BIG GAMES BET

Λίβερπουλ - Αρσεναλ: Ματς πρόκληση για τους "κανονιέρηδες", δεδομένα για χορταστικό ντέρμπι στο 1.83

Ο Έμιλ Σμιθ-Ρόουβ πανηγυρίζει το γκολ του στο παιχνίδι ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Άστον Βίλα
Ο Έμιλ Σμιθ-Ρόουβ πανηγυρίζει το γκολ του στο παιχνίδι ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Άστον Βίλα © 2021 IAN WALTON / AP IMAGES

Η φορμαρισμένη Αρσεναλ δοκιμάζεται στο Ανφιλντ με τη Λίβερπουλ σε ένα ντέρμπι που η μεταξύ τους παράδοση "δείχνει" σκορ και θέαμα.

Πριν δύο μήνες κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στη 12η αγωνιστική της Premier League, η Λίβερπουλ θα υποδέχεται στο Ανφιλντ την Αρσεναλ (19:30 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24) και η διαφορά τους θα είναι μόλις δύο βαθμοί!

Υπενθυμίζεται ότι η Αρσεναλ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρεις ήττες, 0-9 γκολ και το μέλλον του Μικέλ Αρτέτα έμοιαζε τότε δυσοίωνο. Αυτή τη στιγμή όμως η Αρσεναλ τρέχει το κορυφαίο αήττητο σερί (6-2-0) στο αγγλικό πρωτάθλημα και έχει απόψε την ευκαιρία να βάλει από κάτω τη Λίβερπουλ αν καταφέρει να την κερδίσει.

Βέβαια, όσο βελτιωμένη κι αν είναι η ομάδα του Αρτέτα κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν φαντάζει κι αυτό ασφαλώς αντικατοπτρίζεται και στο σετ του αγώνα, όπου ο άσος είναι το απόλυτο φαβορί σε αποδόσεις στο 1.50.

Λίβερπουλ - Αρσεναλ: Προνωστικά και Ανάλυση

Το θετικό βέβαια για τους "κανονιέρηδες" είναι ότι θα παίξουν στο Ανφιλντ με την ψυχολογία τους στα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν να τρέξουν αήττητο σερί οχτώ αγώνων από τον Δεκέμβριο του 2018. Η δουλειά του Αρτέτα είναι φανερό πλέον πως αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Ο Καταλανός έχει κατασταλάξει σε πρόσωπα και σχήματα, οι νεαροί σταρ Σακά και Σμιθ-Ρόου εμπνέουν το κοινό και το κυριότερο η ομάδα απέκτησε επιτέλους αμυντική σταθερότητα.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο άλλωστε ότι στα τελευταία δέκα επίσημα παιχνίδια, η Αρσεναλ δέχθηκε συνολικά λιγότερα γκολ, απ’ όσα είχε δεχθεί στο 5-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ανησυχητικό για τους Λονδρέζους είναι ότι έχουν αρνητική παράδοση κόντρα στη Λίβερπουλ. Από τότε που ανέλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ τους Reds, η Λίβερπουλ έχει απολογισμό 7-3-1 σε 11 ματς Premier League κόντρα στην Αρσεναλ εντός-εκτός. Επίσης, είναι γεγονός ότι οι "κανονιέρηδες" δεν περνούν καλά όταν επισκέπτονται το Ανφιλντ, καθώς έχουν να κερδίσουν εκεί για το πρωτάθλημα από το 2012. Εκτοτε, σε οχτώ αναμετρήσεις για την Premier μετρούν έξι ήττες και δύο ισοπαλίες με γκολ 28-10!

Κρας τεστ για την Αρσεναλ - Must win για τη Λίβερπουλ

Εκ των πραγμάτων λοιπόν για την Αρσεναλ το ματς στο Λίβερπουλ είναι το απόλυτο κρας τεστ δυνάμεων. Μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να μοιάζει ένα πολύ πιο οργανωμένο σύνολο συγκριτικά με το συνονθύλευμα, που διασύρθηκε στο Μάντσεστερ στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στον κόσμο που μπορούν να ματσάρουν το ρυθμό και την ένταση της Λίβερπουλ μέσα στο Ανφιλντ.

Η Λίβερπουλ άλλωστε, μετά την απρόσμενη γκέλα με την Μπράιτον και την ήττα από τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, που της διέκοψε ένα αήττητο σερί 25 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις είναι δεδομένο πως θα ψάξει αντίδραση. Το αρνητικό για τον Κλοπ είναι ότι έχει αρκετά προβλήματα απουσιών με τους Κεϊτά, Μίλνερ, Φιρμίνιο εκτός και τους Ρόμπερτσον, Χέντερσον αμφίβολους μετά τις εθνικές τους υποχρεώσεις.

Αν ο Ρόμπερτσον δεν αγωνιστεί, τότε θα ξεκινήσει ο Τσιμίκας αριστερός μπακ, ενώ στους χαφ υπάρχει η λύση του Τιάγκο, εφόσον κριθεί ανέτοιμος ο Χέντερσον. Την τριάδα μπροστά, ελλείψει του Φιρμίνιο, θα τη συμπληρώσει ως είθισται ο Ζότα δίπλα σε Σαλάχ και Μανέ. Στον αντίποδα, ο Αρτέτα θα πάει κλασικά με 4-2-3-1, τον Ομπαμεγιάνγκ στην κορυφή, τους Σάκα, Σμιθ-Ρόου στους εξτρέμ και έναν εκ των Λακαζέτ ή Εντεγκαρντ σε ρόλο δεκαριού.

Λίβερπουλ - Αρσεναλ: Στοιχηματική Πρόταση

Αν βάλουμε κάτω τη φόρμα της Αρσεναλ και το γεγονός ότι η Λίβερπουλ μετράει 12/14 over 2,5 στα τελευταία επίσημα παιχνίδια της, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ένα χορταστικό ντέρμπι απόψε στο Ανφιλντ.

Αλλωστε, τα τελευταία οχτώ μεταξύ τους ματς για την Premier στο συγκεκριμένο γήπεδο έληξαν με over 2,5 και τα επτά εξ αυτών με Goal/Goal. Γενικά, η Αρσεναλ έχει τον τρόπο της να βάζει ένα γκολ στο Ανφιλντ, αφού από το 2007 και μετά, σε 15 εκτός έδρας παιχνίδια με τη Λίβερπουλ έμεινε στο μηδέν μόνο μία φορά! Σε τιμές άνω του 1.80 παίζει το συνδυαστικό over 2,5 και Goal/Goal.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Λίβερπουλ - Αρσεναλ: Goal/Goal και Over 2,5 (απόδοση 1.83), 19:30

S24 BET - Προγνωστικά Στοιχήματος & Αναλύσεις

Η νέα στήλη του S24 BET με αποκλειστικό και μοναδικό περιεχόμενο για το στοίχημα είναι εδώ! Προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο και μπάσκετ με την έγκυρη υπογραφή των δημοσιογράφων του SPORT24! Ανακαλύψτε περισσότερες ειδήσεις, προγνωστικά και αναλύσεις στο S24 BET.

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ