BET CORNER

Η μεγάλη ευκαιρία του Ρότζερς

Η μεγάλη ευκαιρία του Ρότζερς να νικήσει τη Λίβερπουλ του Κλοπ
Η μεγάλη ευκαιρία του Ρότζερς να νικήσει τη Λίβερπουλ του Κλοπ AP

Η Λίβερπουλ επιστρέφει στο γήπεδο όπου έκανε την κορυφαία εμφάνιση της περσινής σεζόν και ο Μπρένταν Ρότζερς έχει τη μεγάλη ευκαιρία να νικήσει για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του.

Ήταν 26 Δεκεμβρίου του 2019. Η Λέστερ υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ με μεγάλη όρεξη. Για την Premier League ήταν ένα ματς που θα έδινε νέο νόημα στην κούρσα του τίτλου.

Οι Κόκκινοι ήταν στην πρώτη θέση και η Λέστερ ήταν 2η. Η διαφορά ήταν στους 10 βαθμούς, με νίκη οι γηπεδούχοι θα την έφερναν ξανά σε μονοψήφιο νούμερο και θα έλεγαν στη Λίβερπουλ “εντάξει, όχι τόσο εύκολα, θα ιδρώσετε κι άλλο”.

Οι ελπίδες ήταν βάσιμες. Η Λέστερ ήταν αήττητη στο γήπεδό της, με επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και τέρματα 19-5, την καλύτερη εντός έδρας άμυνα του πρωταθλήματος.

Η Λίβερπουλ είχε φύγει από το Νησί για να πάει στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Συλλόγων. Δύο ματς, ένα στις 18 και ένα στις 21 Δεκεμβρίου, επιστροφή στην Αγγλία και ματς με τη Λέστερ.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για την πρώτη ήττα των κουρασμένων Κόκκινων, που θα έδινε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Για μια ισοπαλία έστω, που θα έδινε το δικαίωμα στην 3η Σίτι να μειώσει στους εννιά τη διαφορά.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η Λίβερπουλ πέρασε σαν αέρας από το King Power. Διπλό, 0-4, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να οργιάζει και τη Λέστερ να τελειώνει τον αγώνα με τρία σουτ, κανένα στην εστία του Άλισον.

Τη στιγμή που όλοι περίμεναν μια ήττα, η Λίβερπουλ έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν που επέστρεψε στην κορυφή της Premier League. Ήταν η κορυφή του 2019-20.

ΤΟ 2019 ΗΤΑΝ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ, ΟΧΙ ΤΟ 2020

Για την ακρίβεια, ήταν το τέλειο φινάλε στο 2019. Μέσα σ’αυτή τη χρονιά, η Λίβερπουλ διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική, έφτασε για 2η σερί χρονιά στον τελικό του Champions League και το πήρε, μπήκε στο νέο πρωτάθλημα και έφτασε στην παραμονή πρωτοχρονιάς με 18 νίκες, μια ισοπαλία και καμία ήττα, πρώτη με 13 βαθμούς διαφορά και παιχνίδι λιγότερο.

Η ιστορία θα γράψει πως το 2020 πήρε το πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήταν καλή χρονιά για τη Λίβερπουλ. Για την ακρίβεια ήταν κακή. Ο,τι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε.

Η φόρμα της σταδιακά έπεσε, κάπου ήταν και λογικό, δεν γινόταν να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Στο Champions League ατομικά λάθη την έβγαλαν έξω νωρίς απέναντι στην Ατλέτι, μετά ήρθε η πανδημία, η Λίβερπουλ φοβήθηκε πως μέχρι και το πρωτάθλημα μπορεί να χάσει, αν ακυρωθεί η σεζόν.

Η στέψη έγινε χωρίς κόσμο και η νέα σεζόν εξελίσσεται σε απόλυτη καταστροφή, οι Κόκκινοι αντιμετωπίζουν τις πληγές του Φαραώ.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΡΟΤΖΕΡΣ

Δεκατέσσερις μήνες μετά από εκείνο το εμβληματικό 0-4, η Λίβερπουλ επιστρέφει ξανά στο King Power. Τίποτα δεν είναι όπως τον Δεκέμβριο του 2019. Η Λέστερ είναι τρεις βαθμούς πάνω από την ομάδα του Κλοπ, που με ένα σπρώξιμο είναι έτοιμη να βρεθεί εκτός τετράδας.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία του Ρότζερς. Ο Μπρένταν δεν έχει πάρει ούτε βαθμό απέναντι στη Λίβερπουλ από τότε που επέστρεψε στην Premier League μετά τη θητεία του στην Τσέλσι.

Πέρυσι εκτός από την τεσσάρα, είχε χάσει και 2-1 στο Άνφιλντ, με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Φέτος πήγε στο Λίβερπουλ σε ιδανικές συνθήκες.

Οι γηπεδούχοι είχαν εκτός τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και δεξιό μπακ τον Μίλνερ, στο κέντρο δεν είχαν τον Χέντερσον, στον πάγκο δεν υπήρχε κανένας μέσος και στην επίθεση ήταν εκτός ο Σαλάχ. 3-0.

Η κουβέντα στην Αγγλία είναι πως ο Ρότζερς έχει ένα ψυχολογικό θέμα με την πρώην ομάδα του. Θέλει μια νίκη απέναντί της, όχι με ρεβανσιστική διάθεση, αλλά γιατί όλοι θέλουν να αποδείξουν κάτι στην προηγούμενη δουλειά τους.

Το σκέφτεται πολύ και δεν του κάθεται.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΝΤΙ;

Δύσκολα θα βρει καλύτερη ευκαιρία απ’αυτήν που έχει το Σάββατο στις 14.30 (COSMOTE SPORT 1 HD). Η Λίβερπουλ τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο και δεν βλέπει άσπρη μέρα.

Πάνω που υποτίθεται θα αρχίσει να βάζει τους νέους στόπερ στην άμυνα για να επιστρέψουν στο κέντρο ο Χέντερσον με τον Φαμπίνιο, ο Βραζιλιάνος χτύπησε ξανά.

Μια πειραματική άμυνα με τον Χέντερσον και τον Καμπάκ πχ να κάνει ντεμπούτο μπορεί να γίνει βούτυρο στο ψωμί του Βάρντι. Ο Άγγλος είναι ο φονιάς του Top6, κανένας παίκτης δεν έχει βάλει περισσότερα γκολ στις μεγάλες ομάδες από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Πάμε με το 2.40 που δίνει το any time γκολ του Βάρντι στη Stoiximan και το 4.75 που πληρώνει το να σκοράρει και να νικήσει η Λέστερ τη Λίβερπουλ.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Photo Credits: ⓒ 2019 Jon Super/Associated Press

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ