BET CORNER

EuroLeague: Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός στη δημιουργία

Ο Νέντοβιτς κρέμεται από το καλάθι της Μπάγερν μετά από κάρφωμά του σε αγώνα της EuroLeague
Ο Νέντοβιτς κρέμεται από το καλάθι της Μπάγερν EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Ολυμπιακός είναι τα φαβορί στα παιχνίδια τους αυτό το διήμερο στην EuroLeague, κάτι που καλούνται να αποδείξουν στην πράξη.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι κάπως ιδιαίτερη αφού για αρκετές εκ των ομάδων της EuroLeague πρόκειται για διαβολοβδομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μεταξύ αυτών που κλήθηκαν να παίξουν το βράδυ της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου, πριν στρέψουν την προσοχή τους σε όσα (σπουδαία) πρόκειται να συμβούν αυτό το διήμερο. Η κόπωση είναι ένας παράγοντας που μπορεί να παίξει τον ρόλο του στην απόδοση και την ενέργεια όσων δοκιμάστηκαν πριν από δύο βράδια, δεν αποτελεί όμως δικαιολογία για κανέναν.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λίγες ημέρες μετά την απογοητευτική εμφάνιση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Το διπλό στο Palau Blaugrana ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία των ερυθρολεύκων, οι οποίοι σε μερικές ώρες δοκιμάζονται στο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα. Η διαφορά δυναμικότητας της ομάδας του Βελιγραδίου εν συγκρίσει με την Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Σάσα Ομπράντοβιτς δεν έχει ούτε τον Τέιλορ Ρότσεστι (δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του) ούτε τον Λάνγκστον Χολ (τραυματίας) στη διάθεσή του. Θα υπάρξει δημιουργικό έλλειμμα για τους γηπεδούχους, ταυτόχρονα όμως θα περιοριστούν οι επιλογές για πίεση πάνω στην μπάλα. Ειδικά σε παίκτες όπως ο Κώστας Σλούκας και ο Βασίλης Σπανούλης.

Μοιάζει σχεδόν δεδομένο πως ο δεύτερος θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με το παιχνίδι της Βαρκελώνης. Γι αυτό κιόλας, είναι αρκετά... εύκολο για το ελληνικό περιφερειακό δίδυμο του Ολυμπιακού να πιάσουν τις over 7.5 ασίστ που προσφέρει η Stoiximan στο 1.60 για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η Φενέρμπαχτσε έφτιαξε την ψυχολογία της μετά από συνεχόμενες ήττες, χάρη στο διπλό επί της Ζενίτ. Εκτός αυτού, ο Ιγκόρ Κοκόσκοβ θα έχει -μετά από πολύ καιρό- τον Νάντο Ντε Κολό στη διάθεσή του, γεγονός που του λύνει τα χέρια στο κομμάτι της εκτέλεσης και της απειλής από την περιφέρεια. Μετά από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας, η παρουσία του στο rotation δεν θα είναι τόσο έντονη, πλην όμως μπορεί να δώσει 15+ ποιοτικά λεπτά και να υποχρεώσει τη γερμανική άμυνα να προσαρμοστεί πάνω του, δίνοντας περισσότερους χώρους εκτέλεσης στους υπόλοιπους.

Αν κρίνουμε μάλιστα από το γεγονός πως η Άλμπα δεν είναι η πλέον... πιστή ομάδα για να αφοσιωθεί στο κομμάτι της άμυνας, μπορεί ο Τζάρελ Έντι να βρει το πεδίο δράσης που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του. Από εκεί που υπήρχε άλλωστε μόνο ο Λορέντζο Μπράουν για να τραβάει την άμυνα πάνω του και να δίνει την έξτρα πάσα, πλέον υπολογίζεται κι ο Νάντο Ντε Κολό. Γι αυτό το over 1.5 τρίποντο του Τζάρελ Έντι στο 1.60 από τη Stoiximan μπορεί να προκύψει ως συνθήκη πιο εύκολα απ' ότι στα προηγούμενα παιχνίδια της Φενέρμπαχτσε.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Πρόκειται για δύο από τις καλύτερες επιθετικές ομάδες της EuroLeague, με ξεκάθαρη φιλοσοφία για 85+ πόντους σε κάθε παιχνίδι. Η Αναντολού Εφές είδε βέβαια την αναμέτρηση μες την Μπασκόνια πριν από μία εβδομάδα να εξελίσσεται σε τραγωδία, αφού ουδείς είχε ρυθμό και μοιραία προέκυψε η εντός έδρας ήττα. Στη Fonteta πάντως, τα παιχνίδια πηγαίνουν σε υψηλό ρυθμό και ένταση, η Βαλένθια δεν έχει πρόβλημα να πιάσει τους 90 πόντους στην επίθεσή της προκειμένου να κερδίσει, κάτι που συνεπάγεται ανάλογη... υποχρέωση από την πλευρά της τουρκικής ομάδας για επιθετική συνέπεια. Οι over 162.5 πόντοι για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στο 1.88 της Stoiximan είναι μία από τις πιο ασφαλείς επιλογές που θα συναντήσει κανείς αυτό το διήμερο στην EuroLeague.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, όπου θα δώσει τα τρία επόμενα παιχνίδια του. Με καλή ψυχολογία μετά το διπλό επί της Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και... επίγνωση της κατάστασης. Ότι δηλαδή η άμυνά του είναι το "Α" και το "Ω" προκειμένου να παρουσιάζεται ανταγωνιστικός στην EuroLeague. Απέναντί του θα βρει τη Ζάλγκιρις, μια ομάδα που ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν με 5/6 νίκες, αλλά εδώ και ενάμιση μήνα είναι σε κακή κατάσταση. Η λιθουανική ομάδα έχει φτάσει τις έξι διαδοχικές ήττες, είναι μακριά από τα επίπεδα απόδοσης που είχε στην εκκίνηση της regular season και -σαν να μην έφτανε αυτό- υπέστη ακόμη ένα πλήγμα. Ο Στιβ Βαστούρια τραυματίστηκε στην εύκολη εντός έδρας νίκη επί της Ρίτας Βίλνιους, με αποτέλεσμα να μπει στα "πιτς" για τις επόμενες εβδομάδες.

Το τριφύλλι είναι το ξεκάθαρο φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, έχει τη δυνατότητα να "χτίσει" νικηφόρο σερί και μάλιστα μπορεί να το καταφέρει από... νωρίς μέσα στο παιχνίδι. Το 1/1 που δίνει η Stoiximan στο 2.12 για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα αξίζει ως επιλογή, βάσει όσων έχουν δείξει οι ομάδες μέχρι στιγμής. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο γήπεδό του και η Ζάλγκιρις τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ