ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Κροατία - Αυστρία: Προγνωστικά και ανάλυση - Επιλογή στο 3.75

Ο Μάριο Πάσαλιτς με τη φανέλα της εθνικής Κροατίας στο φιλικό με τη Βουλγαρία στο Κατάρ
Ο Μάριο Πάσαλιτς με τη φανέλα της εθνικής Κροατίας στο φιλικό με τη Βουλγαρία © 2022 DARCO BANTIC/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το παιχνίδι της Κροατίας κόντρα στην Αυστρία για το Nations League.

Κροατία και Αυστρία ξεκινούν απόψε τις υποχρεώσεις τους στο Nations League 2022/23 από το Οσιγιεκ (21:45 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Βρίσκονται στον πρώτο όμιλο της League A, μαζί με τη Γαλλία και τη Δανία, που παίζουν την ίδια ώρα στο Παρίσι.

Κροατία - Αυστρία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο προηγούμενο Nations League, η Κροατία μάζεψε μόλις τρεις βαθμούς (1-0-5) σε όμιλο με Γαλλία, Πορτογαλία και Σουηδία. Στα προκριματικά του Μουντιάλ πάντως, οι Κροάτες είχαν απολογισμό 7-2-1, τερμάτισαν πρώτοι, μπροστά από τη Ρωσία και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην τελική φάση.

Υπενθυμίζεται, ότι η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ στο Euro 2020 αποκλείστηκε στους "16" από την Ισπανία στην παράταση.

Η Αυστρία από την πλευρά της, πρώτευσε σε όμιλο με Νορβηγία, Ρουμανία και Βόρεια Ιρλανδία στο Nations League 2020/21 και κέρδισε έτσι τον προβιβασμό της στη League A. Παράλληλα, εξασφάλισε μία δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, ωστόσο στο μπαράζ με την Ουαλία, τον περασμένο Μάρτιο, ηττήθηκε με 2-1.

Αυτή η ήττα οδήγησε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας στην απομάκρυνση του Φράνκο Φόντα. Στη θέση του προσλήφθηκε ο Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος μετά το παντελώς αποτυχημένο πέρασμά του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11 νίκες σε 29 ματς), θα κάνει απόψε ντεμπούτο στον πάγκο των Αυστριακών.

Από την αποστολή της Κροατίας κυριότερη απουσία είναι αυτή του Πέρισιτς, που πήρε μεταγραφή στην Τότεναμ. Λείπουν επίσης ο Ρέμπιτς (Μίλαν) και ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια (Χάιντουκ).

Στην Αυστρία τα προβλήματα επικεντρώνονται κυρίως στην άμυνα, καθώς δεν είναι διαθέσιμος για απόψε ο Αλάμπα (Ρεάλ), ενώ είναι εκτός επίσης οι καλοί στόπερ Χιντερέγκερ (Αϊντραχτ), Λίνχαρτ (Φράιμπουργκ) και ο στόπερ/χαφ Γκρίλιτς (Χοφενχάιμ).

Στο ρόστερ των Αυστριακών, πιο αναγνωρίσιμος παίκτης είναι ο Μάρκο Αρναούτοβιτς, που έκανε φέτος εξαιρετική χρονιά με την Μπολόνια, σημειώνοντας 14 γκολ στη Serie A. Τα πιο καυτά ονόματα πάντως είναι ο θηριώδης φορ της Στουτγάρδης, Σάσα Κάλαϊτζιτς και ο χαφ της Λειψίας Κόνραντ Λάιμερ, που πραγματοποίησε σπουδαία σεζόν. Αμφότεροι βρίσκονται πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα της Μπάγερν.

Στον αντίποδα, η Κροατία με την τριάδα Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς υπερέχει ξεκάθαρα στη μεσαία γραμμή. Ο Ντάλιτς πάντως δύσκολα θα δώσει φανέλα βασικού στον 36χρονο Μόντριτς, που μόλις το περασμένο Σάββατο πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League με τη Ρεάλ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το πιθανότερο είναι πως η Κροατία θα ξεκινήσει με τους Μπρόζοβιτς και Κόβατσιτς στους χαφ και τριάδα τους Μπρέκαλο, Πάσαλιτς και Ορσιτς πίσω από τον Κράμαριτς. Ο άσος της Χοφενχάιμ έρχεται από τη χειρότερή του χρονιά, από τότε που μετακόμισε στην Bundesliga, σημειώνοντας μόλις 6 γκολ σε 32 συμμετοχές. Αντίθετα, πολύ πιο γεμάτα παιχνίδια έκαναν ο Πάσαλιτς με την Αταλάντα, έχοντας 13 γκολ στη Serie A και ο Όρσιτς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σκοράροντας 14 φορές. Από τους δύο τελευταίους, την καλύτερη απόδοση για anytime κόντρα στην ευάλωτη άμυνα της Αυστρίας, την έχει ο Πάσαλιτς στο 3.75.

Σε ό,τι αφορά στο σημείο, ο άσος στο 1.95 έχει τον πρώτο λόγο. Η Κροατία άλλωστε σε πέντε αναμετρήσεις με την Αυστρία στο παρελθόν, μετράει ισάριθμες νίκες. Θα κρατήσουμε πάντως πισινή, αφενός διότι υπάρχει το ντεμπούτο του Ράνγκνικ στον πάγκο της Αυστρίας, αφετέρου γιατί όλα δείχνουν ότι ο Μόντριτς δεν θα ξεκινήσει βασικός.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κροατία – Αυστρία: Πάσαλιτς να σκοράρει (απόδοση 3.75), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ