ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Γερμανία Προγνωστικά: Έχει ανάγκη τα γκολ του Μανέ η Μπάγερν

Γερμανία Προγνωστικά: Έχει ανάγκη τα γκολ του Μανέ η Μπάγερν
@2022 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Η Μπάγερν στη μετά-Λεβαντόβσκι εποχή, η κριτική στον Νάγκελζμαν, οι διοικητικές δηλώσεις στήριξης και η ανάγκη να βγει μπροστά ο Σάντιο Μανέ.

Στην Bundesliga δεν είναι και η πιο συνηθισμένη εικόνα να κοιτάς τη βαθμολογία και να βλέπεις την Μπάγερν πέμπτη, στο -5 από την κορυφή.

Προφανώς, βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της σεζόν. Έχουν παιχθεί μόλις επτά αγωνιστικές και οι μπουκ εξακολουθούν να θεωρούν τους Βαυαρούς το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο σε αποδόσεις οριακά πάνω από το 1.10. Όμως σε αυτό το σχετικά μικρό δείγμα, είναι εμφανές ότι η Μπάγερν δεν θυμίζει την ανίκητη ομάδα, που κατέκτησε τα δέκα προηγούμενα πρωταθλήματα.

Προγνωστικά Γερμανία: Πρώτα σύννεφα για τον Νάγκελζμαν

Οι Βαυαροί στα πρώτα παιχνίδια του Αυγούστου τρόμαξαν τους πάντες εντός συνόρων. Έβαλαν πέντε στην κυπελλούχο Γερμανίας Λειψία για το Σούπερ Καπ. Έριξαν έξι στην κάτοχο του Europa League Αϊντραχτ, στην πρεμιέρα της Bundesliga. Και διέλυσαν με 7-0 την Μπόχουμ στην τρίτη αγωνιστική της λίγκας.

Από εκεί και έπειτα όμως άρχισαν τα προβλήματα. Παρά τη θετική εκκίνηση στο Champions League με τις νίκες κόντρα σε Ιντερ και Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν στο πρωτάθλημα τρέχει σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη (0-3-1). Κάτι τέτοιο της συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2001!

Μετά τις ισοπαλίες με Γκλάντμπαχ, Ουνιόν και Στουτγάρδη, ήρθε η εντελώς απρόσμενη ήττα στο Αουγκσμπουργκ με 1-0, στο τελευταίο της παιχνίδι πριν τη διακοπή των εθνικών. Η Μπάγερν δηλαδή, έμεινε άσφαιρη σε αγώνα της Bundesliga για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2020, ήτοι μετά από 87 παιχνίδια! Επίσης, πραγματοποιεί το χειρότερό της ξεκίνημα το πρωτάθλημα εδώ και 12 χρόνια.

Όπως είναι προφανές, υπάρχει προβληματισμός στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης, καθώς η Μπάγερν εδώ και μία δεκαετία έχει μάθει να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή. Επίσης, το γεγονός ότι κυκλοφορεί ελεύθερος πλέον ο Τόμας Τούχελ, έδωσε τροφή για διάφορα σενάρια αναφορικά με μία πιθανή αντικατάσταση του Γιούλιαν Νάγκελζμαν, ο οποίος για πρώτη φορά βρίσκεται τόσο έντονα στο στόχαστρο της κριτικής.

Και μόνο το γεγονός ότι η διοίκηση αναγκάστηκε δια στόματος Ολιβερ Καν να στηρίξει δημόσια τον Νάγκελζμαν, αποδεικνύει ότι στην Μπάγερν έχουν θορυβηθεί με την εικόνα των τελευταίων αγώνων.

"Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία μας στην Bundesliga. Νομίζω ότι δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες αλλά σκοράρουμε αναλογικά λίγα γκολ. Είμαστε επιπόλαιοι στην τελική πάσα και στο τελικό σουτ, μας λείπει συγκέντρωση. Τώρα βρισκόμαστε στη διακοπή των εθνικών, άρα θα βρούμε το χρόνο να αναλύσουμε την κατάσταση. Έχουμε ό,τι χρειάζεται και το ρόστερ είναι άριστο. Επίσης, δεν διαπραγματευόμαστε με άλλους τεχνικούς, είμαστε πεπεισμένοι για την ικανότητα του Γιούλιαν", σχολίασε χαρακτηριστικά ο CEO της Μπάγερν, Όλιβερ Καν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Μπάγερν, Χέρμπερτ Χάινερ: "Θα επιτεθούμε ξανά όπως ξέρει καλά να το κάνει η Μπάγερν. Η σεζόν είναι μόλις στο ξεκίνημά της. Ξέρουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιούλιαν Νάγκελζμαν και ολόκληρη την ομάδα".

Προγνωστικά Στοιχήματος: Πρέπει να πάρει εμπρός ο Μανέ

Το βασικό πρόβλημα λοιπόν που έχουν εντοπίσει οι άνθρωποι της Μπάγερν είναι στο γκολ. Στην αρχή της σεζόν υπήρχε η εντύπωση ότι χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, η Μπάγερν μπορεί να γίνει ακόμη πιο απρόβλεπτη, πολύ πιο ευέλικτη και πολύ πιο γρήγορη. Στην πράξη πάντως αποδεικνύεται ότι η απουσία του Λέβα έχει επηρεάσει τους Βαυαρούς. Ειδικά στα ματς με τις λεγόμενες μικρές ομάδες, η Μπάγερν συνήθως καθάριζε την μπουγάδα, αφού ο Πολωνός killer ήταν πάντα στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή μέσα στην περιοχή.

Φέτος, η Μπάγερν παίζει χωρίς κλασικό στράικερ και βασίζεται σε έξι περιφερειακούς επιθετικούς (Μανέ, Σανέ, Γκνάμπρι, Μίλερ, Κομάν και Μουσιάλα). Μοιραία λοιπόν λείπει ο παίκτης με το εύκολο γκολ μέσα από την περιοχή και ψάχνει διαφορετικούς τρόπους για να σκοράρει.

Επαναλαμβάνουμε ότι το δείγμα είναι μικρό, ωστόσο το γεγονός ότι η Μπάγερν έκανε 92 συνολικά τελικές (!) στα ματς με Γκλάντμπαχ, Ουνιόν, Στουτγάρδη και Αουγκσμπουργκ, για να βάλει μόλις τέσσερα γκολ σίγουρα κάτι λέει.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η Μπάγερν είναι δεδομένο πως χρειάζεται περισσότερες βοήθειες εκτελεστικά από τον Μανέ. Ο Σενεγαλέζος άσος δεν αποκτήθηκε για αντι-Λεβαντόβσκι, ούτε κανείς στο Μόναχο περιμένει από αυτόν να πετύχει 30+ γκολ όπως έβαζε ο Λέβα. Στην Μπάγερν πάντως προσδοκούν ότι ο πρώην άσος της Λίβερπουλ θα βελτιώσει τα νούμερά του και όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο άνετα θα νιώθει στο νέο του περιβάλλον.

Ο Μανέ είναι έκτος σε λεπτά συμμετοχής στην Bundesliga ανάμεσα στους παίκτες της Μπάγερν. Επιχειρεί 3,82 σουτ ανά αγώνα κι έχει μακράν τα περισσότερα xGoals (4,67) στους Βαυαρούς, αφού σχεδόν όλες οι εκτελέσεις του είναι μέσα από τη μεγάλη περιοχή (21 τελικές, οι 20 μέσα στο "κουτί").

Μέχρι στιγμής έχει πετύχει τρία γκολ και βρίσκεται στην έκτη θέση του πίνακα σκόρερ στη φετινή Bundesliga. Τα ποιοτικά του νούμερα πάντως δείχνουν ότι θα ανεβάσει στο μέλλον το ρυθμό με τον οποίο σκοράρει, αν φυσικά παραμείνει υγιής. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι η Μπάγερν σίγουρα θα έχει και κάποιες βραδιές όπου θα ξεσπάσει και θα πετύχει μεγάλα σκορ. Άρα ο Μανέ θα βρει ευκαιρίες να πετύχει πάνω από ένα τέρμα κατά τη διάρκεια κάποιων αγώνων.

Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία, το να πιάσει ο Μανέ τα 20 γκολ σε απόδοση 2.80 μοιάζει ένα αρκετά τίμιο μακροχρόνιο στοίχημα από την Bundesliga τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οποιος θέλει να το πάει και λίγο παραπέρα, μπορεί να ποντάρει τον Μανέ και για πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος στο 5.00, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στη γερμανική λίγκα που μπορούν να περάσουν τα 20 τέρματα σε μία σεζόν.

Πέρυσι, πέρα από τον Λεβαντόβσκι, τα 20+ γκολ έπιασαν επίσης οι Σικ, Μοντέστ, Ενκουνκού και Χάλαντ. Ο τελευταίος πλέον παίζει στην Premier League και οι πρώτοι τρεις δεν έχουν ξεκινήσει με την ίδια ρέντα τη φέτος.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μανέ Over 19,5 γκολ (απόδοση 2.80)
  • Μανέ πρώτος σκόρερ της Bundesliga (απόδοση 5.00)
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ