BIG GAMES BET

Ελλάδα - Ιταλία: Η πρωτιά, ο Φοντέκιο και ο Σλούκας, επιλογές διπλασιασμού

Ο Κώστας Σλούκας στο ματς Ελλάδα - Γεωργία για το Ακρόπολις | 18 Αυγούστου 2022
Ο Κώστας Σλούκας στο ματς Ελλάδα - Γεωργία για το Ακρόπολις | 18 Αυγούστου 2022 IN TIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα της Ελλάδας με την Ιταλία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του EuroBasket.

Η Ελλάδα ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο 41ο EuroBasket και απόψε θα επιχειρήσει να... διπλώσει τις επιτυχίες της κόντρα στην οικοδέσποινα Ιταλία (22:00 ERT 1, Live από το SPORT24). Η εθνική μας είναι και απόψε φαβορί με το βασικό χάντικαπ να βρίσκεται στους 7,5 πόντους.

Προγνωστικά EuroBasket: Λιγότερο ταλέντο, αλλά πιο σκληρή η Ιταλία

Μετά τη δραματική επικράτηση επί της Κροατίας, η εθνική μας ομάδα παίζει απόψε ουσιαστικά για την πρωτιά του τρίτου ομίλου. Αν η Ελλάδα κάνει το 2/2, έχοντας κερδίσει Κροατία και Ιταλία, καταλαβαίνετε πως δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει την πρώτη θέση, αφού εν συνεχεία ακολουθούν θεωρητικά εύκολα ματς με Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία και Εσθονία.

Στην πρεμιέρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν κατά διαστήματα εντυπωσιακό και έχτισε διαφορά ακόμη και 19 πόντων (40-21). Τελικά, το παιχνίδι έλαβε χαρακτήρα ντέρμπι στο φινάλε, αλλά εκεί έκανε τη διαφορά η κλάση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak με δύο τάπες και πέντε πόντους, στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, έκρινε οριστικά και αμετάκλητα την αναμέτρηση υπέρ της εθνικής μας.

Κορυφαίος παίκτης πάντως ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος στο πρώτο του παιχνίδι σε μεγάλο τουρνουά με την Ελλάδα, έκανε ρεκόρ καριέρας, σημειώνοντας 27 πόντους με 5/9 στα τρίποντα. Τον καλό Ντόρσεϊ θα τον χρειαστεί και απόψε η εθνική μας, στις στιγμές που όλη η άμυνα των Ιταλών θα προσαρμόζεται πάνω στον Γιάννη. Το ενδεχόμενο ο Ντόρσεϊ να σκοράρει ξανά 16+ πόντους, όπως το έκανε στα τελευταία τέσσερα ματς με το εθνόσημο κόντρα σε Κροατία, Βέλγιο, Σερβία και Τουρκία, προσφέρεται στο 1.90 κι έχει ασφαλώς ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά του νικητή, η Ελλάδα προφανώς έχει το προβάδισμα, διότι είναι πιο ποιοτικό σύνολο από τους Ιταλούς, οι οποίοι υπενθυμίζουμε ότι λίγο πριν την έναρξη του EuroBasket έχασαν με τραυματισμό τον Ντανίλο Γκαλινάρι.

Η Ιταλία έχει σοβαρό θέμα στη φροντ-λάιν, καθώς ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο δεν εμπιστεύεται τους Μπιλίγκα και Τεσιτόρι, επομένως το βάρος σηκώνουν ο Μέλι και ο Πολονάρα, που παίζουν εξ ανάγκης στο πέντε. Αυτή είναι μία ευνοϊκή συνθήκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ειδικά τώρα που ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν μπορεί να βοηθήσει και ο Γιώργος Παπαγιάννης προέρχεται από τραυματισμό.

Από την άλλη βέβαια, οι Ατζούρι πιέζουν πολύ περισσότερο την μπάλα συγκριτικά με την Κροατία και μπορούν να παίξουν σαφώς καλύτερη ομαδική άμυνα. Γενικά, είναι πολύ πιο ευρωπαϊκή ομάδα απ' ότι οι Κροάτες.

Με δεδομένο ότι η Ιταλία παίζει εντός έδρας, άρα θα αντλήσει έξτρα ενέργεια από το κοινό της και συνυπολογίζοντας ότι χθες κέρδισε πολύ πιο ξεκούραστα την Εσθονία, απ' ότι η Ελλάδα την Κροατία, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε νέο ντέρμπι απόψε. Το ενδεχόμενο οι οικοδεσπότες να υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 10,5 πόντων προσφέρεται στο 1.57.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Αν παράλληλα ο Σιμόνε Φοντέκιο πιάσει το μίνιμουμ line των 16 πόντων, χτίζουμε απόδοση 2.05. Σημειώνεται, ότι ο ηγέτης των Ιταλών είχε 19 πόντους κόντρα στην Εσθονία με 5/8 τρίποντα, σε 24 λεπτά συμμετοχής. Εκτός απροόπτου απόψε ο νέος άσος των Γιούτα Τζάζ θα παίξει πάνω 30 λεπτά, άρα έχει καλές πιθανότητες να ξεπεράσει εκ νέου τους 15. Άλλωστε, στα τελευταία τέσσερα ματς με την εθνική Ιταλίας σκοράρει κατά μέσο όρο 21,25 πόντους.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο να βρει και απόψε έναν τρίτο παίκτη που θα βοηθήσει στο σκορ τους Γιάννη και Ντόρσεϊ, που αποτελούν τις βασικές μας επιθετικές σταθερές. Με την Κροατία αυτός που έδωσε τις έξτρα λύσεις ήταν ο Γιάννης Αγραβάνης, σημειώνοντας 11 πόντους.

Απόψε ας έχουμε υπόψιν μας τον Κώστα Σλούκα. Οι μπουκ δίνουν χαμηλά το line του, στους 8,5 πόντους, διότι ο άσος του Ολυμπιακού προέρχεται από τραυματισμό. Ο Σλούκας πάντως αγωνίστηκε πάνω από 23 λεπτά την Παρασκευή και έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να βρει ξανά τον εαυτό του. Ο κανονικός Σλούκας είναι ασφαλώς παίκτης διψήφιων αριθμών, επομένως δεν θα προξενήσει καμία εντύπωση απόψε αν πιάσει τους 10+ πόντους σε απόδοση διπλασιασμού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελλάδα – Ιταλία: 2 +10,5 & Φοντέκιο 16+ πόντοι (απόδοση 2.05), 22:00
  • Ελλάδα – Ιταλία: Ντόρσεϊ 16+ πόντοι (απόδοση 1.90), 22:00
  • Ελλάδα – Ιταλία: Σλούκας 10+ πόντοι (απόδοση 2.00), 22:00
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ