TIPS ΜΑΡΚΟ

Φλαμένγκο - Ατλέτικο Παραναένσε: Προγνωστικά για τον τελικό του Copa Libertadores

Ο Γκάμπριελ της Φλαμένγκο με το τρόπαιο του Copa Libertadores στον τελικό κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ στη Λίμα
Ο Γκάμπριελ της Φλαμένγκο με το τρόπαιο του Copa Libertadores © 2022 MARTIN MEJIA/ASSOCIATED PRESS

Φλαμένγκο και Ατλέτικο Παραναένσε κοντράρονται στο ουδέτερο Μονουμεντάλ του Γκουαγιακίλ στον Ισημερινό με έπαθλο το Copa Libertadores. Ποντάρισμα στο 2.44.

Η σεζόν στη Λατινική Αμερική φτάνει στην κορύφωσή της. Στο Μονουμεντάλ του Γκουαγιακίλ του Ισημερινού κοντράρονται δύο βραζιλιάνικες ομάδες, Φλαμένγκο και Ατλέτικο Παραναένσε με στόχο το τρόπαιο του Copa Libertadores (23:00 COSMOTE SPORT 3 , LIVE από το SPORT24 ). Ο τελικός είναι μονός για τέταρτη χρονιά στη σειρά και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί πέναλτι. Η Φλαμένγκο έχει μεγαλύτερη βάση και έλαβε 15 χιλιάδες εισιτήρια, ενώ η φιλοξενούμενη ούτε 2 χιλιάδες. Στον πάγκο της Φλα κάθεται ο Ντοριβάλ Τζούνιορ που ήρθε μεσούσης της σεζόν ώστε να συμμαζέψει την κατάσταση αφού με τον Σόουζα το πείραμα δεν βγήκε. Στον αντίπαλο πάγκο κάθεται μια αλεπού των γηπέδων. Ο άλλοτε εκλέκτορας της σελεσάο, Λουίζ Φελίπε Σκολάρι. Αυτή είναι η ένατη φορά που κοντράρονται οι δύο ομάδες σε νοκ ανεξαρτήτως διοργάνωσης τα τελευταία 11 χρόνια. Συνολικά έπαιξαν 14 φορές, 7 νίκες μετράει η Φλα, 2 η Ατλέτικο, ενώ 5 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Φλαμένγκο - Ατλέτικο Παραναένσε: Προγνωστικά και ανάλυση

Πάει με θετικό κλίμα η Φλαμένγκο, δεν έχει χάσει στα οκτώ τελευταία, ενώ στο διάστημα αυτό κατέκτησε το Κύπελλο Βραζιλίας σε διπλούς τελικούς με την Κορίνθιανς. 0-0 το εκτός έδρας ματς, 1-1 η ρεβάνς, που τελικά κρίθηκε στα πέναλτι σ’ ένα ματς πάντως που πιέστηκε. Επικρατεί μεγάλη ανυπομονησία για το σημερινό ματς. Θέλει το νταμπλ, ο Ντοριβάλ είναι κάτι παραπάνω από αγαπητός στην ομάδα, πήρε 29 παίκτες μαζί του και για λόγους ψυχολογίας, ενώ το Μονουμεντάλ θα γεμίσει με χρώματα της Φλα. Πάει με ό,τι καλύτερο διαθέτει. Με 4-3-3 θα παραταχθεί, τους Γκάμπριελ - Αρασκαέτα στα άκρα και τον Πέδρο την κορυφή της επίθεσης. To 2019 κατέκτησε τον θεσμό κόντρα στη Ρίβερ στη Λίμα με 2-1, ενώ πέρσι έχασε από την Παλμέιρας στο Μοντεβιδέο με 2-1 στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια).

Ο Φελιπάο κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, θα το πάει πιο συντηρητικά το ματς, έχει την τάση για τη συγκεκριμένη τακτική εξάλλου σε κρισιμα ματς και θέλει να γεμίσει τη μεσαία γραμμή ώστε να χτυπήσει στην κόντρα. Αποδεικνύει πως το πρότζεκτ που χτίζεται τα τελευταία χρόνια είναι από τα πιο πετυχημένα της Λατινικής Αμερικής, το 2018 και το 2021 κατέκτησε το Sudamericana και φέτος άφησε εκτός στα ημιτελικά την back to back κάτοχο του Libertadores Παλμέιρας. Κέρδισε 1-0 εκτός έδρας και στη ρεβάνς απέσπασε με μάγκικο τρόπο το 2-2.

Φιλόδοξη ομάδα, πολύ πετυχημένο πρότζεκτ, χωρίς οικονομικά προβλήματα, βγάζει υγεία, πουλάει παίκτες, δικό της γήπεδο και κλείνει τον ισολογισμό θετικά τα τελευταία χρόνια. Παράδειγμα για όλους και ας μην έχει τον κόσμο που έχει η Φλαμένγκο. Έριξε όλο το βάρος στο Libertadores και έβαλε σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και να χάσει σήμερα δεν πρόκειται να χάσει το εισιτήριο για το Libertadores της επόμενης σεζόν.

Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά, όπως και στη Φλαμένγκο, δεν ρόλαρε με τον Βαλεντίμ, ούτε με τον Καρίλε τής βγήκε και κάπου εκεί η διοίκηση το πήρε πάνω της και έφερε τον μπαρουτοκαπνισμένο Σκολάρι. Η έλευσή του λειτούργησε ευεργετικά και σε μια περίοδο που επικρατούσε προβληματισμός, αφού ποτέ άλλοτε η ομάδα δεν είχε επενδύσει τόσα πολλά χρήματα. Με 4-2-3-1 θα πάει μάλλον ο Σκολάρι, τον Έρικ σε ρόλο αμυντικού χαφ, να κερδίζει έδαφος έναντι του Ούγκο Μόουρα, Φερναντίνιο και Σαντάνα μπροστά του, Βιτίνιο και Τεράνς στα άκρα και στην κορυφή ο Πάμπλο.

Προγνωστικά στοιχήματος

Μονός τελικός μεταξύ βραζιλιάνικων ομάδων για το Copa Libertadores στον Ισημερινό. Δεκτόν, λογικό φαβορί η Φλαμένγκο, αλλά όχι και στο 1.50. Η Φλα είναι ήδη μεθυσμένη πολιτεία μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου, η Ατλέτικο είναι επικίνδυνη ομάδα και ο Σκολάρι μόνο χθεσινός δεν είναι. Παραδοσιακά δυσκολεύεται κόντρα στην Ατλέτικο η Φλαμένγκο.

Η Ατλέτικο αποσυντονίστηκε κάπως τελευταία, αλλά μπορεί να γυρίσει τον διακόπτη με το που πατήσει το πόδι της στο Μονουμεντάλ. Από τον Ιανουάριο του 2021 και έπειτα οι δυο τους έχουν συναντηθεί 9 φορές και στις τρεις κέρδισε η Φλαμένγκο, τρία ματς έληξαν ισόπαλα και τρεις φορές επικράτησε η Ατλέτικο Παραναένσε, χωρίς να δεχτεί γκολ μάλιστα στις δύο τελευταίες νίκες. Δεν είναι τόσο εύκολο το ματς και ας έχει το προβάδισμα η ομάδα από το Ρίο. Στο 2.44 το combo 1Χ & Goal/Goal. Έχει πολύ το 1-1 το ματς και την παράταση.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φλαμένγκο - Ατλέτικο Παραναένσε: 1Χ & Goal/Goal (απόδοση 2.44), 23:00
TAGS TIPS ΜΑΡΚΟ TIPSTERS ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ