DAILY BET

Euroleague Playoffs με 3.70 και 3.80

Euroleague Playoffs με 3.70 και 3.80
EUROKINISSI

Η ώρα των Playoffs έφτασε! Ανάλυση και μακροχρόνια προγνωστικά για τις σειρές Μονακό-Μακάμπι και Ρεάλ-Παρτίζαν.

Οι οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης μπαίνουν στη μάχη με μοναδικό στόχο να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο του F4 και του τίτλου του πρωταθλητή. Η σειρά των μεγάλων σολίστ στο ματσάρισμα της Μονακό με τη Μακάμπι όπου ο Μάικ Τζέιμς συναντάει τον Λορένζο Μπράουν και η τεράστια πρόκληση της "Βασίλισσας", για τους "Παρτιζάνους" του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε αυτό που έρχεται….

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της χρονιάς είναι μπροστά μας. Η ένταση, το "πολεμικό" άρωμα στην ατμόσφαιρα και η συσπείρωση των ομάδων μπροστά στο μεγάλο στόχο διαμορφώνουν το διαχρονικά ξεχωριστό πλαίσιο που όλοι χρειαζόμαστε. Τα Playoffs της Ευρωλίγκας ξεκινούν και τα πάντα είναι πιθανά.

Βλέπεις Euroleague με δώρο* ΕΟΝ ΤV από την Stoiximan!

Μονακό-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Μεγάλη σειρά. Το ματσάρισμα των δύο πιο αθλητικών ομάδων της διοργάνωσης έχει τις προδιαγραφές για να δημιουργήσει μια εκρηκτική "χημεία" στο παρκέ, ενώ όλα τα αποτελέσματα μοιάζουν πιθανά.

Η Μονακό που έχτισε επάνω στην περυσινή πορεία και στον χαρακτήρα που έβγαλε στην καταπληκτικά σειρά με τον Ολυμπιακό, θέλει φέτος να κάνει το επόμενο βήμα. Έχει πιο βαθύ οπλοστάσιο από τον αντίπαλο και τις προσωπικότητες για να φτάσει στο F4. H Μακάμπι κουβαλάει μαζί της την τεράστια παράδοση, διαθέτει την πιο δυνατή έδρα της διοργάνωσης και έναν καταπληκτικό αγωνιστικό ρυθμό. Στην τελική ευθεία της σεζόν έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ και έβγαλε αξιοζήλευτη δυναμική.

Και οι δύο ομάδες είναι πολύ ικανές στο ανοιχτό γήπεδο. Η Μονακό έχει τη δεύτερη πιο αποτελεσματική transition επίθεση στη διοργάνωση (1.300 πόντοι/κατοχή) ενώ η Μακάμπι (Νο5 σε αποτελεσματικότητα) είναι η πιο παραγωγική ομάδα στο transition στην Ευρωλίγκα, όπου πετυχαίνει 13.4 πόντους σε κάθε ματς. Μιλάμε για δύο «φονικές» μηχανές σε αυτές τις καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να χτυπήσουν την άμυνα κατά τη μεταφορά στα μετόπισθεν με πολλά διαφορετικά όπλα. Έχουν πυραυλοκίνητα γκαρντ, παίχτες που μπορούν να σουτάρουν και ψηλούς που μπορούν να τρέξουν το γήπεδο.

Οι Ισραηλινοί είναι πιο πληθωρικοί αναφορικά με τους τρόπους που παράγουν σκορ. Δουλεύουν πιο πολύ με συνεργασίες (παρότι παραμένουν ομάδα που ακουμπάει στο μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων της στην προσωπική φάση) και ενεργοποιούν «κοψίματα» κυρίως για να υποστηρίξουν τις Pick & Roll δράσεις τους, βάζοντας μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα.

Η Μακάμπι έχει μεγαλύτερη συνοχή στα μετόπισθεν όπου χρησιμοποιεί την αθλητικότητα της (ειδικά επάνω από το καλάθι) και τον δυναμισμό που διακρίνει βασικά στελέχη του πυρήνα της για να δώσει stops και να μετατρέψει την άμυνα σε άμεση επίθεση. Η μάχη στη γραμμή των φόργουορντ θα είναι καθοριστική. Ο Τζάρελ Μάρτιν θα προσπαθήσει να ματσάρει το δυναμικό δίδυμο των Τζον Μπράουν-Μονέκε ενώ ο Άλφα Ντιαλό (ο οποίος δεν αποκλείεται να ανέβει στο "κεφάλι" της άμυνας για αμυνθεί στους Λορένζο Μπράουν και Μπάλντγουιν) θα βρει απέναντι του τον Μπόνζι Κόλσον. Ο Ντιαλό μοιάζει ανίκητος σε επίπεδο προσωπικών μονομαχιών όντας ικανός να κάνει ακόμα και τους πιο σκληροτράχηλους παίχτες της διοργάνωσης να μοιάζουν με μικρά, ντροπαλά παιδάκια έτοιμα να πάνε στην εκκλησία την Κυριακή το πρωί.

Το Match up

Φυσικά η μάχη του backcourt κλέβει την παράσταση. Ο Μάικ Τζέιμς και ο Λορένζο Μπράουν, δύο από τους καλύτερους και πιο παραγωγικούς παίχτες της διοργάνωσης, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους έχοντας την υποστήριξη των (έτοιμων ανά πάσα στιγμή να βγουν σε πρώτο ρόλο) «υπαρχηγών» τους, Έλι Οκόμπο και Ουέιντ Μπάλντγουιν. Οι συνεργασίες των γκαρντ των δύο ομάδων με τους (αποτελεσματικούς finishers) ψηλούς αποτελούν βασικό συστατικό της παραγωγικής τους διαδικασίας. Η επιθετικότητα τους δε, δημιουργεί χώρους και ευκαιρίες για τους συμπαίχτες τους.

Ο Μπράουν κάνει μια καταπληκτική σεζόν και ίσως αξίζει μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης με γνώμονα την επιδραστικότητα του στο παιχνίδι της Μακάμπ (παρότι οι δείκτες αποτελεσματικότητας του θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτεροι). Μετράει 16.5 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 5.7 τελικές πάσες για 2.9 λάθη. Ο Τζέιμς παραμένει ένας από τους πιο «φονικούς» παίχτες στη διοργάνωση. Aπό αυτούς που προκαλούν τον περισσότερο τρόμο στις άμυνες. Παρότι δεν σουτάρει καλά φέτος, μετράει 16.3 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 4.6 τελικές πάσες για 2.3 λάθη στην κανονική περίοδο. Το προσωπικό τους bras de fer αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Περισσότεροι Πόντοι στη σειρά: Lorenzo Brown σε απόδοση 3.70 στη Stoiximan

Πρόβλεψη

Όπως είπαμε και στο Hoopfellas, έχω την αίσθηση ότι πέντε παιχνίδια δεν θα είναι αρκετά για το ευρωπαϊκό μπασκετικό κοινό ώστε να χορτάσει το μπάσκετ και το επίπεδο ανταγωνισμού που μπορεί να παράγει αυτό το ζευγάρι. Οι δύο ομάδες είναι κοντά σε ποιότητα παιχνιδιού. Η Μονακό έχει πλεονέκτημα σε όρους ποιοτικού βάθους (σημαντική παράμετρος) και η Μακάμπι σε όρους αγωνιστικού ρυθμού. Πολύ πιθανό να εξαντλήσουμε τα παιχνίδια στη σειρά.

Συνολικά Παιχνίδια στη Σειρά Over 4.5 σε απόδοση 2.35 στη Stoiximan

Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτίζαν

Η παρουσία του Ζοτς λειτουργεί σαν μαγνήτης στη συγκεκριμένη σειρά καθώς όλοι (ή τουλάχιστον σχεδόν όλοι) περιμένουν να δουν τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσει ο μεγαλύτερος προπονητής της ηπείρου μας (και όχι μόνο) για να γυρίσει και πάλι μερικούς βράχους ανάποδα, στην προσπάθεια του να περάσει το εμπόδιο της «Βασίλισσας» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πρόκειται για μια σειρά στην οποίο ο ρυθμός θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Η Παρτίζαν φέτος διαθέτει την αποτελεσματικότερη επίθεση της διοργάνωσης, με τον Ομπράντοβιτς να παρουσιάζει μια από τις καλύτερες δουλειές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο επιθετικό κομμάτι. Οι Σέρβοι βρίσκονται στην πρώτη θέση της αξιολόγησης στις περισσότερες από τις βασικές επιθετικές στατιστικές κατηγορίες (μισό γήπεδο, transition) , σουτάρουν εξαιρετικά από την περίμετρο και πηγαίνουν με μεγάλη συχνότητα στη γραμμή του φάουλ, δείγμα των ικανοτήτων αλλά και της συναισθηματικής νοημοσύνης που τους διακρίνει ως σύνολο.

Η Ρεάλ με τη σειρά της αντιμετώπισε πρόβλημα με τη γραμμή των γκαρντ καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δεν πήρε το παραγωγικό μάξιμουμ σε συνάρτηση με τις επιθετικές προδιαγραφές του συνόλου της. Οι Μαδριλένοι συχνά στρέφονταν στον Σέρχιο Γιούλ περιμένοντας, ακόμα και σε αυτή τη φάση της καριέρας του, να κάνει κάποια από τα γνωστά του θαύματα στο τέλος πολλών κλειστών αναμετρήσεων. Αυτό λέει πολλά.

Η ομάδα του κόουτς Ματέο υπερέχει σαφώς στα μετόπισθεν. Η Ρεάλ παρουσίασε την καλύτερη άμυνα μισού γηπέδου στη διοργάνωση και αυτή θα αποτελέσει το «άρμα μάχης» της απέναντι στην επιθετική μηχανή του Ομπράντοβιτς. Οι Μαδριλένοι θα προσπαθήσουν να ελέγξουν το τέμπο πηγαίνοντας σε παιχνίδι μισού γηπέδου ώστε να εκμεταλλευτούν το μέγεθος και τους αυτοματισμούς τους στην άμυνα.

Πότε θα τελειώσει η σειρά: 4ος αγώνας σε απόδοση 2.60 στη Stoiximan

Η Παρτίζαν βασίζεται στο παιχνίδι προσωπικής φάσης. Ο Πάντερ θα διασταυρώσει το ξίφος του με αυτό του Μούσα σε μια μονομαχία με μεγάλο ενδιαφέρον ενώ είναι δεδομένο ότι ο Ομπράντοβιτς θα στοχεύσει στο ανοίξει χώρους στο «ζωγραφιστό», δίνοντας περιφερειακά σουτ στον Σμάλαϊγκιτς από τη θέση "5". Κομβική η προσπάθεια του Αμπάλντε στο αμυντικό κομμάτι (και δη στο χαμηλό ποστ) απέναντι στον πιο αθλητικό περιφερειακό της διοργάνωσης, Ντάντε Έξουμ αλλά και η απόδοση του Γκάμπριελ Ντεκ.

Το Match up

Δύο από τους κορυφαίους ψηλούς της διοργάνωσης θα "χτυπηθούν" στο κέντρο της ρακέτας. Ο -ερχόμενος από καταπληκτική σεζόν- Mathias Lessort (12.1 πόντοι με 68.7% στα δίποντα και 7.3 ριμπάουντ) θα βρει μπροστά του το "φόβητρο" των ευρωπαϊκών γηπέδων, Edy Tavares (10.2 πόντοι με 66.7% στα δίποντα και 6.6 ριμπάουντ).

Βλέπεις Euroleague με δώρο* ΕΟΝ ΤV από την Stoiximan!

Το motor, η ενέργεια, το πάθος και η αθλητικότητα του Γάλλου της Παρτίζαν απέναντι στο τρομακτικό μέγεθος και τις απαράμιλλες αμυντικές δεξιότητες του «Κύκλωπα» της Ρεάλ. Και οι δύο βοηθούν πολυεπίπεδα τις ομάδες τους και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ανοίγουν πολλούς χώρους για τους συμπαίχτες τους σκρινάροντας μακριά από τη μπάλα (είναι εξαιρετικοί στο να κρατούν τον αντίπαλο στην πλάτη τους, ανοίγοντας χώρο για διείσδυση στο καλάθι στον εκάστοτε χειριστή) ενώ αποτελούν παράλληλα και εναλλακτικούς πόλους δημιουργίας, από το Low post ή το High post. Η frontcourt της Ρεάλ υπερτερεί σε μέγεθος και ποιοτικό βάθος. Ο Ζοτς θα χρειαστεί μια σπουδαία σειρά από τον Lessort ώστε να ισορροπήσει τη μάχη στο «ζωγραφιστό».

Πρόβλεψη

Η Ρεάλ λογίζεται ως φαβορί στη συγκεκριμένη σειρά όμως ποιος μπορεί να ποντάρει κατά του Ζέλικου Ομπράντοβιτς σε μια σειρά Playoffs; Η Παρτίζαν ξέρει ότι εάν καταφέρει να πάρει ένα από τα δύο πρώτα ματς στη Μαδρίτη θα αποχτήσει σημαντικό πλεονέκτημα, ανοίγοντας τις "πύλες της κολάσεως" στη Stark Arena για τη "Βασίλισσα".

Η ισπανική ομάδα θα στοχεύσει στον έλεγχο του ριμπάουντ και του ρυθμού, χτυπώντας με όλα της τα όπλα τις αδυναμίες των Σέρβων στην άμυνα. Η Παρτίζαν βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και έχει υψηλό ηθικό. Πάμε κόντρα στα προγνωστικά εδώ και επιλέγουμε πρόκριση των Σέρβων.

Πρόκριση Παρτίζαν σε απόδοση 3.80 στη Stoiximan

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

TAGS DAILY BET STOIXIMAN BET STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ