρούν δύο ισοπαλίες και μία νίκη πέρυσι τον Νοέμβριο.

Μετά το εκκωφαντικό 8-2 της Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2011/12, όλα τα επόμενα μεταξύ τους ντέρμπι στο Θέατρο των Ονείρων ήταν κλειστά και κανένα δεν κρίθηκε με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ. Μάλιστα, από τα τελευταία οχτώ, τα πέντε έληξαν στο under 2,5.

Η Αρσεναλ θεωρητικά υπερέχει σε επίπεδα ενέργειας, αφού δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την τρέχουσα σεζόν, παρόλα αυτά δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι στο Ολντ Τράφορντ υπάρχει ξανά μία συγκρατημένη αισιοδοξία μετά τις τελευταίες δύο εμφανίσεις και την αλλαγή τεχνικού.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται ένα ντέρμπι με μπόλικη τακτική. Η Γιουνάιτεντ δεν είναι σε θέση να πνίξει έναν ποιοτικό αντίπαλο και λογικά θα προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι υπομονής. Από την άλλη, η Αρσεναλ δεν θα πει όχι και στο ενδεχόμενο της ισοπαλίας, επομένως δεν έχει λόγο να πάρει υπερβολικά ρίσκα.

Αν προσθέσουμε στην εξίσωση και το γεγονός ότι οι “κανονιέρηδες” έχουν τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση της κατηγορίας μαζί με τη Νόριτς με μόλις τρία τέρματα, τότε μοιάζει αρκετά πιθανό να δούμε τελικά ένα αρκετά προσεκτικό ντέρμπι με χαμηλό σκορ. Στο 2.10 το under 2,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αρσεναλ: Under 2,5 (απόδοση 2.10), 22:15

S24 BET - Προγνωστικά Στοιχήματος & Αναλύσεις

Η νέα στήλη του S24 BET με αποκλειστικό και μοναδικό περιεχόμενο για το στοίχημα είναι εδώ! Προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο και μπάσκετ με την έγκυρη υπογραφή των δημοσιογράφων του SPORT24! Ανακαλύψτε περισσότερες ειδήσεις, προγνωστικά και αναλύσεις στο S24 BET.

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ