TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Γερμανία Προγνωστικά: Κερδίζουν τα βαριά χαρτιά και κάνουν βήμα ανόδου

Ο τεχνικός της Βέρντερ Βρέμης, Όλε Βέρνερ
Ο τεχνικός της Βέρντερ Βρέμης, Όλε Βέρνερ © 2022 MARTIN MEISSNER-POOL PHOTO/ASSOCIATED PRESS

Βέρντερ και Σάλκε θέλουν να πραγματοποιήσουν απόψε καθοριστικό βήμα ανόδου στην Bundesliga.

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν για το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου στη Β' κατηγορία της Γερμανίας. Απόψε διεξάγονται πέντε αναμετρήσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα παιχνίδια των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας, της Βέρντερ και της Σάλκε.

Ως γνωστόν, από την Bundesliga 2, ανεβαίνουν οι πρώτες δύο ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και η τρίτη δίνει μπαράζ με την 16η της Bundesliga. Αυτή τη στιγμή, την κούρσα οδηγεί η Βέρντερ, η οποία προέρχεται από το εκκωφαντικό διπλό επί της Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, με 4-1.

Βέρντερ - Χολστάιν Κιλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι "πράσινοι" της Βρέμης, με αυτήν την επικράτηση, προσπέρασαν τη Σάλκε στην κορυφή της βαθμολογίας και απέδειξαν με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι είναι η κορυφαία ομάδα του φετινού πρωταθλήματος. Η Βέρντερ τώρα, έχει μπροστά της βατό πρόγραμμα, αφού στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, παίζει με τις αδιάφορες βαθμολογικά Χολστάιν Κιλ και Ρέγκενσμπουργκ και την αδύναμη Άουε, η οποία ήδη ετοιμάζει βαλίτσες για την τρίτη κατηγορία.

Απόψε, η Βέρντερ υποδέχεται το Κίελο σε ένα πολύ ιδιαίτερο ματς, λόγω του Όλε Βέρνερ (19:30 Live από το SPORT24). Ο τεχνικός της Βέρντερ ανδρώθηκε στη Χολστάιν Κιλ, καθώς την υπηρέτησε για 15 ολόκληρα χρόνια. Αρχικά, ως παίκτης, εν συνεχεία ως προπονητής της Β' ομάδας και στο τέλος ως τεχνικός της πρώτης ομάδας.

Ο Βέρνερ ανέλαβε τους "πελαργούς" το 2019 και παραιτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την κάκιστη φετινή εκκίνηση στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν έμεινε όμως για πολύ άνεργος, αφού τον Νοέμβριο διαδέχθηκε τον Μάρκους Άνφανγκ στον πάγκο της Βέρντερ και έκτοτε η ομάδα της Βρέμης πραγματικά πετάει, έχοντας ρεκόρ 11-4-1!

Νέος Νάγκελζμαν ο Όλε Βέρνερ

Ο Βέρνερ είναι 33 ετών και θεωρείται από τους πλέον ανερχόμενους τεχνικούς στη Γερμανία. Ήδη στη χώρα, αρχίζουν να τον συγκρίνουν με τον Γιούλιαν Νάγκελζμαν της Μπάγερν Μονάχου. Πολύ γρήγορα έδειξε ότι είναι ικανός να φέρει επιτυχίες, οδηγώντας το 2021 το Κίελο στην τρίτη θέση της Τσβάιτε και μία ανάσα από την παρθενική άνοδο στην Bundesliga.

Μπορεί η Χολστάιν να έχασε στα μπαράζ με την Κολωνία, η δουλειά του Βέρνερ ωστόσο ήταν συνολικά επιτυχημένη και φάνηκε ότι πολύ σύντομα θα πάρει την ευκαιρία σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ. Αυτό έγινε φέτος με τη Βέρντερ, όπου ο 33χρονος τεχνικός, την οδηγεί εκ του ασφαλούς εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Bundesliga.

Απόψε, ο Βέρνερ θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του. Ο νεαρός προπονητής είναι φυσικά δεμένος με τη Χολστάιν Κιλ και ο τρόπος που έφυγε ήταν φιλικός. Έχει διατηρήσει επαφές με τον σύλλογο της γενέτειράς του και σε δηλώσεις του, ομολογεί ότι η Χολστάιν τον έχει βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη καριέρα του.

"Είναι ένας σύλλογος που πέρασα το μεγαλύτερο κομμάτι της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Εκεί άρχισα να διαμορφώνω την ταυτότητά μου, εκεί έμαθα όσα χρησιμοποιώ σήμερα, εκεί έπλασα τον χαρακτήρα μου", παραδέχθηκε ο Βέρνερ.

Η Χολστάιν Κιλ λοιπόν, δεν έχει κανέναν λόγο να φράξει το δρόμο της ανόδου στον Όλε Βέρνερ και τη Βέρντερ. Αντίστοιχα, ο Βέρνερ δεν έχει κανέναν λόγο να... τσαλαπατήσει την ομάδα στην οποία γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά. Στη λογική αυτή, μπορούμε να πάρουμε τον άσο σε combo με το Under 2,5 σε τιμές στο 1.95, καθώς σε αυτό το εύρος καλύπτονται τα περισσότερα πιθανά σκορ.

Ζαντχάουζεν - Σάλκε: Προγνωστικά και Ανάλυση

Την ίδια ώρα, η Σάλκε δοκιμάζεται στην πόλη των αμμόλοφων με τη μικρούλα Ζαντχάουζεν, η οποία κάνει εκπληκτικό β' γύρο, έχοντας την καλύτερη συγκομιδή μετά τις Βέρντερ και Σάλκε (19:30 Live από το SPORT24).

Η Ζαντχάουζεν ξεκίνησε με στόχο την παραμονή, άλλαξε προπονητή και με τον Αλόις Σβαρς βρήκε το δρόμο της. Έχει εξελιχθεί σε... κακό σπυρί για τους "μεγάλους" αφού έχει κόψει βαθμούς από Βέρντερ, Σαν Πάουλι και Αμβούργο. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε εκτός έδρας τη Νυρεμβέργη με 4-2, βάζοντας τέσσερα γκολ από εκτελέσεις κόρνερ!

Χάρη σε αυτό το τρίποντο, απομακρύνθηκε οχτώ βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και πρακτικά σώθηκε. Από την άλλη, η Σάλκε ψάχνει απεγνωσμένα αντίδραση απόψε, μετά τη συντριβή στο ντέρμπι με τη Βέρντερ.

Οι "βασιλικοί μπλε", πριν χάσουν από τη Βρέμη, μετρούσαν πέντε σερί νίκες με τον υπηρεσιακόΜάικ Μπίσκενς στον πάγκο τους και απόψε οφείλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα για να παραμείνουν σε τροχιά δυάδας.

Με δεδομένο ότι η Σάλκε στις τελευταίες δύο αγωνιστικές έχει ζόρικα παιχνίδια με τη Σαν Πάουλι και τη Νυρεμβέργη, είναι υποχρεωμένη σήμερα να βγάλει ένα διπλό ανόδου στο Hartwald-Stadion.

Με βάση τη φόρμα της Ζαντχάουζεν, οι αποδόσεις του διπλού θα έπρεπε να ήταν στο 2,00+. Εδώ όμως έχουμε μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο, με τη Σάλκε να παίζει πρακτικά μισή άνοδο. Οι "βασιλικοί μπλε" έχουν τις προσωπικότητες στο ρόστερ τους (Τερόντε, Λάτσα, Καμίνσκι, Μπίλτερ) και τη βαριά φανέλα για να τα καταφέρουν και να επιβεβαιώσουν το 1.75.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ζαντχάουζεν – Σάλκε: 2 (απόδοση 1.75), 19:30
  • Βέρντερ – Χολστάιν Κιλ: 1 & Under 4,5 (απόδοση 1.95), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ