ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Κλειδί ο ρυθμός για τον Ολυμπιακό, με "πρέπει" ο Ερυθρός Αστέρας, με φόρμα η Μονακό

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον τεχνικό της Φενέρ, Δημήτρη Ιτούδη
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον τεχνικό της Φενέρ, Δημήτρη Ιτούδη INTIME

Η... σκακιέρα της Πόλης, το must win του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στην Μπάγερν και η Μονακό που αρχίζει να αρέσει. Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της βραδιάς από την 6η αγωνιστική της EuroLeague.

Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε θα τεθούν απόψε για πρώτη φορά αντιμέτωποι (19:45 Novasports Prime, Live από το SPORT24) μετά την περσινή δραματική σειρά των πλέι-οφ, που είχε βρει νικητές τους ερυθρόλευκους με 3-2. Από τον περασμένο Μάιο βέβαια, έχουν αλλάξει πολλά και στις δύο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός είναι φανερό πως ακόμη δεν έχει βρει το επιθετικό flow που χαρακτηρίζει τις ομάδες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος έπαιξαν πέρυσι το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, έχοντας ως βασική επιθετική σταθερά τον Σάσα Βεζένκοβ. Προς το παρόν, ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει τα περσινά του στάνταρ, ούτε να βρει ένα ξεκάθαρο σημείο αναφοράς στην επίθεσή του.

Τη Δεύτερα, οι ερυθρόλευκοι έχασαν μέσα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό για τη Stoiximan Basket League, σημειώνοντας μόλις 54 πόντους. Ο κόουτς Μπαρτζώκας παραδέχθηκε πως η ομάδα του είχε έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό. Είναι αλήθεια, πως πνευματικά ο Ολυμπιακός δεν διαχειρίστηκε σωστά τις συνθήκες ενός αιώνιου ντέρμπι, το οποίο είχε και την ιδιαιτερότητα της επιστροφής του Κώστα Σλούκα στο Φάληρο, ως αντίπαλος, φορώντας αυτή τη φορά τα πράσινα.

Συνέπεια τούτου, ήταν ο Ολυμπιακός να έχει 4/16 βολές (25%) και 6/23 τρίποντα (26,1%). Με τέτοια ποσοστά και 12 λάθη για 12 ασίστ η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Αυτό όμως που προβληματίζει δεν είναι τόσο η ήττα αυτή καθαυτή, αλλά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μπλόκαρε τελείως επιθετικά για δεύτερο ματς μέσα σε 13 ημέρες. Υπενθυμίζεται, ότι στις 17 Οκτωβρίου, είχε χάσει και στο Μιλάνο για την 3η αγωνιστική της EuroLeague, βάζοντας ξανά κάτω από 55 πόντους, για την ακρίβεια μόλις 53.

Ο Ολυμπιακός στην περσινή regular season ήταν στις πρώτες θέσεις όλων των στατιστικών κατηγοριών. Φέτος, μπορεί το δείγμα να είναι ακόμη μικρό, αλλά μετά από πέντε αγωνιστικές, σκοράρει μόλις 76,4 πόντους ανά ματς κι έχει την τρίτη χειρότερη επιθετική συγκομιδή της EuroLeague μετά από εκείνες της Εφές και της Μπάγερν.

Στον αντίποδα, η Φενέρ έχει ξεκινήσει με ρεκόρ 4-1 τη φετινή σεζόν στη EuroLeague και προέρχεται από έξι διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα Τουρκίας και Ευρώπη. Την περασμένη εβδομάδα πέρασε με 76-67 από το Μόναχο, έχοντας για κορυφαίους σκόρερ τον Σκότι Γουίλμπεκιν (17) και τον Μάρκο Γκούντουριτς (14). Δύο μέρες μετά ακολούθησε η εύκολη νίκη επί της Σάμσουνσπορ (83-53) για την τουρκική λίγκα με τον Δημήτρη Ιτούδη να ξεκουράζει τους Χέις-Ντέιβις, Μότλεϊ, Γκούντουριτς και Γουίλμπεκιν.

Το θετικό για τον Έλληνα τεχνικό είναι ότι επέστρεψε στη δράση ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, μετά από ένα πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, ενώ δεν αποκλείεται να πράξει το ίδιο απόψε και ο Γιαμ Μαντάρ, μετά από απουσία δύο αγώνων.

Η Φενέρ διαθέτει ένα εξαιρετικά ποιοτικό και ισορροπημένο ρόστερ, επομένως οι φιλοδοξίες της φέτος φτάνουν δικαίως μέχρι το Final-Four. Ο Ολυμπιακός για να επιβιώσει μέσα μέσα στο Ulker Sports Hall είναι υποχρεωμένος να ελέγξει το ρυθμό, να κατεβάσει το σκορ στα μέτρα του, κάτω δηλαδή από τους 80 πόντους και να κόψει το τρίποντο της Φενέρ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βασίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το επιθετικό της παιχνίδι στο περιφερειακό σουτ, αφού διαθέτει παίκτες σε όλες τις θέσεις που μπορούν να εκτελέσουν από μακριά. Γουίλμπεκιν, Γκούντουριτς, Ντόρσεϊ στους γκαρντ, Πιερ και Χέις-Ντέιβις από το "4" και φυσικά τους Παπαγιάννη και Σανλί, ίσως τα δύο κορυφαία stretch five αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Φενέρ εκτελεί κατά μέσο όρο σχεδόν 33 τρίποντα ανά αγώνα και ευστοχεί σε 12, που είναι ασφαλώς τα περισσότερα στη λίγκα. Το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να την κρατήσει μαξ στα 11 προσφέρεται στη Stoiximan στο 1.55.

Μαζί με το Under 160,5, στη λογική ότι οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να πάνε τον αγώνα σε ένα ελεγχόμενο τέμπο, η απόδοση φτάνει στο 1.88. Σημειώνεται, ότι ο Ολυμπιακός προς το παρόν είναι η πιο "αργή”" ομάδα της EuroLeague, έχει δηλαδή το χαμηλότερο pace με μόλις 65,3 κατοχές ανά παιχνίδι.

Αν στα παραπάνω ζητήσουμε να σημειώσει και τουλάχιστον 10 πόντους ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, τότε χτίζουμε ένα Bet Builder στη Stoiximan σε απόδοση 3.05. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε τρία παιχνίδια EuroLeague και μετράει 13 πόντους κατά μέσο όρο. Επίσης, στο ντέρμπι της Δευτέρας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 14, παρότι αγωνίστηκε μόλις 18 λεπτά.

Για την πρώτη του νίκη ο Σφαιρόπουλος

Στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Μπάγερν σε ένα παιχνίδι που έχει χαρακτήρα must win για τους Σέρβους (19:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έπεσε κατευθείαν στα βαθιά, αφού την πρώτη του εβδομάδα ως τεχνικός των ερυθρόλευκων έδωσε μέσα σε τέσσερις ημέρες δύο κολλητά ντέρμπι στη Stark Arena με την Παρτίζαν, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες.

Για τη EuroLeague, ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε με +11 στην τέταρτη περίοδο και έδειχνε ικανός για ένα πολύ μεγάλο διπλό. Μετά όμως το 64-75, η Παρτίζαν έτρεξε επιμέρους σκορ 24-12 και τελικά επικράτησε με 88-86, εκμεταλλευόμενη στο τέλος την αστοχία και τις λάθος αποφάσεις του Μίλος Τεόντοσιτς. Στην Αδριατική Λίγκα, ο Ερυθρός Αστέρας δεν ήταν το ίδιο ανταγωνιστικός κι έχασε σαφώς πιο εύκολα με 98-77.

Κόντρα στην Μπάγερν λοιπόν, ο κόουτς Σφαιρόπουλος θα ψάξει την πρώτη του νίκη σε επίπεδο EuroLeague ως τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα. Το ματς είναι πολύ σημαντικό για τους Σέρβους, διότι έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με ρεκόρ 1-4. Στον αντίποδα, η Μπάγερν έχει ρεκόρ 2-3, κερδίζοντας τις Άλμπα και Μπασκόνια, που βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Στα τρία δυνατά τεστ με Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα και Φενέρ, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο γνώρισε τρεις ήττες, ούσα ανταγωνιστική μόνο στο ΟΑΚΑ. Επιθετικά βέβαια, σε αυτά τα τρία ματς έβαλε κατά μέσο όρο μόλις 65,6 πόντους. Προς το παρόν, μοναδικός διψήφιος για τους Γερμανούς είναι ο πρώην άσος του Περιστερίου, Σιλβέν Φρανσίσκο με 11 πόντους ανά παιχνίδι, δείγμα της έλλειψης ενός παίκτη, που θα βάλει με ευκολία την μπάλα στο καλάθι και θα ξεκολλήσει τη βαυαρική επίθεση όταν αυτή το έχει ανάγκη.

Με τη δύναμη της έδρας του, ο Ερυθρός Αστέρας έχει δικαίως τον πρώτο λόγο απόψε, με τον άσο να είναι φαβορί στο 1.34 και να φτάνει στο 2.22 σε Bet Builder με τους 14+ πόντους του Σαμπάζ Νέιπιερ. Ο Αμερικανός γκαρντ έβαλε συνολικά 37 πόντους στα δύο τελευταία ντέρμπι με την Παρτίζαν, είχε 23 στην ήττα από τη Βίρτους στην Μπολόνια και 21 στη νίκη επί της Βιλερμπάν. Αυτή τη στιγμή είναι ο 10ος κορυφαίος σκόρερ της EuroLeague με 14,8 πόντους κατά μέσο όρο.

Μιλάει η φόρμα στο Μιλάνο

Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται και στο Μιλάνο, εκεί όπου η Ολίμπια θα υποδεχθεί τη φορμαρισμένη Μονακό (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έκανε στην offseason μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές στην Ευρώπη, υπογράφοντας τον Νίκολα Μίροτιτς από την Μπαρτσελόνα. Τέτοιες κινήσεις μαρτυρούν ασφαλώς υψηλές βλέψεις και προσδοκίες, ωστόσο δεν εξασφαλίζουν πάντα και την επιτυχία.

Το Μιλάνο έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα τη σεζόν με ρεκόρ 1-4, έχοντας κερδίσει μόνο τον Ολυμπιακό. Στην πρεμιέρα έχασε από τη Φενέρ στην παράταση. Στη Μαδρίτη δεν προέβαλλε καμία αντίσταση και ηττήθηκε με -17. Εν συνεχεία έγινε το πρώτο θύμα φέτος της Άλμπα και την Τρίτη, σε εξ αναβολής παιχνίδι με τη Μακάμπι, ηττήθηκε εντός έδρας με 98-90, παρά το γεγονός ότι το δίδυμο Μίροτιτς-Σιλντς έβαλε μαζί 46 πόντους.

Οι Λομβαρδοί συμπλήρωσαν έτσι τρεις διαδοχικές ήττες, αφού ενδιάμεσα στα ματς με Άλμπα και Μακάμπι, είχαν χάσει και στο πρωτάθλημα από την Πέζαρο, παρά το double-double του Μίροτιτς (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Η αλήθεια είναι πως ο Μαυροβούνιος άσος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, αφού μετά από πέντε παιχνίδια έχει το κορυφαίο PIR (26,6) στη διοργάνωση, είναι ο πρώτος σκόρερ (22,8) και εκτελεί με 44,8% από το τρίποντο και με 61% από το δίποντο. Παρόλα αυτά, οι αναμφίβολα εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις του Μίροτιτς δεν μεταφράζονται σε νίκες για το Μιλάνο.

Στον αντίποδα, η Μονακό, μετά την απρόσμενη εντός έδρας συντριβή από τη Βίρτους Μπολόνια με 59-83, απάντησε κάνοντας έξι διαδοχικές νίκες σε EuroLeague και LNB. Το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς ξεκίνησε τη σεζόν κάπως μουδιασμένα, όμως πλέον έχει βρει τα πατήματά του και δείχνει ότι θα είναι και φέτος από τους βασικούς υποψήφιους για το Final-Four.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μονακό ήταν απολαυστική στο 107-79 επί της Μακάμπι, ενώ ακολούθησε το 91-76 επί της Γκραβελίν, με το οποίο έκανε το 9-0 στο γαλλικό πρωτάθλημα. Σε αυτό το ματς πήρε ανάσες ο Μάικ Τζέιμς, αλλά αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Τζόρνταν Λόιντ.

Γενικά, η Μονακό διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ στην Ευρώπη και μπορεί στην πορεία να αποδώσει ακόμη πιο θεαματικό και ελκυστικό μπάσκετ, όταν θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται καλύτερα το ευρωπαϊκό στιλ ο Κέμπα Γουόκερ και θα μπει στην εξίσωση πιο ενεργά και ο Λόιντ.

Με βάση λοιπόν, τη φόρμα, την ψυχολογία, αλλά και την αύρα που κουβαλούν οι δύο ομάδες τις τελευταίες 20 ημέρες, το διπλό είναι απολύτως σωστά φαβορί. Στο 1.95 στη Stoiximan η νίκη της Μονακό με -1,5 πόντο χάντικαπ.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ