LA LIGA

Μπέτις - Σεβίλλη 0-2: Πήρε το ντέρμπι κόντρα σε 10 παίκτες και πλησίασε κορυφή

Οι παίκτες της Σεβίλλης πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ντόρτμουντ
Οι παίκτες της Σεβίλλης πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ντόρτμουντ © 2021 ANGEL FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Το Derbi Sevillano εξελίχθηκε σε θρίαμβο της Σεβίλλης, όταν η Μπέτις έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκουίντο Ροντρίγκες. Ο Μάρκος Ακούνια κι ο Έκτορ Μπεγερίν με αυτογκόλ διαμόρφωσαν το τελικό 2-0.

Η Σεβίλλη είχε υπεροχή αλλά όχι ουσία, μέχρι η Μπέτις να μείνει με 10 παίκτες στο Derbi Sevillano της 13ης αγωνιστικής στη La Liga. Το 2-0 ήταν φυσική απόρροια για τους φιλοξενούμενους, που πλησίασαν την πρωτοπόρο Ρεάλ Σοσιεδάδ στον ένα βαθμό, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ομάδα του Τζούλεν Λοπετέγκι προερχόταν από την εντός έδρας ήττα από τη Λιλ στο Champions League, όμως δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά. Στο μεγαλύτερο μέρος του 1ου ημιχρόνου είχε το πάνω χέρι, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κλαούντιο Μπράβο. Τα τάκλιν του Γκουίντο Ροντρίγκες απέφεραν δύο κίτρινες κάρτες στον Αργεντινό μέσο των "βερδιμπλάνκος" και με την αποβολή του στο 44' άλλαξαν τα δεδομένα.

Στο 55' ο Μάρκος Ακούνια ολοκλήρωσε μία επίθεση με 13 μεταβιβάσεις για να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είχε αντικαταστήσει στην ανάπαυλα τον Γουίλιαν Ζοζέ και συνέχισε χωρίς καθαρό επιθετικό να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Απέτυχε και μάλιστα ο Έκτορ Μπεγερίν στο 81' σημείωσε αυτογκόλ, με συνέπεια να χαρίσει οριστικά τους τρεις βαθμούς της νίκης στη Σεβίλλη.

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Μπεγερίν, Πεζέλα, Γκονθάλεθ, Μορένο, Ροντρίγκες, Γκουαρδάδο (63' Χουάνμι), Ρόδρι (63' Τέγιο), Φεκίρ (89' Χοακίν), Κανάλες, Ζοζέ (46' Καρβάλιο)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Μοντιέλ, Κουντέ, Κάρλος, Ακούνια (87' Αουγκούστινσον), Χορδάν (76' Τόρες), Φερνάντο, Ράκιτιτς (83' Ντιλέινι), Λαμέλα (76' Γκόμες), Μιρ (83' Ελ Χανταντί), Οκάμπος

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΜΠΕΤΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ