ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Η Σεβίλλη ονειρεύεται τον τίτλο και μπορεί να επιβεβαιώσει τουλάχιστον το 3.00

Ο Χουλιέν Λοπετέγι στον πάγκο της Σεβίλλης
Ο Χουλιέν Λοπετέγι © 2021 ANGEL FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Σεβίλλη κλείνει διαρκώς την ψαλίδα από το Big 3 και ψάχνει το θαύμα μετά από 76 χρόνια! Αξίζει το ποντάρισμα στο 3.00.

Το φετινό πρωτάθλημα Ισπανίας αναμένεται το πιο απρόβλεπτο των τελευταίων ετών. Με την Μπαρτσελόνα να έχει βγει νωρίς εκτός διεκδίκησης τίτλου, με τη Ρεάλ να μην αποτελεί πλέον φόβητρο και την Ατλέτικο να μη δείχνει ικανή να επαναλάβει την περσινή πορεία, μπαίνουν κι άλλες ομάδες στο κόλπο, με κυριότερη ασφαλώς τη Σεβίλλη.

Η Σεβίλλη μετά από 12 αγώνες έχει ακριβώς τον ίδιο απολογισμό (8-3-1) με τη Ρεάλ και βρίσκεται μόλις στο -1 από την πρωτοπόρο Σοσιεδάδ, η οποία όμως έχει ένα ματς περισσότερο. Πριν τη διακοπή των εθνικών πέτυχε σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με την Μπέτις και επιβεβαίωσε τις υψηλές φιλοδοξίες της.

Αν βελτιωθεί στα μεγάλα ματς μπορεί μέχρι και τίτλο

Με τον Γιούλεν Λοπετέγι στον πάγκο της από το 2019, η Σεβίλλη προοδεύει σταθερά και κλείνει συνεχώς την ψαλίδα από το big3. Την πρώτη σεζόν με τον Λοπετέγι τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 70 βαθμούς και κατέκτησε το Europa League. Τη δεύτερη τερμάτισε ξανά τέταρτη, μάζεψε ωστόσο 77 βαθμούς και έφτασε σε σημείο να ονειρεύεται ότι μπορεί να χτυπήσει ακόμη και το πρωτάθλημα.

Στην περσινή La Liga, η Σεβίλλη έμεινε πίσω εννιά βαθμούς από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, επτά από τη δεύτερη Ρεάλ και δύο από την τρίτη Μπαρτσελόνα. Αν δούμε τα αποτελέσματά της με αυτές τις τρεις ομάδες, θα διαπιστώσουμε ότι μάζεψε μόλις πέντε βαθμούς σε έξι αγώνες.

Είχε μία ισοπαλία και μία ήττα με την Μπαρτσελόνα, μία ισοπαλία και μία ήττα με τη Ρεάλ και μία νίκη και μία ήττα με την Ατλέτικο. Πρακτικά λοιπόν, βγήκε νοκ άουτ στη μάχη του τίτλου από τα έξι παιχνίδια με τους "μεγάλους". Αν φέτος η Σεβίλλη καταφέρει να βελτιώσει τον απολογισμό της απέναντι στο Big 3 δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να φτάσει στο πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 76 ολόκληρα χρόνια!

Το μαγικό άγγιγμα του Μόντσι

Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Σεβίλλη τα τελευταία 2,5 χρόνια με τον Μόντσι ξανά σε ρόλο τεχνικού διευθυντή (επέστρεψε από τη Ρόμα), έχει πετύχει διάνα στις περισσότερες μεταγραφές της και διαθέτει πλέον παίκτες όπως ο φορ Εν-Νεσίρι και ο στόπερ Κουντέ, που βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων της Premier League και έχουν διπλασιάσει ή ακόμη και τριπλασιάσει την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Σε κάθε περίπτωση, η Σεβίλλη λειτουργεί με σοβαρότητα, έχει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο και δεν είναι τυχαίο ότι πλέον προσφέρεται στο 7,00 για πρωταθλήτρια, όταν το καλοκαίρι οι στοιχηματικές εταιρίες την έδιναν στο 15,00. Η απόδοσή της δηλαδή έχει υποχωρήσει πάνω από 50%.

Φυσικά, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι είναι εύκολη υπόθεση για τη Σεβίλλη να αντέξει μέχρι τέλους τον ανταγωνισμό, ειδικά αν αποφασίσει να μη θυσιάσει την Ευρώπη. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται φέτος να μπει τουλάχιστον σφήνα ανάμεσα στις δύο ομάδες της Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ατλέτικο πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα με απολογισμό 26-8-4, είχε δηλαδή απώλειες σε 12 από τους 38 συνολικά αγώνες. Φέτος μετράει ήδη έξι γκέλες σε 12 ματς και πολύ δύσκολα θα φτάσει ξανά τους 86 βαθμούς. Με αυτά τα δεδομένα το 3.00 της Σεβίλλης να τερματίσει στην πρώτη δυάδα μοιάζει να έχει αξία.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σεβίλλη να τερματίσει στην πρώτη δυάδα (απόδοση 3.00)
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ