BET CORNER

Η βαθμολογία μπορεί να λέει ψέματα

Η Μπράιτον θα έπρεπε να είναι ψηλότερη στη βαθμολογία
Η Μπράιτον θα έπρεπε να είναι ψηλότερη στη βαθμολογία AP

Η βαθμολογία δεν λέει ψέματα, εκτός από τις φορές που λέει. Ο Θέμης Καίσαρης εξηγεί την περίπτωση της Μπράιτον, που είναι 17η ενώ έπρεπε να είναι στην πρώτη δεκάδα της Premier League.

Το κλισέ είναι γνωστό και λέει με σιγουριά πως “η βαθμολογία δεν λέει ψέματα”. Όμως, και μόνο το γεγονός πως υπάρχει αυτό το κλισέ μαρτυρά πως κάποιες φορές η βαθμολογία μπορεί να λέει ψέματα.

Κάποιες φορές μπορεί μια ομάδα να βρίσκεται ψηλότερα ή χαμηλότερα στη βαθμολογία από εκεί που θα την περίμενε κανείς με βάση την εικόνα της στο γήπεδο.

Συμβαίνει, γιατί πολύ απλά είναι άλλο πράγμα η απόδοση και άλλο η αποτελεσματικότητα. Μπορείς να δημιουργείς, αλλά η μπάλα να μην μπαίνει μέσα. Μπορείς να αμύνεσαι καλά, αλλά με κάποιο τρόπο να το τρως.

Αντίστροφα, μπορεί να έχεις ρέντα και να σκοράρεις συνέχεια χωρίς πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες, μπορεί ταυτόχρονα να αμύνεσαι άθλια, αλλά οι αντίπαλοι να τα πετάνε άουτ.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

Συμβαίνει. Και κάποιος μπορεί να το δει φέτος σε μια ομάδα της Premier League. Ρίξτε μια ματιά στην εικόνα των ομάδων σε επίθεση και άμυνα.

Η εικόνα των ομάδων της Premier League σε άμυνα και επίθεση μέχρι στιγμής
Η εικόνα των ομάδων της Premier League σε άμυνα και επίθεση μέχρι στιγμής SPORT24

Κοιτάξτε που βρίσκεται η Μπράιτον. Έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην άμυνα, πίσω από Σίτι και Τσέλσι, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται έστω και οριακά πάνω από τον μέσο όρο στην επίθεση.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ

Με μια τέτοια εικόνα, η Μπράιτον θα έπρεπε σίγουρα να βρίσκεται στις πρώτες 10 θέσεις της βαθμολογίας, να μπορεί ακόμα και να παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αντ’αυτού, η Μπράιτον βρίσκεται στη 17η θέση, δύο βαθμούς πάνω από τη Φούλαμ, που έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο.

Πως γίνεται; Γίνεται όταν έχει αναποτελεσματικότητα και στην άμυνα και στην επίθεση. Στην επίθεση η Μπράιτον έχει φτιάξει ευκαιρίες για 20 γκολ και με αυτές έχει βάλει 13, επτά λιγότερα. Στην άμυνα έχει δεχθεί ευκαιρίες για να φάει 15 γκολ και έχει φάει 19, τέσσερα περισσότερα.

Γκίνια/αποτελεσματικότητα μπροστά κι από τις δύο εστίες. Συνδυασμός που μπορεί να φέρει στις θέσεις του υποβιβασμού μια ομάδα που κανονικά θα έπρεπε ήδη να είναι άνετη, στις πρώτες 10 θέσεις.

Κάπως έτσι η Μπράιτον έχει μόνο δύο νίκες στα πρώτα 16 παιχνίδια της, κάπως έτσι η βαθμολογία μπορεί να λέει ψέματα.

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Και τώρα; Τώρα οι βαθμοί δεν γυρίζουν πίσω. Το μόνο που μπορεί να κάνει η Μπράιτον είναι να συνεχίσει με την ίδια εικόνα, ελπίζοντας πως αν η απόδοση παραμείνει ίδια, κάποια στιγμή θα βελτιωθεί και η αποτελεσματικότητα.

Η δική μας επιλογή είναι να ποντάρουμε σε αυτήν την εξέλιξη, πως κάποια στιγμή θα έρθουν και τα αποτελέσματα, κάποια στιγμή η Μπράιτον θα αρχίσει να κάνει νίκες.

Το πρόγραμμά της είναι δύσκολο, αλλά μπαίνει στο νέο χρόνο στην έδρα της. Στις 19:30 του Σαββάτου υποδέχεται τη Γουλβς και ο δύσκολος άσος πληρώνει 2.73 στη Stoiximan.

ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΙΕΛΣΑ

Νωρίτερα στις 14.30 η Τότεναμ υποδέχεται τη Λιντς. Η ομάδα του Μουρίνιο αγνοεί τη νίκη από τις 6/12 και το 2-0 στην έδρα της με την Άρσεναλ. Έφερε Χ εκτός έδρας με την Πάλας, έχασε στο Άνφιλντ και στο γήπεδό της από την Τότεναμ, έφερε κι άλλο Χ εκτός με τη Γουλβς.

Σε αγώνα της Τότεναμ το under είναι η πρώτη επιλογή, αλλά η παρουσία της Λιντς τα ακυρώνει όλα. Η ομάδα του Μπιέλσα είναι ο ορισμός του όσα έρθουν και όσα πάνε, δεν αλλάζει προσέγγιση σε κανένα ματς.

Η Λιντς έχει την 3η καλύτερη επίθεση και τη χειρότερη άμυνα, μια εικόνα πρωτοφανής για την Premier League. Πάμε με το χαμηλό over που δίνει 1.47 στην Stoiximan.


Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ