BET CORNER

EuroLeague: Με το over στο Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

Ο Νάντο Ντε Κολό με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε σε αγώνα για τη BSL
Ο Νάντο Ντε Κολό με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε FENERBAHCE BEKO ISTANBUL / TWITTER

Οι συνεπείς άμυνες στο Μπασκόνια - Αρμάνι Μιλάνο κι η παραγωγικότητα της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτές είναι οι τέσσερις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές του διημέρου.

Αυτό το διήμερο στην EuroLeague περιλαμβάνει δύο ελληνοτουρκικές μονομαχίες και ακόμη δύο αγώνες που μπορούν να καθορίσουν τα πάντα στη μάχη της οκτάδας. Η regular season βρίσκεται στην τελική ευθεία, περιθώριο λάθος δεν υπάρχει πλέον για κανέναν (εξ όσων έχουν ακόμη απτούς στόχους να κυνηγήσουν) και γι αυτό όλοι βρίσκονται... στην τσίτα.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Αναντολού Εφές, σε έναν αγώνα που η τουρκική ομάδα καίγεται για τη νίκη προκειμένου να μην πέσει κάτω από την τετράδα. Η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από την Μπάγερν άλλωστε, έβαλε σε... περιπέτειες τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν, φουντώνοντας τη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα στηριχθεί ξανά στον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Μάριο Χεζόνια, τους δύο παίκτες που τον κουβαλάνε εδώ και ενάμιση μήνα, από την στιγμή δηλαδή που τραυματίστηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, δεν κατάφεραν να βρουν την ιδανική ισορροπία στο κομμάτι της δημιουργίας με την εκτέλεση, επιδόθηκαν ως επί το πλείστον σε προσωπικές φάσεις και αυτό επηρέασε την επιθετική ροή των πρασίνων.

Όπως και να έχει, πρόκειται για τους παίκτες που καλούνται να κάνουν (ξανά) τη διαφορά και να ηγηθούν της προσπάθειας. Εν προκειμένω, το ενδιαφέρον εστιάζεται στον αρχηγό του τριφυλλιού, για τον οποίο η Stoiximan προσφέρει στο 1.80 την επιλογή του over 17.5 σε πόντους/ριμπάουντ/ασίστ. Δεδομένου ότι θα πάρει πολλές μπάλες και θα κληθεί να επωμιστεί μεγάλο βάρος της επίθεσης, πρόκειται για μια επιλογή που αξίζει την προσοχή.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Έτσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο αγώνας του Astroballe έχει τον χαρακτήρα του πρόωρου τελικού για τη Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να μην αυξηθεί ο κίνδυνος του πρόωρου αποκλεισμού από τη συνέχεια της EuroLeague. Η "Βασίλισσα" ψάχνει το διπλό για να διατηρήσει το +1 από την ένατη θέση και γι αυτό ο Πάμπλο Λάσο θα πιέσει αρκετά τους βασικούς παίκτες του. Όπερ και σημαίνει πως ο Έντι Ταβάρες θα μείνει, όπως συνηθίζει άλλωστε φέτος, για πολλή ώρα στο παρκέ. Είναι καθοριστικός για το αμυντικό κομμάτι της ισπανικής ομάδας, παράλληλα όμως σημαντικός για τον τρόπο που "τρέχει" η επίθεση. Κι από την στιγμή που η Βιλερμπάν έχει μεγάλα κορμιά στο "5" (με πρώτο και καλύτερο αυτό του Μουσταφά Φαλ) αξίζει μια επιλογή με σχετικό ρίσκο για τον σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ποια είναι αυτή; Το νταμπλ νταμπλ που δίνει η Stoiximan στο 2.35 για τη μονομαχία του Astroballe. Για την ιστορία, ο Έντι Ταβάρες έχει κάνει οκτώ φορές νταμπλ νταμπλ τη φετινή σεζόν, με τις τρεις εξ αυτών να είναι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Το παιχνίδι της Fernando Buesa Arena είναι πιθανότατα το κρισιμότερο της σεζόν για την Μπασκόνια. Η ισπανική ομάδα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την οκτάδα, ψάχνει εναγωνίως τον άσο και περιμένει το στραβοπάτημα μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης και Ζενίτ για να τις βάλει από κάτω. Κάτι αντίστοιχο ισχύει βέβαια και για την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία μπορεί μεν να πατάει γερά στα playoffs, πλην όμως ξέρει ότι με νίκη στην Ισπανία "καθαρίζει" μια και καλή με οποιοδήποτε (ακραίο) σενάριο την εμπλέκει σε ιστορίες... αποκλεισμού. Οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα έχουν αποδείξει πως στηρίζονται πολύ στο μέγεθός τους για να αποδειχθούν συνεπείς στην άμυνα και είναι δεδομένο πως θα επιδιώξουν να χαμηλώσουν τον ρυθμό (σ.σ.: η Μπασκόνια είναι η κορυφαία ομάδα της EuroLeague σε πόντους στον αιφνιδιασμό). Γι αυτό κιόλας, η επιλογή μας από τον συγκεκριμένο αγώνα έχει να κάνει με το επίπεδο συνολικής παραγωγικότητας, και δη με τους under 153.5 πόντους που δίνει στο 1.90 η Stoiximan.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Στην τελική ευθεία της regular season, ο Ολυμπιακός δημιούργησε νικηφόρο σερί, το οποίο θέλει να διευρύνει στο ΣΕΦ σε βάρος της Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα είναι κι αυτή σε αρκετά καλή κατάσταση, ξέρει ότι με διπλό επί ελληνικού εδάφους θα βρεθεί αγκαλιά με την πρόκριση στην post season -ειδικά αν ταυτόχρονα χάσει η Μπασκόνια από την Αρμάνι Μιλάνο. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοβ έχει δει την επίθεση της ομάδας του να λειτουργεί υποδειγματικά μέσα στο 2021, στηρίζοντας πολλά στη μετατόπιση του Νάντο Ντε Κολό στο "1" και την παρουσία του Μάρκο Γκούντουριτς στα φτερά. Γι αυτό κιόλας, από το συγκεκριμένο παιχνίδι η προσοχή στρέφεται στην επιθετική παραγωγικότητα των φιλοξενούμενων, αφού η Stoiximan προσφέρει στο 1.78 τους over 79.5 πόντους της Φενέρμπαχτσε.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ