ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Παιχνίδι με ειδικά παικτών από το 1.98 ως το 2.42

Προγνωστικά EuroBasket: Παιχνίδι με ειδικά παικτών από το 1.98 ως το 2.42
FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για πέντε αναμετρήσεις από τη δεύτερη αγωνιστική στη φάση των ομίλων του EuroBasket.

Πλήρες το πρόγραμμα στο EuroBasket απόψε, με συνολικά 12 αναμετρήσεις, αφού διεξάγεται η δεύτερη αγωνιστική και στους τέσσερις ομίλους.

Βουλγαρία - Τουρκία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον πρώτο, η Τουρκία παίζει με τη Βουλγαρία και είναι το απόλυτο φαβορί με 15,5 πόντους διαφορά (17:15 Live από το SPORT24). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν τα χρειάστηκε στην πρεμιέρα για να λυγίσει με 72-68 το Μαυροβούνιο. Κορυφαίος των Τούρκων ήταν ο Λάρκιν με 18 πόντους, καθοριστικός όμως στο φινάλε ήταν ο Κορκμάζ, που σημείωσε ένα off balance σουτ για να γράψει το 69-68 23,6 δεύτερα πριν το τέλος.

Η Βουλγαρία από την άλλη δεν μπόρεσε να προβάλει σοβαρή αντίσταση στην Ισπανία. Παρά το double-double του Σάσα Βεζένκοβ (26 πόντοι, 11 ριμπάουντ), οι Βούλγαροι γνώρισαν τη συντριβή με 114-87.

Η Τουρκία έχει ανάγκη απόψε μία πειστική και ευρεία νίκη για να φτιάξει την ψυχολογία της, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν τη δραματική επικράτηση επί του Μαυροβουνίου, είχαν προηγηθεί δύο οδυνηρές ήττες από Λετονία και Σερβία στα προκριματικά του MundoBasket.

Η αδύναμη Βουλγαρία μάλλον θα δώσει το δικαίωμα στο σύνολο του Εργκίν Αταμάν να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις μέτριες εμφανίσεις, που πραγματοποιεί εσχάτως. Στη λογική λοιπόν ότι το σκορ θα ανέβει αρκετά και η Τουρκία θα πλησιάσει τους 90 πόντους, περιμένουμε από τα βαριά χαρτιά, όπως είναι ο Κορκμάζ να σκοράρουν αρκετά.

Το κάτω όριο πόντων για τον άσο των Σίξερς είναι στους 13 και κρίνεται βατό. Μαζί με το 21+ του Βεζένκοβ χτίζουμε ένα εξαιρετικό combo σε τιμές άνω του 2.40. Ο άσος του Ολυμπιακού μετράει 26 πόντους κατά μέσο όρο στα τρία τελευταία ματς με την εθνική του και εκτός απροόπτου θα παίξει ξανά πάνω από 30 λεπτά.

Γεωργία - Ισπανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για τον ίδιο όμιλο, που διεξάγεται στην Τιφλίδα, η οικοδέσποινα Γεωργία υποδέχεται την Ισπανία (20:00 ERT3, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ηττήθηκε στην πρεμιέρα από το Βέλγιο με 79-76. Το παιχνίδι ήταν δραματικό και κρίθηκε στην παράταση (70-70 η κανονική διάρκεια) με ένα τρίποντο του Ταμπού τρία δεύτερα πριν το τέλος.

Άδοξο φινάλε για τη Γεωργία, η οποία κυνηγούσε από την αρχή στο σκορ, αλλά στην τέταρτη περίοδο, με εκφραστές τους ΜακΦάντεν και Μαμουκελασβίλι αντεπιτέθηκε και πήρε κεφάλι πέντε πόντων (67-62), το οποίο όμως δεν κράτησε.

Γενικά, η Γεωργία στην πρεμιέρα έβγαλε εκνευρισμό, δεν είχε καθαρό μυαλό και σε πολλά σημεία του ματς πνίγηκε στο άγχος. Επίσης, στάθηκε ξανά άτυχη, αφού μετά τον Σενγκέλια, ο οποίος ως γνωστόν έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, χτύπησε χθες και ο Γκόγκα Μπιτάντζε, με συνέπεια η συμμετοχή του απόψε να είναι αμφίβολη.

Η Ισπανία έρχεται με φόρα από τη νίκη επί της Βουλγαρίας και όλα δείχνουν ότι θα κάνει το 2/2. Λογικό ότι το χάντικαπ βρίσκεται στους 13,5 πόντους. Μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον πάντως, έχει το Over 15,5 πόντοι του Γουίλι Ερνανγκόμεθ.

Ο άσος των Πέλικανς έβαλε σβηστά 16 πόντους κόντρα στη Βουλγαρία, σε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής. Απέναντι στα ψηλά κορμιά της Γεωργίας, λογικά θα παίξει περισσότερο και δεν θα έχει πρόβλημα να πιάσει ξανά το ίδιο όριο. Υπενθυμίζεται ότι στα τελευταία δύο φιλικά της "φόρια ρόχα" ο Γουίλι έβαλε 22 κόντρα στη Λιθουανία και 23 με την Ελλάδα.

Τσεχία - Σερβία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον τέταρτο όμιλο, η Τσεχία υποδέχεται στην Πράγα τη Σερβία (18:30 Live από το SPORT24). Οι Τσέχοι ήταν απογοητευτικοί στην πρεμιέρα κι έχασαν με 99-84 από την Πολωνία. Ο Τόμας Σατοράνσκι έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε, όμως ήταν φανερό πως δεν πατούσε με άνεση και παρότι έμεινε στο παρκέ 17 λεπτά, δεν σημείωσε ούτε έναν πόντο και απλά περιορίστηκε σε έξι ασίστ.

Δύσκολο να μεταμορφωθεί ολοκληρωτικά η Τσεχία μέσα σε ένα 24ωρο. Από τη στιγμή που δέχθηκε σχεδόν 100 πόντους από την Πολωνία, το πιθανότερο είναι πως θα δεχθεί 90+ και από την πολύ πιο ποιοτική Σερβία, η οποία έκανε ποδαρικό με μία... σβηστή κατοστάρα στην Ολλανδία.

Αν κατεβάσουμε το όριο των Σέρβων στο πιο ασφαλές 84,5 και ζητήσουμε μίνιμουμ 14 πόντους από τον Βασίλιε Μίτσιτς, αγγίζουμε τον διπλασιασμό. Ο κορυφαίος γκαρντ της Ευρώπης έγραψε άνετα double-double (15 πόντους, 12 ασίστ) την Παρασκευή, παίζοντας 22 λεπτά. Λογικά απόψε θα παίξει και λίγο παραπάνω, άρα το να βάλει 14 απέναντι στην προβληματική άμυνα των Τσέχων μοιάζει αν μη τι άλλο εφικτό.

Λιθουανία - Γαλλία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον δεύτερο όμιλο έχουμε το πολύ μεγάλο ματς της Λιθουανίας κόντρα στη Γαλλία (18:45 ERT Sports 1, Live από το SPORT24). Αμφότερες ξεκίνησαν τη διοργάνωση με ήττα, συνεπώς όποια χάσει απόψε κινδυνεύει να βγει ακόμη και τέταρτη στο γκρουπ.

Η Λιθουανία άρεσε στην πρεμιέρα με τη Σλοβενία και παρά την ήττα της με 92-85 έδειξε πως έχει δυνατότητες να κοιτάξει στα ίσα τα φαβορί του τουρνουά. Οι Λιθουανοί με ανέλπιστο πρωταγωνιστή τον Κουζμίνσκας (19 πόντοι) λίγο έλειψαν να σοκάρουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τελικά, η δημιουργία του Ντόντσιτς (10 ασίστ) και οι πόντοι των Τόμπι (24) και Ντράγκιτς (19) έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Σλοβένων.

Σε αντίθεση με τη Λιθουανία, η Γαλλία απογοήτευσε στην πρεμιέρα με τη Γερμανία, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 76-63. Από το ναυάγιο διασώθηκε μόνο ο Γιαμπουσέλι, που είχε 18 πόντους. Double-double έκανε ο Γκομπέρ, αλλά δεν είχε μεγάλη επίδραση στο ματς. Το μεγάλο πρόβλημα των "τρικολόρ" ήταν ότι βρέθηκε σε πολύ μέτρια βραδιά ο Φουρνιέ. Ο σκόρερ των Γάλλων κόλλησε στους επτά πόντους και μοιραία η ομάδα του Βενσάν Κολέ δεν έπιασε ούτε τους 70.

Λογικά, απόψε η Γαλλία θα είναι σαφώς πιο παραγωγική, δεδομένου ότι απέναντί της είναι ένας αντίπαλος που δεν παίζει το ίδιο καλή άμυνα όπως οι Γερμανοί. Επίσης, ο Φουρνιέ αποκλείεται να μείνει ξανά σε μονοψήφια νούμερα.

Πρώτη σκέψη λοιπόν είναι το Over 150,5, στη λογική ότι ο νικητής θα πιάσει μίνιμουμ τους 80. Από εκεί και πέρα μπορούμε να ποντάρουμε πάνω στους πιο σταθερούς παίκτες των δύο ομάδων.

Ο Γιαμπουσέλι δεν έπεσε κάτω από τους 16 πόντους στα τελευταία τρία ματς των "τρικολόρ". Αντίστοιχα, ο νέος άσος του Παναθηναϊκού, ο Μάριους Γκρικόνις, σημείωσε 18 πόντους στην πρεμιέρα με τη Σλοβενία. Είχε επίσης 16 και 11 στα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του MundoBasket με Μαυροβούνιο και Ουγγαρία αντίστοιχα, ενώ στο τελευταίο φιλικό με την Ισπανία, έπιασε ξανά τους 11.

Σε τιμές άνω του 2.20 το Bet Builder με το Over 150,5, το 11+ πόντους του Γιαμπουσέλι και το 10+ του Γκριγκόνις.

Ουγγαρία - Σλοβενία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Κλείνουμε με το παιχνίδι της Ουγγαρίας κόντρα στη Σλοβενία (21:30 Live από το SPORT24). Η παρέα του Ανταμ Χάνγκα ηττήθηκε από τη Βοσνία την πρώτη αγωνιστική και ουσιαστικά οι ελπίδες της για πρόκριση εξανεμίστηκαν, αφού έχασε το ματς με τον θεωρητικά πιο βατό αντίπαλο.

Η Σλοβενία με το υπερόπλο που λέγεται Λούκα Ντόντσιτς είναι κουρδισμένη για να παίζει γρήγορο μπάσκετ και να ανοίγει το σκορ. Η Ουγγαρία, με εξαίρεση τον Χάνγκα, έχει κυρίως παίκτες επιπέδου Basketball Champions League, επομένως πολύ δύσκολα θα φρενάρει τους πρωταθλητές Ευρώπης. Το διπλό με 14,5 πόντους είναι στο 1.60 και μπορεί να ξεπεράσει το 1.90, αν οι Σλοβένοι υπερβούν ξανά τους 90 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βουλγαρία – Τουρκία: Κορμκάζ 13+ πόντοι & Βεζένκοβ 21+ πόντοι (απόδοση 2.42), 17:15
  • Τσεχία – Σερβία: Μίτσιτς 14+ πόντοι & Σερβία Over 84,5 (απόδοση 1.98), 18:30
  • Λιθουανία – Γαλλία: Over 150,5 & Γκριγκόνις 10+ πόντοι & Γιαμπουσέλι 11+ πόντοι (απόδοση 2.22), 18:45
  • Γεωργία – Ισπανία: Γουίλι Ερνανγκόμεθ Over 15,5 πόντοι (απόδοση 2.00), 20:00
  • Ουγγαρία – Σλοβενία: 2 -14,5 & Σλοβενία Over 90,5 (απόδοση 1.93), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ