BIG GAMES BET

Λιλ - Λανς: Προγνωστικά και Ανάλυση - Με δυνατή παράδοση η έδρα στο ντέρμπι

Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λιόν σε αγώνα για τη Ligue 1
Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λιόν © 2022 LAURENT CIPRIANI/ASSOCIATED PRESS

Το μεγάλο ντέρμπι του γαλλικού βορρά ανάμεσα στη Λιλ και τη Λανς κλέβει την παράσταση από το αποψινό στοιχηματικό πρόγραμμα της Ligue 1. Η παράδοση δείχνει άσο.

Πολύ μεγάλο ντέρμπι στον γαλλικό βορρά απόψε το βράδυ (22:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24), με τη Λιλ να υποδέχεται τη Λανς για την 32η αγωνιστική της Ligue 1. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Υπενθυμίζεται, ότι την περσινή σεζόν, οι οπαδοί της Λανς είχαν ζητήσει από την ομάδα τους να στήσει "μπλόκο" στη Λιλ, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, για να μην καταλήξει ο τίτλος στους "λιλουά". Τελικά, η Λανς δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε 3-0 και το Σαμπιονά βάφτηκε στα χρώματα της Λιλ.

Προγνωστικά Γαλλία: Λιλ - Λανς

Την τρέχουσα σεζόν όμως, η Λανς πήρε εις διπλούν το αίμα της πίσω, αφού κέρδισε τόσο στο πρωτάθλημα με 1-0, στον πρώτο γύρο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όσο και στο κύπελλο, όπου απέκλεισε τη Λιλ στα πέναλτι, στις αρχές Ιανουαρίου.

Το αποψινό παιχνίδι έχει πολύ σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός και αμφότερες προσπαθούν να πλησιάσουν την πεντάδα, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Λιλ είναι αήττητη οχτώ σερί αγωνιστικές (4-4-0), παρόλα αυτά έρχεται από δύο κολλητές ισοπαλίες με Μπορντό (0-0) και Ανζέ (1-1), που της έκοψαν τη φόρα. Από την άλλη, η Λανς πέτυχε σπουδαία νίκη την προηγούμενη αγωνιστική, με 3-0 επί της Νις, σε ματς που έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 17' μέχρι το 57'. Μάλιστα, ήταν εντυπωσιακό ότι έβαλε δύο γκολ (51', 55') όσο είχε αριθμητικό μειονέκτημα.

Το αρνητικό πάντως για τη Λανς, είναι αφενός η απουσία του αναντικατάστατου αμυντικού χαφ Ντουκουρέ, ο ο οποίος είναι τιμωρημένος, αφετέρου ότι θα αγωνιστεί απόψε χωρίς τη βοήθεια των οπαδών της, καθώς απαγορεύτηκε η μετακίνηση. Σημειώνεται ότι πάνω από 6.000 φίλοι της, παραβρέθηκαν στην ανοιχτή προπόνηση της Τετάρτης για να "ντοπάρουν" ψυχολογικά την ομάδα του Φρανκ Εζ, εν όψει του αποψινού ντέρμπι.

Παρόμοιες εικόνες βέβαια, εκτυλίχθηκαν και στο προπονητικό κέντρο της Λιλ, με πολυάριθμους οπαδούς να συγκεντρώνονται ζητώντας επιτακτικά τη νίκη επί της "μισητής" Λανς.

Η Λιλ έχει εξαιρετική παράδοση εντός έδρας, μετρώντας οχτώ νίκες και μία ισοπαλία σε εννιά παιχνίδια με τη Λανς, για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Για το σύνολο του Ζοσελίν Γκουβερνέκ είναι κομβικής σημασίας να δοθεί συνέχεια σε αυτήν την παράδοση, διότι για τη Λιλ θα θεωρηθεί εντελώς αποτυχημένη η σεζόν, αν δεν κατακτηθεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, έστω για το Conference League.

Λόγω έδρας και παράδοσης, ο άσος έχει το προβάδισμα και μάλιστα κινείται πτωτικά από το 2.10-2.15 σε τιμές κάτω του 2.00 στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες. Για τη Λιλ, μία νίκη επί της Λανς, μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο έναυσμα προκειμένου να εξαπολύσει την τελική της αντεπίθεση για την πεντάδα. Άλλωστε, βάσει xGoals, οι "λιλουά" είναι η πιο αδικημένη ομάδα της κατηγορίας, αφού έχει μαζέψει μόλις 48 βαθμούς με xPoints 56,91. Θα μπορούσε δηλαδή να έχει τουλάχιστον οκτώ βαθμούς παραπάνω και να διεκδικεί τώρα την έξοδό της στο Champions League.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λιλ – Λανς: 1 (απόδοση 1.98), 22:00
TAGS BIG GAMES BET ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ