BET CORNER

EuroLeague: Με τη φόρμα του Βεζένκοβ

Ο Βεζένκοβ σε αγώνα του Ολυμπιακού στην EuroLeague
Ο Βεζένκοβ σε αγώνα του Ολυμπιακού στην EuroLeague EUROKINISSI

Ο Σάσα Βεζένκοβ έχει τη φόρμα για να κάνει ζημιά στην άμυνα της Μπάγερν, κι ο Μάριους Γκριγκόνις το ταλέντο για να εκθέσει αυτή της Χίμκι. Τόσο απλά.

Η αυλαία του β' γύρου της EuroLeague πέφτει το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου, με αγώνες που μόνο αδιάφοροι δεν είναι. Πόσω μάλλον οι επιλογές που προκύπτουν για τους παίκτες των ομάδων, ειδικά σε περιπτώσεις όπως αυτές των Σάσα Βεζένκοβ και Μάριους Γκριγκόνις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, αποτελώντας τη λύση για τον Ολυμπιακό απέναντι στην άμυνα της Φενέρμπαχτσε και της Χίμκι. Με αντίπαλο την πρώτη, λίγο έλειψε να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι, κόντρα στη δεύτερη ήταν εκ των βασικών συντελεστών της άνετης επικράτησης. Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως ο αριστερόχειρας φόργουορντ κάνει την καλύτερη σεζόν της ερυθρόλευκης καριέρας του με 8.9 πόντους και 44.9% στα σουτ τριών πόντων. Έχει την ψυχολογία, τον ρυθμό και το μομέντουμ λοιπόν να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην άμυνα της Μπάγερν από την περιφέρεια. Το να ευστοχήσει λοιπόν περισσότερες από μία φορές από τα 6μ75 μοιάζει να είναι εφικτός στόχος, κυρίως όμως εξαιρετικός για επιλογή στο 1.68 που προσφέρει η Stoiximan για την αποψινή αναμέτρηση.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΧΙΜΚΙ

Πριν από μια βδομάδα, απέναντι στην Άλμπα, ο Μάριους Γκριγκόνις δεν ήταν στα... φετινά επίπεδα απόδοσης, παρόλ' αυτά έκανε τη διαφορά. Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, θα αντιμετωπίσει μια πολύ αφελή άμυνα, την πιο αφελή της EuroLeague. Η Χίμκι δεν διαβάζει σχεδόν τίποτα απ' όσα κάνουν οι αντίπαλοί της άλλωστε, ή -αν προτιμάτε- οι παίκτες της δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να κάνουν τη δουλειά τους, στο πίσω μέρος του παρκέ. Επομένως, ο ηγέτης της Ζάλγκιρις μπορεί να βρει πεδίο δράσης και να κάνει τα... δικά του. Να σκοράρει πάνω από τους 14.9 πόντους που έχει ως μέσο όρο, να δώσει περισσότερες από τις 2.8 ασίστ που μοιράζει ανά αγώνα. Να κάνει τη διαφορά και να μην δώσει ευκαιρία αντίδρασης στη Χίμκι. Το over 21.5 σε πόντους/ριμπάουντ/ασίστ του Stoiximan στο 1.80 λοιπόν δεν είναι απλά... χρήσιμο, είναι μια επιλογή που βάσει όσων έχουμε δει φέτος αξίζει να τον κόπο να πάρει κάποιος.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Τη φετινή σεζόν, ο Ζακ ΛεΝτέι μετράει 4.6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Υπήρχαν περιπτώσεις, σαν κι αυτές με Βιλερμπάν (9), Μπασκόνια (8) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (7) που έκανε θραύση στον αέρα, υπήρχαν όμως κι άλλες, όπως αυτές με Μπάγερν (1), Ερυθρό Αστέρα (2) και Μπαρτσελόνα (2) που προσέφερε ελάχιστα. Αυτή τη φορά, απέναντί του θα βρεθούν τα μεγάλα κορμιά της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα έχει ως νέο πρόσωπο τον Άλεξ Τάιους στην αποστολή της. Δεδομένης της μετακίνησης του Τρέι Τόμπκινς στο "4" και της κυριαρχίας του Έντι Ταβάρες στο "5" βέβαια, μοιάζει αρκετά δύσκολο ο 26χρονος φόργουορντ να πάρει περισσότερα ριμπάουντ από τον μέσο όρο του. Η Ρεάλ Μαδρίτης στηρίζει πολλά στα σκουπίδια που μαζεύει κάθε βράδυ, οπότε το under 4.5 ριμπάουντ που δίνει η Stoiximan για τον Ζακ ΛεΝτέι στο 1.95 δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ