TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Γερμανία Προγνωστικά: Χτυπημένη από τον κορονοϊό Μπάγερν

Ο Τόμας Μίλερ απογοητευμένος μετά τον διασυρμό της Μπάγερν με 5-0 από την Γκλάντμπαχ στο Κύπελλο Γερμανίας
Ο Τόμας Μίλερ απογοητευμένος μετά τον διασυρμό της Μπάγερν με 5-0 από την Γκλάντμπαχ στο Κύπελλο Γερμανίας © 2021 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος απόψε στην Bundesliga και κάνουμε ποδαρικό με τολμηρή επιλογή από το παιχνίδι της Μπάγερν κόντρα στην Γκλάντμπαχ.

Ύστερα από δύο εβδομάδες με την καθιερωμένη χειμερινή διακοπή, η αγωνιστική δράση επιστρέφει απόψε στην Bundesliga με την αναμέτρηση της Μπάγερν κόντρα στην Γκλάντμπαχ, η οποία θα ανοίξει την αυλαία του δευτέρου γύρου.

Η Μπάγερν, όπως αναμενόταν, είναι κυρίαρχη για ακόμη μία σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα και στον πρώτο γύρο έκανε περίπατο μαζεύοντας 43 βαθμούς. Το 2022 πάντως βρήκε τους Βαυαρούς αντιμέτωπους με την πανδημία του κορονοϊού.

Μπάγερν - Γκλάντμπαχ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας έχει εννιά ενεργά κρούσματα στις τάξεις της και ως εκ τούτου θα κάνει ποδαρικό στο νέο έτος αποδεκατισμένη. Αν συνυπολογίσουμε τους τραυματίες και τους απόντες λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, η Μπάγερν μετράει απόψε 13 απουσίες!

Ο αθλητικός διευθυντής των Βαυαρών, Σαχάν Σαλιχάμιτζιτς, είχε επαφές με τον ομόλογό του στην Γκλάντμπαχ, Μαξ Ιμπερλ και μίλησαν για το ενδεχόμενο να αναβληθεί η αναμέτρηση. Από την πλευρά της Γκλάντμπαχ ωστόσο, τονίστηκε ότι πρέπει να τηρηθεί ο κανονισμός και εφόσον η Μπάγερν είναι σε θέση να κατεβάσει αποστολή, έστω συμπληρώνοντας με πιτσιρικάδες από τη Β' ομάδα, όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι τελικά θα διεξαχθεί κανονικά.

Ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν λοιπόν, είναι αναγκασμένος να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τους βασικότατους Νόιερ, Κομάν, Σανέ, Ουπαμεκανό, Ερναντές και Ντέιβις. Ολοι οι προαναφερθέντες είναι θετικοί στον κορονοϊό και βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση. Επίσης, σε καραντίνα ως κρούσματα βρίσκονται οι αναπληρωματικοί αμυντικοί Νιανζού και Ρίτσαρντς, όπως επίσης και ο χρήσιμος χαφ Τολισό.

Από εκεί και πέρα, είναι τραυματίας με πρόβλημα στο γόνατο ο πολύτιμος Γκορέτσκα, παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού ο διεθνής Κροάτης μπακ Στάνισιτς και έχουν υποχρεώσεις στο Κόπα Αφρικα οι "ρεζέρβες" Τσούπο-Μοτίνγκ και Σαρ.

Από το ρόστερ της πρώτης ομάδας είναι διαθέσιμοι 11 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων δύο τερματοφύλακες. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, ο Νάγκελζμαν είναι υποχρεωμένος να ρίξει στη μάχη και έναν πιτσιρικά από την U23 του συλλόγου. Δεδομένο είναι ότι θα ξεκινήσουν οι Λεβαντόβσκι, Μίλερ, Γκνάμπρι, Μουσιάλα, Παβάρ, Ζίλε, Ρόκα, Ζάμπιτσερ, Ουρλάιχ και ο Κίμιχ, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έμεινε εκτός προπονήσεων 47 ημέρες διότι πέρασε τον κορονοϊό με συμπτώματα, όντας μάλιστα ανεμβολίαστος.

Γερμανία Προγνωστικά

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Οι επιλογές είναι περιορισμένες, ο Νάγκελζμαν θα χρησιμοποιήσει παίκτες σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που αγωνίζονται κανονικά και θα βασιστεί σε κάποιους που έχουν πενιχρό ή καθόλου χρόνο συμμετοχής, όπως ο χαφ Ρόκα και ο γκολκίπερ Ουρλάιχ.

Επίσης, αν στραβώσει κάτι για την Μπάγερν, προκύψει δηλαδή κάποιος τραυματισμός κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ή πρέπει να γίνει κάποια αναγκαστική αλλαγή για λόγους κόπωσης, ο Νάγκελζμαν θα πρέπει να επιστρατεύσει από τον πάγκο ποδοσφαιριστή της Β' ομάδας.

Δημιουργείται λοιπόν μία ευνοϊκή συγκυρία για την Γκλάντμπαχ, προκειμένου απόψε να διεκδικήσει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα φάνταζε απίθανο, δεδομένου ότι τα "πουλάρια" προέρχονται από έναν πολύ μέτριο πρώτο γύρο.

Μπάγερν - Γκλάντμπαχ: Στοιχηματική Πρόταση

Η Γκλάντμπαχ πάντως, είναι ίσως η μοναδική ομάδα της Γερμανίας, που μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν μασάει απέναντι στην Μπάγερν. Ιστορικά, είναι αυτή με τις περισσότερες νίκες (26) σε επίπεδο Bundesliga κόντρα στους Βαυαρούς και ειδικά την τελευταία δεκαετία, καμία άλλη ομάδα της χώρας δεν έχει μαζέψει στα ματς με την Μπάγερν 28 βαθμούς (!) όσους δηλαδή έχει συλλέξει η Γκλάντμπαχ.

Αλλωστε, ακόμη και στη φετινή μέτρια σεζόν της, η Γκλάντμπαχ πήρε από τους πρωταθλητές ισοπαλία 1-1 στον πρώτο γύρο και τον περασμένο Οκτώβριο για το κύπελλο, διέσυρε την πλήρη σύνθεση της Μπάγερν στο Μπορούσια Παρκ με 5-0!

Η Γκλάντμπαχ χρειάζεται ένα μεγάλο αποτέλεσμα απόψε (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24) για να αλλάξει όλη τη σεζόν της και να μπει με φόρα στο δεύτερο μισό και οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για να το διεκδικήσει, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από τις απουσίες της Μπάγερν, το ματς θα διεξαχθεί και χωρίς θεατές, λόγω των μέτρων που έλαβε το γερμανικό κράτος για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, δεν μπορεί να θεωρηθεί κανείς "τρελός" αν επιλέξει να παίξει το ξερό διπλό σε τιμές άνω του 7.00. Οπως και να έχει η αξία στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι στην κόντρα με τη διπλή ευκαιρία της Γκλάντμπαχ να προσφέρεται στο 3.10

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν - Γκλάντμπαχ: Με ρίσκο ξερό 2, πιο συνετά Χ2 (απόδοση 7.20 ή 3.10), 21:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ