BET CORNER

Η ευκαιρία της Έβερτον

Η Έβερτον του Αντσελότι έχει μεγάλη ευκαιρία φέτος για την τετράδα
Η Έβερτον του Αντσελότι έχει μεγάλη ευκαιρία φέτος για την τετράδα AP

Το "φέτος θα είναι η χρονιά μας" τελείωσε για τη Λίβερπουλ, αλλά ζει και βασιλεύει στο μπλε κομμάτι της πόλης. Ο Θέμης Καίσαρης σχολιάζει τη μεγάλη ευκαιρία της Έβερτον.

Το “φέτος θα είναι η χρονιά μας” ήταν για χρόνια η ατάκα με την οποία οι αντίπαλοι κορόιδευαν τους οπαδούς της Λίβερπουλ και την αισιοδοξία τους πως οι Κόκκινοι όπου νά’ναι επιστρέφουν στην κορυφή και στο πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη ατάκα δεν ήταν καραμέλα στο χείλη των φίλων της Λίβερπουλ για πάρα πολλά χρόνια. Από το 2009 και μετά, καμία σεζόν δεν ξεκίνησε με διαδεδομένη την πεποίθηση πως η Λίβερπουλ θα πάρει την Premier League, εκτός βέβαια από το καλοκαίρι του 2019, όταν ήταν σαφές πως είχε έρθει πια η ώρα.

Αλλά έτσι πάνε, αν σου κολλήσει κάτι, σε συνοδεύει για καιρό, δικαίως ή αδίκως. Και τώρα που οι Κόκκινοι το πήραν τελικά το αναθεματισμένο, η ατάκα πέθανε. Ή μήπως όχι;

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ ΤΟ 1995

Η ατάκα ζει και βασιλεύει, την κρατάει ζωντανή το μπλε κομμάτι του Λίβερπουλ. Οι οπαδοί της Έβερτον είναι εκείνοι που λένε κάθε χρόνο, σχεδόν με απόγνωση, πως “φέτος θα είναι η χρονιά μας”.

Όχι για το πρωτάθλημα, αλλά για οτιδήποτε. Για την Έβερτον το απωθημένο δεν είναι ο τίτλος, αλλά ένας τίτλος. Οποιοσδήποτε. Οι Μπλε δεν έχουν κερδίσει τίποτα από 1995, όπως λέει και το σχετικό τραγούδι που τους απευθύνουν οι οπαδοί των άλλων ομάδων.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕΝΤΟΝΙ

Κι ας μην είναι καν τίτλος. Ας είναι η χρονιά τους γιατί θα μπουν στην τετράδα και θα παίξουν στο Champions League. Η Έβερτον δεν έχει κουνήσει ποτέ σεντόνι, δεν είναι απίστευτο;

Όλα αυτά τα χρόνια, οι Μπλε μόνο μία φορά πήραν το εισιτήριο, το 2005 με τον Μόγιες στον πάγκο. Όμως τότε έπρεπε να δώσουν προκριματικά και κληρώθηκαν με τη Βιγιαρεάλ, που τους απέκλεισε με δύο νίκες και άφησε τους φίλους της Έβερτον να γκρινιάζουν αιώνια για τον Κολίνα που ακύρωσε το γκολ του Φέργκιουσον.

Ούτε Κύπελλο, ούτε Λιγκ Καπ, ούτε καν συμμετοχή στο Champions League. Οι δεκαετίες στο Γκούντισον έχουν περάσει πολύ πιο δύσκολα από το Άνφιλντ και το “φέτος θα είναι η χρονιά μας” έχει απαντηθεί πολύ πιο βάναυσα από την ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

ΚΙ ΑΝ ΤΟ "ΦΕΤΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΦΕΤΟΣ;

Κι αν είναι φέτος η χρονιά τους; Κι αν αυτή τη φορά οι λόγοι αισιοδοξίας είναι πραγματικοί; Καλύτερο προπονητή από τον Αντσελότι δεν είχαν ποτέ, ο Κάλβερτ-Λιούιν τα βάζει, ο Χάμες λάμπει, η ομάδα έχει βάσεις και το κυριότερο, το κατάλληλο περιβάλλον γύρω της.

Η σεζόν είναι περίεργη, έχουμε κουραστεί να το λέμε. Ο πήχης για τον τίτλο θα κατέβει πολύ πιο κάτω από εκεί που ήταν τις τρεις τελευταίες σεζόν, άρα το ίδιο θα συμβεί και στο όριο για την τετράδα.

Αυτή είναι η χρονιά της Έβερτον, ανεξαρτήτως αν θα τα καταφέρει τελικά ή όχι. Η ίδια είναι καλά και η αστάθεια φέτος στην Premier League συγχωρείται, γιατί την έχουν όλοι.

Μετά το 2-2 με τη Λίβερπουλ, η Έβερτον έχασε από Σαουθάμπτον, Νιουκάστλ, Γιουνάιτεντ και Λιντς, νίκησε μόνο τη Φούλαμ. Κάκιστο σερί, αλλά δεν της κόστισε δραματικά. Δύο μεγάλες νίκες με Τσέλσι και Λέστερ και η Έβερτον είναι 5η, πέντε βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ.

ΜΕ ΝΙΚΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ

Το Σάββατο οι Μπλε υποδέχονται (19.30, COSMOTE SPORT 1 HD) την Άρσεναλ, που βρίσκεται σε εντελώς αντίθετο μουντ: η ομάδα του Αρτέτα είναι μαζί με την Σέφιλντ οι δύο μοναδικές ομάδες της Premier που δεν έχουν νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια τους.

Πάνω από την Έβερτον βρίσκονται Σαουθάμπτον, Τότεναμ και Λέστερ. Οι δύο τελευταίες παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή και η Σαουθάμπτον υποδέχεται τη Σίτι το Σάββατο το απόγευμα.

Η νίκη της Έβερτον επί της Άρσεναλ μπορεί της δώσει ακόμα και δύο θέσεις στη βαθμολογία και στη Stoiximan δίνει 2.40.

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Μιας και αναφέραμε τη Σέφιλντ, την Κυριακή στις 14.00 παίζει εκτός έδρας με την Μπράιτον, που αρκετές φορές έχουμε πει πως αδικείται από τη βαθμολογική της θέση.

Η Μπράιτον δεν παίρνει στο χορτάρι αυτά που αξίζει, αλλά αν δεν κάνει και τον άσο που δίνει 1.72 στη Stoiximan, θα σταματήσουμε να τη στηρίζουμε.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ