BET CORNER

EuroLeague: Το πράσινο δίδυμο και η σιγουριά του ηγέτη

Ο Παπαγιάννης δίνει το χέρι του στον Παπαπέτρου σε αγώνα του Παναθηναϊκού στην EuroLeague 2020/21
Ο Παπαγιάννης δίνει το χέρι του στον Παπαπέτρου EUROKINISSI

Η διαβολοβδομάδα δεν επιτρέπει χαλάρωση σε κανέναν, με το πρόγραμμα αυτού του διημέρου να έχει κάποιες εξαιρετικές ευκαιρίες. Το δίδυμο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, η ασφάλεια του Μάριους Γκριγκόνις και η υπεροχή της Μπάγερν.

Το πρώτο διήμερο της διαβολοβδομάδας ολοκληρώθηκε, με αυτό που ακολουθεί να παρουσιάζει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον. Έτσι κι αλλιώς, οι αυξομειώσεις στην απόδοση των μεγάλων είναι ακόμη τέτοιες που δεν επιτρέπουν τη σιγουριά για τον τελικό νικητή σε κάθε αγώνα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που σε οδηγούν από μόνες τους σε πιο ασφαλή συμπεράσματα, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο εξέλιξης ενός αγώνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Οι πράσινοι μετρούν δύο διαδοχικές ήττες, είναι κουρασμένοι από το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ξέρουν πως πρέπει να παρουσιαστούν απολύτως συγκεντρωμένοι στην άμυνα για να μην δώσουν δικαιώματα στην Άλμπα. Η γερμανική ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, παίζει σε έναν ρυθμό που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος από τον αντίπαλο και γι αυτό όλοι οι πράσινοι θα πρέπει να αποδώσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους για να αποφευχθεί τρίτη διαδοχική εντός έδρας απώλεια. Το μείζον για τον Γιώργο Βόβορα είναι να πάρει το μάξιμουμ από τους γηγενείς παίκτες, και δη από τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργο Παπαγιάννη, που φέτος -μαζί με τον Νεμάνια Νέντοβιτς- τραβούν κουπί στο τριφύλλι περισσότερο από κάθε άλλον. Η επιθετική παραγωγικότητα των δύο θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πόσο συνεπής θα είναι εκτελεστικά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, με τους over 22.5 πόντους που προσφέρονται στη Stoiximan στο 1.75 να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι δεδομένο άλλωστε πως ο αρχηγός των πρασίνων θα πάρει πολλές μπάλες και θα κατευθύνει μεγάλο μέρος των κατοχών της ομάδας του Γιώργου Βόβορα.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Εκ διαμέτρου αντίθετη η ψυχολογία στις δύο ομάδες, με τη Ζάλγκιρις να προέρχονται από αγώνες (με Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Μπασκόνια) που είχαν +60% στα τρίποντα. Η Φενέρμπαχτσε δεν είναι σε καλή κατάσταση, παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα σε άμυνα και επίθεση και τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν αποτελεί φόβητρο για κανέναν. Γι αυτό κιόλας ο Μάριους Γκριγκόνις μπορεί να χτυπήσει -για πολλοστή φορά- στο... ψαχνό. Ο ηγέτης της λιθουανικής ομάδας είναι πολύ σταθερός φέτος, δεν πτοείται από οποιοδήποτε είδος άμυνας κι αν συναντήσει, λειτουργώντας τόσο ως δημιουργός όσο και ως εκτελεστής. Μπορεί πολύ εύκολα να βάλει 20+ πόντους, μπορεί όμως εξίσου εύκολα να δώσει 5+ ασίστ στους συμπαίκτες του, εφόσον η τουρκική άμυνα είναι πιο επιθετική στο πικ εν ρολ. Γι αυτό κιόλας, το over 20.5 σε πόντους/ριμπάουντ/ασίστ που δίνει η Stoiximan στο 1.87 είναι μια επίδοση που ο Μάριους Γκριγκόνις έχει το ταλέντο και την ικανότητα να πιάσει και να οδηγήσει τη Ζάλγκιρις σε εντός έδρας νίκη.

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Μετά την ήττα στην Αγία Πετρούπολη, η Μπάγερν επιστρέφει στο Audi Dome για να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια. Η γερμανική ομάδα είναι ένα "κλικ" καλύτερη από το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, είναι σταθερή στη διάρκεια της φετινής σεζόν και δη στο γήπεδό της αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα για κάθε αντίπαλο. Το να κερδίσουν οι γηπεδούχοι είναι το πλέον πιθανό ως σενάριο, βάσει της εικόνας των ομάδων τη φετινή σεζόν. Αυτό που στοιχηματικά παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το 1/1 σε ημίχρονο/τελικό, που δίνει η Stoiximan στο 2.22 ως απόδοση. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι συνηθίζουν να επιβάλλουν από νωρίς τον ρυθμό τους και να οδηγούν τους αγώνες εκεί που θέλουν, οπότε το αυτό μπορούν να επιδιώξουν απέναντι στην Μπασκόνια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν και να διατηρηθούν στην πρώτη τετράδα της κατάταξης.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΖΕΝΙΤ

Ο ρωσικός εμφύλιος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού -εν αντιθέσει με πέρσι- η Ζενίτ είναι πραγματοποιεί ένα πολύ καλό πρώτο μισό της σεζόν υπό την καθοδήγηση του Τσάβι Πασκουάλ. Οι θαλασσί ξέρουν πως δεν είναι το φαβορί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πλην όμως θα παλέψουν για να κυνηγήσουν την έκπληξη. Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο δίμηνο, μετρούν εννέα σερί νίκες και απέναντι στην Αναντολού Εφές το βράδυ της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου απέδειξαν πως έχουν αρχίσει να πατούν το γκάζι. Το +35 κόντρα σε μια ομάδα με τέτοια ποιότητα, δείχνει ότι εφόσον βρουν ρυθμό, μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεδομένης της εξαιρετικής ψυχολογίας, της δυνατότητας που υπήρχε για διαχείριση της κούρασης (από την στιγμή που το παιχνίδι άνοιξε νωρίς) και του γεμάτου πάγκου που έχει, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί να κερδίσει με περισσότερους από 7.5 πόντους διαφορά, που δίνονται ως handicap στο 1.85 στη Stoiximan.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ