BIG GAMES BET

Ίντερ - Ρόμα: Προγνωστικά και Ανάλυση του μεγάλου ντέρμπι

Πόλος έλξης ο τεχνικός της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη του επιστροφή στο Σαν Σίρο ως αντίπαλος της Ιντερ για το Coppa Italia
Πόλος έλξης ο Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη του επιστροφή στο Σαν Σίρο ως αντίπαλος της Ιντερ © 2022 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Ίντερ τα δίνει όλα για το repeat στη Serie A, απόψε πάντως θα τεθεί αντιμέτωπη με το ένδοξο παρελθόν της, αφού επιστρέφει ως αντίπαλος στο "Μεάτσα" ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Η Ίντερ υποδέχεται απόψε στο Μιλάνο τη Ρόμα σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για τη Serie A, με κεντρικό πρόσωπο, ασφαλώς τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος επιστρέφει φέτος για δεύτερη φορά ως αντίπαλος των νερατζούρι στο "Μεάτσα" (19:00 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24).

Ο Μουρίνιο λατρεύτηκε από τους φίλους της Ίντερ σαν θεός την τριετία 2008-2010. Καθοδήγησε τους Μιλανέζους στο τρεμπλ το 2010 και εν συνεχεία μετακόμισε στη Ρεάλ. Έκτοτε, η μοίρα τα έφερε έτσι και δεν συναντήθηκε ποτέ με την πρώην ομάδα του, μέχρι φέτος που επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Ρόμα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο τεχνικός των τζιαλορόσι, πέρασε για πρώτη φορά ως αντίπαλος το κατώφλι του "Μεάτσα", στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Coppa Italia. Η Ρόμα μπορεί να ηττήθηκε με 2-0 από την Ίντερ και να αποκλείστηκε, ο Μουρίνιο όμως αποθεώθηκε από την Curva Nord, η οποία τραγουδούσε ρυθμικά το όνομά του στο ρυθμό του "Can't take my eyes off you".

Φυσικά, η επίσημη Ίντερ τον τίμησε πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ ο Special One είχε συνάντηση και με φίλους των νερατζούρι, οι οποίοι του έδωσαν μία πλακέτα που έγραφε: "Στον κύριο Ζοζέ Μουρίνιο. Όπου και να σε βγάλει η καριέρα σου, θα είναι πάντα ένας από εμάς".

Προγνωστικά Ιταλία: Σε φόρμα και οι δύο

Το αποψινό ντέρμπι, εκτός από την ιδιαιτερότητα του Μουρίνιο, είναι πολύ σημαντικό και για βαθμολογικούς λόγους. Η Ίντερ τα δίνει όλα για να υπερασπιστεί τον τίτλο της και δεν έχει περιθώρια για απώλειες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο Μίλαν, έχει ωστόσο ένα ματς λιγότερο, αυτό με την Μπολόνια την ερχόμενη Τετάρτη.

Η Ρόμα από την πλευρά της, βρίσκεται στην 5η θέση και κάνει μία τελική προσπάθεια, μήπως προλάβει την πρώτη τετράδα και συγκεκριμένα τη Γιουβέντους, η οποία είναι στην 4η θέση με πέντε βαθμούς περισσότερους.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι, μετά αλλεπάλληλες γκέλες (Τζένοα, Τορίνο, Φιορεντίνα), έβγαλε ένα σπουδαίο διπλό στο Τορίνο επί της Γιουβέντους και ξαναπήρε το πάνω χέρι στη μάχη του τίτλου. Μετά το 1-0 επί της Γιούβε, ακολούθησαν άλλες τρεις νίκες, η τελευταία την Τρίτη επί της Μίλαν για το κύπελλο. Οι νερατζούρι επικράτησαν στο ντέρμπι του Μιλάνου με 3-0 και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό. Δίκαιη η πρόκριση, υπερβολικό πάντως το σκορ.

Σε καλή κατάσταση ωστόσο, βρίσκεται και η Ρόμα, η οποία είναι αήττητη στο πρωτάθλημα 12 σερί αγωνιστικές (7-5-0). Τη Δευτέρα, ήρθε ισόπαλη με 1-1 στο "Αρμάντο Μαραντόνα" με τη Νάπολι και έτσι δεν μπόρεσε να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη Γιουβέντους.

Η εμφάνισή της πάντως ήταν θετική. Παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με πέναλτι, αντέδρασε, είχε ευκαιρίες στο β' μέρος για να ισοφαρίσει, τα κατάφερε τελικά στο 91' με τον Ελ Σαραουί και λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις να φτάσει στην ολική ανατροπή.

Η Ρόμα έχει μπροστά της, την Πέμπτη τον σημαντικό ημιτελικό με τη Λέστερ για το Conference League, ωστόσο ο Μουρίνιο δεν πρόκειται να προστατεύσει παίκτες απόψε. Με εξαίρεση τον σημαντικό μεσοεπιθετικό Τζανιόλο (2 γκολ), που είναι τιμωρημένος, ο Πορτογάλος τεχνικός θα κατεβάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, έχοντας μπροστά την τριάδα Εϊμπραχαμ, Μκχιταριάν και Πελεγκρίνι.

Με τη σειρά του, ο Ιντσάγκι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, συνεπώς θα πάει με το κλασικό του 3-5-2, επιλέγοντας στην κορυφή το δίδυμο Τζέκο-Μαρτίνες, ακραίους τους Ντάμφρις, Πέρισιτς και κεντρικούς τους Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς και Τσαλχάνογλου.

Προγνωστικά Στοιχήματος: Δεν χωρούν συναισθηματισμοί

Οι στοιχηματικές εταιρίες θεωρούν καθαρό φαβορί τον άσο της Ίντερ, στο 1.70, ωστόσο το ματς κρύβει αρκετές παγίδες, αφενός διότι απέναντι είναι ο Μουρίνιο, αφετέρου γιατί η Ρόμα είναι καλή φόρμα.

Πολλοί θεωρούν ότι ο Μουρίνιο δεν πρόκειται να φράξει το δρόμο της αγαπημένης του Ίντερ προς τον τίτλο. Στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όμως δεν χωρούν συναισθηματισμοί και η λογική λέει, ότι η Ρόμα δεν θα μείνει άσφαιρη απέναντι στην Ίντερ για τρίτο σερί 90λεπτο. Υπενθυμίζεται, ότι πέρα από την ήττα της με 2-0 στο κύπελλο, είχε χάσει και στον πρώτο γύρο, μέσα στο Ολίμπικο με 3-0.

Στις τελευταίες εννιά επισκέψεις της στο Μιλάνο, σε επίπεδο Serie A, η Ρόμα βρήκε τουλάχιστον ένα γκολ επτά φορές. Το 1.70 στο Goal/Goal μοιάζει η πιο safe επιλογή. Αν πάρουμε μαζί και τη διπλή ευκαιρία της πιο ποιοτικής Ίντερ, η οποία κυνηγάει τον τίτλο, χτίζουμε απόδοση στο 2.05.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ίντερ – Ρόμα: 1Χ & Goal/Goal (απόδοση 2.05), 19:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ